„Mulțumesc pentru amintiri”-Cecelia Ahern (recenzie)

Multumesc pentru amintiri se intituleaza cartea autoarei Cecelia Ahern pe care tocmai am terminat-o de citit, însă la fel de bine după părerea mea s-ar fi putut intitula „Transfer de amintiri”, fiindcă de fapt, asta se întâmplă cu ocazia unei transfuzii de sânge. Cartea încă o puteți găsi aici la un preț redus.

Rareori mi se întâmplă să accept ficțiunea, însă această carte care din punctul meu de vedere este o ficțiune presărată cu momente romantice, comice, a știut să mă capteze încă de la început. Ceea ce credeam că va fi o poveste romantică presărată cu momente dramatice( ba bucur ca nu a fost o carte siropoasa), s-a dovedit a fi o poveste mult mai profundă și care să te facă să îți pui de multe ori întrebarea”Oare cum ar fi să fie adevărat, ce s-ar întâmpla dacă printr-o transfuzie de sânge am mai prelua câte ceva din viața donatorului” Nu prea vreau să îmi imaginez asta și mă bucur că asta nu se poate întâmplă decât în cărți.

Joyce Conway supraviețuiește unui accident teribil și unei căsnicii ratate. Justin Hitchcock ține prelegeri despre artă, este divorțat, neliniștit și acceptă să doneze sânge doar pentru a impresiona o doctoriță frumoasă. Povestea lor pare să nu aibă nimic în comun, și totuși o legătură indestructibilă se creează între ei, scoțându-i din aerul comun al cotidianului. Odată ieșită din spital Joyce își da seamă că viața ei s-a transformat într-un șir continuu de amintiri care nu-i aparțin și este copleșită de un puternic sentiment de deja-vu. Își amintește experiențe netrăite, lucruri necunoscute și visează neîncetat o fetiță blondă făcând piruete. Justin Hitchcock devine din profesor , detectiv, încercând să descopere persoan a cărei viață a salvat-o și care acum îl copleșește cu mesaje. Cum se va sfârși oare aventura celor doi?” – este descrierea de pe coperta.

Cei doi protagoniști se întâlnesc aparent întâmplător, ambii mânați de aceeași dorință și nevoie (datorându-se faptului că acum le curge același sânge prin vene? ) ajung într-un salon de coafură/frizerie, iar întâlnirea are un impact devastator asupra lor. Este momentul când fiecare își da seama că se întâmplă ceva cu ei, cu fiecare în parte, un ceva pe care nu îl înțelege niciunul dintre ei dar care îi pune pe gânduri și îi instigă spre a descoperi.

Nu se întâlnesc de prea multe ori pe parcursul întregii povestiri, dar puținele întâlniri pe care le au, mărește misterul și le da de înțeles că ceva se întâmplă cu ei doi. Personajele trec prin diverse peripeții care fac deliciul acestei cărți, Joyce fiind însoțită mereu de tatăl ei, un personaj hazliu și mereu pus pe soții, spijinindu-și fiică pentru a trece peste momentul care i-a schimbat viața și datorită căruia era atât de bulversată și dezorientată.

Care va fi finalul poveștii celor doi, cu ce idee veți rămâne în urmă lecturării acestei cărți, nu veți afla decât dacă veți citi cartea. Vă las să descoperiți singuri cărui fapt se datoareaza acest „Mulțumesc” de la final.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

16 Comments

 1. viatainculori Deea spune:

  Am citit si eu o carte scrisa de Cecelia si mi-a placut stilul ei.
  Multumesc pentru recomandare!

 2. viatainculori Gia Gianina spune:

  Imi place mult Cecelia Ahern, si chiar zilele trecute am terminat si eu de citit „PS I love you”. Mi-a placut mult stilul autoarei, comic si detaliat, insa nu prea detaliat ca sa ajung sa citesc 3 pagini numai despre o floare, spre exemplu. Imi place ca nu se pierde in amanunte si transmite emotiile autentice.

 3. viatainculori Mirabela spune:

  Destul de interesant. Inca nu am citit ceva de la aceasta autoare.

 4. viatainculori Camelia spune:

  Imi place acest tip de carte. Cu siguranta o voi citi!

 5. viatainculori Kaiyo Aino spune:

  Imi plac cartile care te fac sa meditezi si sa te intebi ce ar fi daca?

 6. viatainculori Ioana Radu spune:

  Cecelia Ahern scrie extrem de frumos. Am si eu o carte de-a ei si sigur o sa mi-o achizitionez si pe aceasta ♥

 7. viatainculori Sima Irina spune:

  Observ ca Cecilia Ahern e la moda anul acesta. Spre rusinea mea nu am citit nimic scris de ea, dar ma tenteaza deoarece am citit doar recomandari bune.

 8. viatainculori lazar ramona spune:

  Nu am auzit de aceasta autoare dar mi-a placut ce am citit in acest review si m-a facut curioasa. Am citit intr-un comentariu ca a scris si PS I love you? Este povestea despre care s-a facut filmul? Nu de alta dar e filmul meu preferat asa ca vreau sa citesc si cartea… Intotdeauna cartea e mai frumoasa 🙂

 9. Multumesc pentru recenzie, am citit doar o carte scrisa de Cecilia – Intalnire cu viata- si mi-a placut.

 10. Sunt mare fana Cecelia , imi place firul narativ , inca o carte de-a ei pusa pe wshlistul meu.

 11. mi-ati captat atentia cu cecilia… chiar m-ati facut curioasa. am citit doar o carte a ei, dar mi-a placut destul de mult

 12. Am trecut-o pe lista si pe aceasta! Multumesc pentru recomandare!

 13. viatainculori Paula Ion spune:

  Nu am citit nici o carte a acestei autoare, dar am citit numai recenzii frumoase ale cartilor scrise de ea.

 14. viatainculori GiaGia spune:

  Foarte buna alegerea….

 15. viatainculori Rokolla spune:

  Am citit alte carti ale autoarei in afara de aceasta si se pare ca este una dintre cele mai citite scritoare a anului acesta

 16. viatainculori Hadasa spune:

  Interesanta cartea. Sper ca nu e siropoasa ca m-ar tenta si pe mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: