Iubirea de dincolo de ferestre VELUX

   „Înalță-mă la ceruri și de-acolo
Chiar mai sus decât pot crede vreodat’
Și aruncă-mă în abisul unei pătimi vechi
Și înal
ță-mă din nou cum știi doar tu, iubite,
Și coboară-mă pe pământ.”
Era melodia lor preferat
ă, melodia pe care o ascultau mereu iar iubita lui o fredonează prin casă adeseori. Se iubeau așa cum iubește soarele albastrul cerului, cum iubește marea valurile și stelele nopțile senine. Mereu le plăcea să se surprindă unul pe altul cu gesturi mici, un bilețel strecurat în buzunarul unei cămăși, un sms atunci când se așteaptă cel mai puțin, un trandafir pe perna pe care ea își odihnea gândurile. Și-ar fi dorit dacă ar fi fost posibil, să o poată înățla la ceruri și apoi să o prindă în brațe, să poată mângâia stelele sau să ia o rază de soare pe care să și-o prindă în păr. Privea în zare de la etajul clădirii unde lucra gândindu-se la toate astea, când, își dădu seama, că de fapt rămăsese cu privirea ațintită la fereastra unei mansarde, de unde un copil făcea cu mâna păsărelelor.
Asta era, își spuse, ferestre VELUX(numele vine de la cele două cuvinte latine VEntilatio și LUX ). Știa despre Rav Construct Company, că este distribuitor autorizat VELUX, cel mai important și cunoscut producător de ferestre de mansardă din lume, inc
ă din anul 2005. Prietenul său își pusese rulouri VELUX pentru camera copiilor, de la el știa că asigură servicii profesionale de consultanță, vânzare, montaj și mentenanța pentru ferestre și accesorii. Mai mult decât atat, VELUX oferă 20% discount la achizițonarea oricărui produs și în plus poți beneficia de transport gratuit.
    Aveau o căsuță frumoasă și cochetă de la bunica lui, la 50 de km de oraș unde își petreceau toate weekend-urile sau se mai refugiau și în timpul săptămânii când timpul le permitea și doreau să se bucure de aer curat, liniște și romantism. O amenajaseră după gustul lor iar acum, ideea de a amenaja mansarda în așa fel încât să îi ofere iluzia că e mai aproape de cer, cred că va fi o surpriză frumoasă și se vor bucura împreună de nopțile albastre și diminețile însorite, de dansul fulgilor de nea și de păsărelele care vor zbura pe deasupra lor.

147183714599976

     Numaidecât a pornit spre laptop să se documenteze și nu mică i-a fost mirarea când a găsit absolut toate informațiile de care avea nevoie. I-a fost greu să se decidă spre ce ferestre să opteze, dar în final, i-a plăcut mult ideea unei ferestre VELUX cu acționare electrică. Acționată cu ajutorul tabletei KLR 200, oferă posibilitatea de a programa deschiderea/închiderea ferestrelor și a accesoriilor la intervalele de timp dorite. Senzorul de ploaie preinstalat din fabrică, asigură închiderea ferestrelor încă de la primii stropi de apa. Poți utiliza programele predefinite sau poți crea propriile programe dupa dorințele tale: trezire, aerisire, în vacantă și multe altele.

collage_photocat

    Dotate cu garnitură suplimentară, geam model 60 și sistem de izolare ThermoTechnology, ferestrele de mansardă VELUX model GGL INTEGRA oferă o izolație termico-fonica foarte bună. Geamul model 60 are proprietăți de reducere a zgomotului făcut de ploaie. Nu permite nici intrarea prafului sau insectelor, datorită unui filtru integrat în mânerul de la partea superioară, filtru care se poate curăța foarte ușor cu apa caldă, operațiune care ar trebui făcută o data la 2- 3 ani.
Acționată electric fereastra se deschide până la 20 cm permițând o aerisire foarte bună a camerei chiar și atunci când nu este nimeni acasă. Senzorul de ploaie premontat asigură închiderea ferestrei în cazul în care va începe să plouă. Pe timpul săptămânii, când nu vor sta acolo, încăperea poate fi aerisit
ă folosind clapeta de ventilare iar aerisirea se va face permanent, chiar dacă fereastra rămâne închisă. Fereastra VELUX INTEGRA poate fi acționată și manual, rotindu-se cu 180 de grade, astfel încât partea exterioară a geamului să ajungă în interior, permițând în acest fel o curățare ușoară.
Geamul de tip 60 cu care este echipat acest model de fereastră, are o peliculă specială protectoare a geamului care asigură o protecție foarte bună împotrivă razelor UV și reduce frecvența curățirii. 

tabel1

   
    Era în culmea fericirii că îi venise această idée, îi venea să meargă la acel copilaș pe care îl văzuse la geamul mansardei și să îi ducă cea mai mare ciocolată. 
    Avea o fotografie a casei și din față și din spatele ei și o privea cu drag imaginându-și cum va arăta cu modificările pe care le va face cât mai curând posibil.
Se vor bucura de lumină naturală, ventilație, aer proaspăt, priveliște si de iluzia iubitei ca va atinge cerul

collage_photocat 11

                                      (fotografie personala)

 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

13 Comments

 1. intotdeauna am preferat lucrurile de calitate, cu tehnologie moderna incorporata. N-as avea cum sa nu iubesc produsele Velux care arata foarte bine si aduc cu ele multe avantaje

 2. Mi-ai dat o idee foarte buna pentru casa pe care o am la gradina, la marginea orasului. Dar am renuntat sa mai stau la bloc si mi-am creat toate conditiile si m-am mutat acolo. Nici platita nu as mai dormi o noapte la bloc.

 3. O poveste romantica la care Velux e martora. Frumos. Frumoasa casuta imi place ca e si spatiu mare in spate.

 4. Am niste prieteni care au asa ceva la casa de vacanta, sunt geniale

 5. viatainculori raluka spune:

  Imi doresc astfel de ferestre pentru casuta noastra, vreau sa pot vedea din pat stelele, fulgii de nea si ploaia.

 6. viatainculori Irina Sima spune:

  Si noi ne dorim o mansarda, iar cand o vom construi ii vom monta ferestre VELUX categoric!

 7. viatainculori Lamiita Petre spune:

  Locuiesc la etajul 3 al unui bloc de 3 etaje. La un moment dat se vehicula ideea de a construi niste mansarde, am sa o readuc in atentia locatarilor

 8. viatainculori Lamiita Petre spune:

  Dar oare e cineva care nu-si doreste ?

 9. viatainculori Lamiita Petre spune:

  Da Violeta, la tine acolo e de vis, e un mic colt de rai

 10. viatainculori Lamiita Petre spune:

  Seara e sublim, ceea ce se vede in spate e o mica arteziana, buturigi si lampi, alaturi este un foisor dar nu se vede in poza.

 11. viatainculori Nana Petre spune:

  Nu stiam nimic despre VELUX decat ca exista dar merita toata atentia si investitia

 12. viatainculori Lidia Sav spune:

  Ce faina e casuta, ar fi pacat sa nu beneficieze de niste ferestre Velux

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: