Promovarea unui site in conditii bune

In momentul in care cream un site, ne dorim ca acesta sa ajunga sa se claseze printre primele pozitii din motoarele de cautare si mai mult decat atat, sa aiba un numar mare de vizitatori in fiecare zi. Insa pentru asta stim cu totii ca este nevoie de multa munca si uneori chiar si de un buget considerabil. Trebuie mentionat ca promovarea unui site se poate face si gratuit, iar in acest sens o sa dam si cateva exemple in care vom include instrumentele de promovare ale unui site, care nu necesita bani.

Unul dintre instrumentele de promovare ale unui site si care este in ziua de azi destul de folosit de catre majoritatea proprietarilor de site-uri este social media. Iar aici putem da si cateva exemple de pozitionari garantate, printre care se enumera facebook, linkedin, pinterest. Fiecare dintre aceste exemple poate deveni un instrument ideal si destul de benefic pentru promovarea unui site, insa numai din punct de vedere al numarului mare de vizitatori care pot pleca de pe unul dintre aceste retele de socializare catre site-urile noastre. Cand vine vorba despre cresterea reputatiei site-urilor sau despre pozitionarea mai buna a acestora in motoarele de cautare, trebuie mentionat ca aceste retele de socializare nu au o mare influenta, deoarece link-urile din acestea nu sunt vazute foarte bine de motoarele de cautare si au o calitate destul de mica.

Daca in urma cu cativa ani buni, cea mai folosita metoda de promovare a unui site era inscrierea in directoarele romanesti sau in cele straine, in ziua de azi lucrurile s-au schimbat semnificativ. Si spun asta deoarece in ziua de azi, cel mai important si mai folosit motor de cautare, adica Google, foloseste Penguin 2.1, care a fost creat exact in scopul de a detecta site-urile care sunt inscrise in directoare si de a le penaliza pe acestea. Exista insa o posibilitate ca inscrierea in directoare sa mai fie utila si in ziua de azi, iar asta consta in faptul, ca site-ul care este inscris intr-un director sa aiba multe link-uri de calitate si sa aiba o vechime de minim doi ani.

La fel putem spune si despre postarea link-urilor in unele forumuri, caci daca vreti ca un link postat intr-un forum sa produca un efect bun asupra unui site, atunci este neaparat necesar ca forumul respectiv sa fie unul de calitate si de asemenea, site-ul sa fie deja unul matur si sa contina un numar mare de link-uri de calitate.

In cazul in care detinem un magazin online, prima metoda de promovare a acestuia care trebuie sa ne treaca prin cap este email-ul. Spun asta deoarece, aceasta metoda poate fi folosita cu destul de maxima siguranta mai ales atunci cand magazinul online contine unele produse noi si care pot cu adevarat sa intereseze pe cineva.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

4 Comments

  1. acum vreo cativa ani era o nebunie cu inscrierea asta in directoare. M-am inscris si eu in vreo 50 si m-am oprit. Ma bucur va Google ii penalizeaza pe cei care au platit sa se inscrie in mii de directoare.

  2. viatainculori Irina Sima spune:

    Eu nu m-am inscris in directoare si alte dracii. Stiu ca era o nebunie acum cativa ani.

  3. viatainculori ghelbere elena spune:

    Nu se poate fara publicitate

  4. viatainculori Valeria Chertes spune:

    Foarte interesant articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares