Si copiii pot purta lentile de contact?

Nu exista o varsta minima de la care sa se inceapa portul de lentile de contact. Unii copii de 7-8 ani pot fi mai responsabili decat altii de 14-15 ani, asadar nu varsta este un criteriu decisiv. Un alt rol foarte important il au parintii si implicarea lor in procesul de adaptare a lentilelor de contact.

Lentilele de contact sunt o alternativa de corectare a viciilor de refractie ce trebuie luata in calcul si in cazul copiilor. Copii sunt energici si au nevoie de foarte multa libertate de miscare, astfel ca ochelarii de vedere nu sunt intotdeauna cea mai buna alegere pentru ei.

Cand practica sporturi, copiii pot opta pentru purtarea lentilelor de contact, care ofera un camp vizual mai larg si libertate de miscare.

Conform unor studii, copiii de peste 10 ani sunt capabili sa inteleaga si sa respecte pasii ce trebuie urmati pentru aplicarea si intretinerea lentilelor de contact.

Daca nu exista contraindicatii medicale, copii pot beneficia de avantajele lentilelor de contact, insa doar doctorul oftalmolog poate confirma acest lucru prin efectuarea unui consult in urma caruia se stabileste alternativa de corectie optima in functie de diagnostic.

 

Mai multe informatii gasesti aici:

https://www.conga.ro/12-lentile-de-contact

https://www.conga.ro/blog

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

7 Comments

 1. viatainculori ghelbere elena spune:

  Cred ca copii sunt mai usor de convins sa poarte lentile, decat ochelari.

 2. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Nu stiu daca este chiar ideal.

 3. Sincer, am mari dubii în privinţa lentilelor de contact la copii.

 4. viatainculori Camelia spune:

  Nu cred, tine cont ca acestea ies dac te freci la ochi, daca lacrimezi daca iti intra praf/fum in ochi. As ridica varsta pana pe la 15 ani, daca nu mai incolo.. sa vina odata cu permisul.

 5. la asta eu nu ma gandisem. E foarte bine ca le pot purta si copiii pentru ca multi sunt complexati de purtarea ochelarilor de vedere si treaba asta ii poate ajuta sa se simta bine in pielea lor in compania colegilor.

 6. viatainculori Irina Sima spune:

  Mai bine sa nu aiba nevoie. Dar oricum cred ca adaptarea e mai grea, dar pot fi mai practice decat ochelarii.

 7. viatainculori Iacob Elena spune:

  Nu stiam ca si copiii au voie sa poarte lentine!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares