Limba germana din ce in ce mai atractiva pentru mediul de afaceri romanesc

Mediul de afaceri romanesc, usor, usor incepe sa se dezolte. Parteneriatele europene precum si fondurile europene reprezinta doar doua dintre motivele pentru care mediul de afaceri romanesc da semne de crestere. Angajarea de personal cunoscator al limbii germane este un alt motiv pentru care mediul de afaceri din tara noastra s-a dezvoltat in ultima perioada. Ce legatura are cunoasterea limbii germane cu dezvoltarea mediului de afaceri? Una foarte stransa, avand in vedere importanta Germaniei in contextul economic european. In cazul in care nu vezi legaturra, iata alte cateva motive pentru care eu cred ca angajatii care lucreaza in mediul corporatist trebuie sa cunoasca limba germana.

Asa cum am afirmat mai sus, Germania reprezinta o forta in economia europeana, dovada fiind numarul tot mai mare de multinationale care isi deschid in fiecare zi sedii in tarile uniunii europene, tara noastra numarandu-se printre acestea. Pentru ca aceste multinationale sa colaboreze cat mai mult cu firmele noastre, cunoasterea limbii germane reprezinta un criteriu esential in acest sens.

Pe langa faptul ca este o forta din punct de vedere economic, Germania este si o piata de desfacere foarte mare, acesta fiind un alt motivpentru care angajatii care lucreaza in tara noastra in mediul de afaceri trebuie sa stapaneasca cat mai bine limba germana.

Nu doar in relatia cu germanii, cunoasterea limbii germane este foarte utila ci si in relatiile cu alte state importante din cadrul uniunii europene, acest lucru datorandu-se faptului ca limba germana face parte dintre cele trei limbi straine de circulatie internationala.

Schimbul de experienta est un alt motiv pentru care recomand cunoasterea limbii germane in cazul in care ai aspiratii mari din punct de vedere profesional deoarece la un moment dat cu siguranta va veni si aceasta oportunitate.

Toate aceste motive precum si o stima de sine ridicata fac din limba germana una dintre prioritatile pe care trebuie sa le indeplineasca orice angajat din mediul corporatist. In cazul in care nu ai reusit sa inveti aceasta limba pana sa te angajezi, nu este cazul sa intri in panica pentru ca in momentul de fata cursuri germana companii reprezinta un concept din ce in ce mai intalnit in corporatiile din tara noastra.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

10 Comments

 1. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Este foarte bine sa stii mai multe limbi straine.

 2. am facut 4 semestre de germana in facultate, dar nimic nu mi-a intrat in cap. Urasc limba germana 😀 bine ca nu am avut nevoie de ea pana acum. E clar ca se vorbeste tot mai mult pe glob.

 3. viatainculori doina racoti spune:

  Am o nepotica, lucreaza in Germania, inginer IT, a fost acceptata cu greu fiindca nu cunostea limba germana. Trimitea CV-urile in engleza si era refuzata. A trebuit sa invete limba germana. Deci, in unele cazuri nu e suficient sa stii engleza la perfectie. Sau in Franta. Francezii sunt niste ciufuti si ei, vor sa stii limba lor materna.

 4. viatainculori ghelbere elena spune:

  Este foarte grea limba germana. Am incercat sa o invat, dar nu am putut.

 5. Pentru mine germana e limba pe care o vorbesc scafandrii când comunică sub apă! Totuşi fratele meu şi-a susţinut lucrarea de doctorat în limba germană! 🙂

 6. viatainculori Iacob Elena spune:

  Am facut si eu limba germana prin facultate dar nu prea s-a prins de mine…in schimb iubesc italiana…in liceu amavut profilul de limba italiana intensiv! 😉

 7. viatainculori o femeie spune:

  mi se parea germana grea?? psss cand vazui olandeza … 😀

  In rest, nevoia e cel mai bun profesor. 1 ora alocata zilnic studiului si intr-un an ajungem sa intelegem/citim.

 8. viatainculori Camelia spune:

  Cunoasterea unei limbi straine, este un avantaj imens. Nu stiu germana, mi s-a parut o limba foarte grea, in schimb vorbesc fluent spaniola si engleza la nivel de conversatie lejera.

 9. viatainculori Irina Sima spune:

  Am observat ca e din ce in ce mai cautata. Mie nu mi-a placut niciodata germana si franceza. Mai de graba as prefera chineza :))) sau hindi ca tot imi place India. Insa am observat ca este foarte cautata si apreciata asa ca ii felicit pe cei care au inteles asta inaintea mea.

 10. viatainculori ghelbere elena spune:

  Am incercat sa invat germana dar nu s-a lipit de mine.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares