Cum eviti formarea condensului in locuinta

Contributia aparatelor de aer conditionat moderne la eliminarea condensului din locuintele proprii sau din diverse spatii comerciale este una semnificativa. Totusi, este preferabil sa cunoasteti metodele prin care preveniti problemele datorate aparitiei condensului, precum mucegaiul. O unitate interna de climatizare dotata cu filtre performante, poate servi cu succes la indepartarea mirosurilor neplacute. Este deosebit de important, atunci cand detineti o caseta de tavan prevazuta cu filtre moderne, sa aplicati sugestiile de curatare oferite de producator, alaturi de schimbarea filtrelor atunci cand este cazul.

In continuare, va prezentam cateva indicatii utile pentru a evita in mod eficient formarea condensului in caminul dumneavoastra:

 • Daca locuiti intr-o casa sau apartament nou, sau unde au fost montate recent ferestre noi, este necesar sa respectati conditiile de aerisire. Geamurile etanse prezinta avantajului ca nu permit trecerea inauntru a curentilor reci pe timp de iarna, mentinand caldura in incapare. In schimb, exista riscul ca umiditatea in exces sa nu poata fi evacuata corespunzator, daca nu asigurati aerisirea suplimentara a camerelor din domiciliu.
 • Va recomandam sa pastrati in toate incaperile o temperatura care sa nu varieze mult. Camerele situate in nord se racesc mai mult in perioada sezonului de iarna, asadar trebuie incalzite mai bine, prin suplimentarea izolarii termice, de pilda.
 • Tineti cont de factorii care pot determina aparitia condensului pe diverse elemente de constructie, precum tamplarie si pereti, tavan etc.: umiditatea relativa, temperatura aerului din interior si cea exterioare, temperatura elementelor de constructie.

Condensul poate proveni din activitatile de gatit, diverse activitati gospodaresti si poate fi grabit de prezenta unor lucrari noi de zidarie si zugraveli (datorita liantilor de prelucrare din componenta acestora), din cauza unor glafuri care nu asigura circularea corespunzatoare a curentilor de aer pe suprafata tamplariei ori prin obturarea circulatiei aerului, in orice casa sau apartament locuit producandu-se permanent vapori de apa.

Daca va confruntati cu problema condensului in locuinta, va recomandam sa montati un dezumidificator de aer Gree seria Fancy . La fel de util se poate dovedi si un aparat de aer conditionat dotat cu filtru avansat, cu rol atat in indepartarea vaporilor de apa in exces, dar si ideal pentru inlaturarea mirosurilor deranjante, bacteriilor si virusilor. Pentru o stare buna de sanatate, este recomandat sa respirati un aer sanatos si curat, lipsit de praf si alte particule nocive. Totodata, in dormitoarele unde aveti instalata o caseta de tavan de ultima generatie, cu Inverter, precum cele provenind de la producatori de top in lume (LG, Midea, Fujitsu, Daikin etc.), somnul poate fi mai odihnitor si mai relaxant, cand activati modul Sleep. Nu uitati ca fenomenul asociat cu condensul poate dauna sanatatii, implicand afectiuni de respiratie, si incercati sa respectati minimele masuri prezentate mai sus, optand pentru aparate de dezumidificare a aerului atunci cand cantitatea de vapori surpaseaza limita normala.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

5 Comments

 1. viatainculori Dana Lalici spune:

  Ce fericire pe mine ca nu stau spre nord ci nici nu am apartamentul pe coltul blocului. mama mea are multe probeleme cu condensul, motiv pentru care a trebuit sa isi izoleze suplimentar peretii exteriori, asa ca stiu exact despre problemele astea,ca s-a chinuit ceva. Nu ma gandeam ca exista optiuni si la aerul conditionat, batranelul meu nu are asemenea variante. O sa le am in vedere la unul nou.

 2. viatainculori Sima Irina spune:

  Foarte utile sfaturile tale. In primul rand trebuie sa ne gandim la sanatatea nostra. Din fericire noi nu avem probleme cu condensul.

 3. pe timp de iarna eu mereu am probleme cu aburul si condensul pentru ca nu am de ales si usuc haine in casa. De doi ani tot ii zic consortului sa ne cumparam si noi dezumidificator si nu vrea. Bine, el nu prea are probleme cu respiratia, dar eu am.

 4. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Intradevar foarte utile sfaturi, si eu am avut probleme si greu am dat de capat.

 5. viatainculori Infrasunete spune:

  Merci de sfaturi, sunt utile. Eu am ceva probleme de genul asta insa doar pe timp de iarna, din cauza diferentelor de temperatura.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares