Știați că: Pe Saturn și pe Jupiter plouă cu diamante?

Este doar o supoziție, mulți specialiști pun insă sub semnul intrebării rezultatele acestui studiu, având rezerve totuși că s-ar putea întâmpla și în realitate acest fapt care teoretic este posibil.
Care ar fi explicația cercetătorilor americani care au ajuns la această concluzie : Diamantul face parte dintre cele mai dure materiale care se găsesc pe Terra, fiind un mineral care se formează când carbonul este supus unor condiții specifice și extreme, în mod normal, la temperaturi care depăsesc 1.100°C și la presiuni de minimum 4,5 gigapascali. Ei au ajuns la concluzia că atmosfera celor două planete întrunesc condițiile necesare formării diamantelor. Metanul care se găsește în atmosferă este purtat de furtunile puternice cu descărcări electrice din atmosferele acestor planete determinând formarea particulelor de carbon. Odată ce aceste particule de carbon cad, ele sunt strivite de presiunile enorme care există pe cele două planete, făcandu-le să formeze bucăti dense de diamant.  Totuși, diamantele nu rămân în această stare la suprafața lui Saturn și Jupiter, formând un uriaș ocean de „diamante lichide” din cauza temperaturilor existențe la nivelul solului.

Cercetătorii au crezut inițial că doar planetele Uranus și Neptun ar avea condiții în interiorul lor care ar permite formarea de diamante în miezul lor, iar acestea nu se topesc, ca în cazul celor de pe Jupiter și Saturn. Ce ziceți , dat o fugă să luăm și noi măcar 1 kg. ?

( sursa: http://www.mediafax.ro/)

 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

5 Comments

  1. viatainculori Dana Lalici spune:

    Un kilogram? O mana si tot ar fi bine! Dar sa le punem la racit inainte 🙂 Tare imi plac articolele de genul asta, cu curiozitati din univers!

  2. Valeleu nenicule, pai nu ma mut eu acolo? Care stie cat costa un bilet pana pe Saturn? Vand si casa daca e nevoie. Nimic nu e corect in viata asta. Pe Pamant de ce ploua cu apa?

  3. viatainculori Sima Irina spune:

    Haules baules! Poate astfel scapam de hoti. sa plece toti acolo dupa diamante! 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: