Ce trebuie să știm despre pompele submersibile

Apa înseamnă viață, este în tot ce există, este materia din care este alcătuit universul palpabil. După aer, este următorul element pentru a supraviețui, iar ceea ce mulți dintre noi considerăm că ni se cuvine și și se găsește în proporție de aprox. 75% din suparafata pământului, sunt oameni care trăiesc în zone în care apa este o adevărată problemă, este mai scumpă decât aurul. Dacă în lume există peste jumătate de milliard de locuitori care nu au acces la sisteme de alimentare cu apa, nici în România situația nu stă deloc bine. Statisticile ne informează că doar 28,7% dintre locuitorii din zonele rurale și 93,8% din mediul urban au acces la sistemul public de alimentare cu apă. Localitățile așezate în apropierea unui rău, pot fi avantajate în cazul fântânilor unde nivelul apei poate fi mai la suprafață , la 1–2 metri față de nivelul solului, dar acolo unde apa este la o adâncime mai mare,  pentru a o aduce la suprafața avem nevoie fie de pompe submersibile sau hidrofor. Aceste pompe, au capacitatea de a aduce apa la suprafața , și trebuie să le alegem în funcție necesitățile fiecăruia: casnic, industrial, agricol sau comercial și de randament acestora..

Ce ar trebui să știm despre aceste pompe și care ar fi alegerea cea mai potrivită:

 • Pompele submersibile sunt de departe cele mai avantajoase, având o funcționare mult mai eficientă. Acestea au capacitatea de a împinge apa la suprafață fiind așezate la baza puțului, pe când un hidrofor, se așează la suprafață în apropierea puțului, având capaciteatea de a aspira apa de la o anumită suprafață, lucru care se dovedește a fi mai dificil.
 • Dacă în cazul hidrofoarelor, adâncimile mari crează o problemă majoră, acestea având capacitatea de a aspira apa de la maxim 8 m,  pe când în cazul pompelor submersibile, adâncimea nu este un impediment, indiferent cât de mare este aceasta.
 • În funcție de configurația de putere a motoarelor și debite disponibile, putem alege modelul corespunzător nevoilor noastre.
 • Cu pompele submersibile, economisim timp, deoarece acestea sunt auto- pregătite , asigurând funcționarea continuă imediat după ce pompa este scufundată în apa.
 • Economisim energie, acestea făcând cu aproximativ 30% mai multă presiune, datorită faptului că sunt amplasate la baza puțului si mențin sarcina de lucru mai ușoară, fără a fi nevoie să lupte cu gravitația.
 • O pompă submersibilă are un motor etanș și o pompă sigilată, motiv pentru care nu sunt dispuse  la coroziuni și nu au nevoie de întreținere, permițându-vă să economisiți bani.
 • Un alt avantaj care este destul de important este acela că este silențioasă datorită faptului că este amplasată la o adâncime mare în pământ și zgomotul nu poate fi auzit.
 • Răcirea pompei submersibile se face cu apa pe care o circulă, iar în cazul în care țeava are scurgeri, pompa nu se oprește din mers.
 • Atunci când alegeți să achiziționați o astfel de pompă, cel mai important lucru este alegerea producătorului. Acesta trebuie să ofere informații complecte atât pe etichete cât și verbal, în așa fel încât să putem face alegerea corectă.
 • Caracteristicile forajului și necesarul de apa, de care trebuie să ținem cont sunt alți factori decisivi în a face alegerea corectă.

HidroPompe.ro , proprietatea S.C. Rodomar International S.R.L, beneficiază de recomandare datorită serviciilor sale și produselor de calitate pe care le oferă:
1. Consultanță gratuită și selectarea echipamentelor în funcție de proiectul dorit
2. Măsurători făcute la fața locului de către persoane specializate, determinând condițiile și dimensiunile existențe.
3. Pe baza unui deviz întocmit de către aceștia, la montaj se aplică și taxa serviciului de măsurători.
4. Punerea în funcțiune a echipamentelor, astfel încât proiectul este transpus în practică în condiții profesioniste în condițiile și termenii stabiliți de părți.
5. Toate produsele comercializate beneficiază de service în perioada de garanție și post-garanție, piese de schimb.
6. Sunt fabricate integral de producători europeni de pompe de apa, fiind fiabile, eficiente și performante.
7. Fiecare pompă submersibila este proiectată și testată, astfel încât să corespundă întocmai parametrilor indicați în specificația tehnică și să asigure mai mulți ani de funcționare fără a necesită mentenanța, în cazul în care sunt instalate corect cu pachetul de automatizare și protecție pompe.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

15 Comments

 1. viatainculori Vienela spune:

  De vreo doi ani o tot bat la cap pe soacra mea sa cumpere o pompa submersibila, sa scape de batai de cap. Poate ca nu e cea mai ieftina investitie la acest moment, dar cu siguranta avantajele pe care le aduce merita sa cheltui niste bani pentru a avea confortul necesar. Sper ca anul acesta sa o pot convinge. 🙂

 2. Multumim pentru prezentare, acum stau la bloc si am nevoie, dar nu se stie niciodata 🙂

 3. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Un articol care mie imi este de mare folos, multumesc.

 4. viatainculori Barascu Violeta Ramona spune:

  Mama are nevoie de o astfel de pompa, o sa-i recomand aceasta firma.

 5. viatainculori Alinapink spune:

  Foarte utile, sincer nu credeam ca un astfel de lucrur iti poate usura munca atat de mult.

 6. viatainculori Aluculesei Brindusa spune:

  cand ai nevoie de o pompa submesibila este bine sa te documentezi nu ca mine,am intrat in magazin si am cumparat dupa ureche si a doua zi am aruncat-o!

 7. noi cand am luat prima pompa submersibila, am luat-o din piata Rahova, fara garantie. A murit dupa 3 luni, Pe urmatoarea nu mai stiu de unde am luat-o, dar traieste si acum, dupa 4 ani.

 8. viatainculori Rokolla spune:

  Daca mi-as lua la tara o casa asa cum este vorba, ar fi o idee geniala o astfel de pompa. Stii cum e!!! Sa imi iau eu casa ca de restul ma ocup mult mai usor

 9. viatainculori coco spune:

  chiar nu stiu cum este cu pompele acestea, banuiesc ca sunt folositoare la o curte mare!

 10. Sunt paralela cu acest subiect, dar e foarte bine sa ma informez.

 11. presimt eu ca odata si odata imi vor fi de folos toat informatiile de genul!

 12. viatainculori doina racoti spune:

  Eu platesc enorm la apa. Suntem mari consumatori. Ma bate gandul sa forez un put in curte si sa cumpar o pompa. Dar si asa am auzit ca astia te pun la plata. Doar sa nu afle nimeni.

 13. viatainculori mihalache simona spune:

  nu e rau de stiut, tot cauta socru-miu idei pentru udat livada, asa ca o pompa din asta nu i-am strica

 14. viatainculori Paula Ion spune:

  Pana acum nu stiam chiar nimic despre pompele submersibile, dar am aflat foarte multe informatii utile. Multumesc.

 15. viatainculori Iacob Elena spune:

  Prea ma pricep la subiectul asta, de asta esti aici tu, aflu de la tine din articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares