O carte care merită citită-Turnul de Simon Toyne

Turnul este cel ce-al treilea volum al lui Simon Toyne, care încheie Trilogia Sancti alături de celalalte două volume: Sanctus și Cheia  pe care vi le-am prezentat aici si aici. La fel ca și primele două romane, nici acesta nu putea fi mai prejos, este un roman cu multă acțiune și multe răsturnări de situație, plin de suspans și care te ține cu sufletul la gură.
După ce am făcut cunoștință cu eroii principali, pe unii dintre ei i-am pierdut în evenimetele care au avut loc pe parcursul primelor doua volume, alții au continuat povestea și în Turnul, alăturându-li-se și alte personaje noi, care la început mi s-au părut incomode, nu înțelegeam legătura dintre ei cu întreaga poveste care avusese loc până acum.
Gabriel Mann o părăsește pe Liv Adamsen în momentul în care află că și el este infestat cu un virus mortal care face ravagii printre călugării ordinului Sancti și amenintă să cuprindă tot orașul. Rămasă singură în deșert, înconjurată de străini fără să știe care îi sunt dușmani și care îi sunt prieteni, această duce o luptă de supraviețuire, o luptă pentru propria ei siguranță. Știa că merită să lupte, că misiunea ei încă nu se terminase.


Din cauza acestui virus , inexpugnabila Citadelă din inimă orașului Ruina își va deschide porțile în fața lumii, după secole de secrete și conspirații.

Gabriel simte că trebuie să ajugă înapoi în Citadelă, fiind singurul loc în care nu ar mai pune viața nimănui în pericol. În sângele lui s-ar putea găsi formula unui antidot.
Acțiunea se petrece în paralel, în două intervale de timp, pe de o parte în jurul evenimentelor ce avuseseră loc în Citadela, cu 8 luni in urmă, pe de altă parte în SUA, unde agentul FBI Joe Shepherd anchetează dispariția unui celebru cercetător de la NASA. Este vorba de o răpire sau de o crimă?

Ancheta FBI-ului dezvăluie ițele unei conspirații cu implicații globale, și un lucru devine clar pentru toți: un eveniment cu totul extraordinar e pe cale să se întâmple. Dar va fi un nou început sau Sfârșitul Zilelor?

Dacă la începutul cărții nu știi încotro se va îndrepta acțiunea și apar două ca acțiuni diferite și fără legătură, la final vei fi surprins de felul cum șirul evenimentelor încep să capete un sens și cum se leagă de celalalte două prime cărți.

Editura All îți pune la dispoziție acest roman cu o reducere de 25.01% și nu ar trebui să ratezi ocazia pentru a intra în posesia ei și a întregii Trilogii Sancti. Chiar dacă nu pari interesat de acest gen de carte, te asigur că încă de la primele pagini, nu o vei mai lăsa din mână.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

17 Comments

 1. viatainculori Deea spune:

  Cred ca este foarte interesanta cartea, din cate am citit in recenzia ta. Multumesc pentru recomandare.

 2. Multumim pentru recomandare 🙂

 3. viatainculori Lazar Ramona spune:

  Imi amintesc de celelalte recenzii cu conspiratii religioase care ma intriga. Mi-ar placea sa citesc trilogia 🙂

 4. viatainculori Antoaneta spune:

  Am citit trilogia in urma cu cativa ani si mi-a placut enorm. Este genul de carte care te cutremura, dar nici nu poti renunta sa citesti pentru ca te tine captiv pana o termini.

 5. imi place ca e o serie si nu se termina prea repede si cred ca si subiectul e destul de interesant. am notat-o pe lista!

 6. viatainculori Mihaela spune:

  Pare genul meu de carte si imi aminteste de cele scrise de J. Brown. O sa comand intreaga trilogie ca sa inteleg ce si cum.

 7. Trebuie sa o comand. Este genul de carte care-mi place si care-mi starneste curiozitatea de la inceput pana la final…

 8. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Multumim pentru recomandare.

 9. viatainculori Kaiyo Aino spune:

  Multumesc pentru recomandare! Cartea pare intriganta, o sa o trec pe lista mea. Decomandata am cateva de recitit.

 10. viatainculori Oana D. spune:

  AM impresia ca am mai citit ceva de Simon Toyne, dar nu-mi amintesc exact in acest moment. Sigur am ceva de el prin biblioteca.

 11. viatainculori Andraxela spune:

  Chiar imi plac cartile de acest gen, iar actiunea este una care te tine in suspans. Nu am mai auzit de aceasta pe care ati prezentat-o, insa o voi cauta si eu. Imi place prima poza, cea cu florile, este super! 😀

 12. viatainculori Paula Ion spune:

  Interesanta, o sa trec si eu aceasta serie pe lista ( vad ca este toata) 🙂

 13. In ultimul timp am citit foarte multe recenzii de carti interesante. Mi-am facut o lista, dar deja tinde sa devina kilometrica, nu stiu cum sa ma impart intre atatea carti frumoase.

 14. ador toate cartile care vin cu doze mari de mister si cu probleme ce tin de religiozitate, deci o trec pe lista pentru lunile urmatoare ca momentan am un teanc in asteptare.

 15. viatainculori Iacob Elena spune:

  Multumim pentru recenzie!

 16. viatainculori Rokolla spune:

  Cand ma pregateam sa spun ca nu cred ca este genul meu de carte, am citit cu atentie finalul recenziei si am ramas impresionata. Cred ca mi-as dori s-o citesc

 17. viatainculori Ioana Radu spune:

  Pare o carte super interesanta. De vreo doua luni n-am mai reusit sa ma relaxez cu o astfel de activitate, alegand sa petrec putinul timp liber studiind pentru permisul de conducere :D. Insa imediat cum termin cu etapa asta, revin la beletristica ^_^

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares