Sistemul cu noroi bentonic pentru foraje de mare adancime

Probabil stiti ca exista doua tipuri de foraje de alimentare cu apa / puturi de apa: de mica adancime si de mare adancime. Primele asigura obtinerea mai usoara a apei, insa prezinta dezavantajul ca pot facilita trecerea in lichid a diverselor impuritati, creand astfel riscuri reale de contaminare cu bacterii si alte particule daunatoare sanatatii si vietii in general. In schimb, in ceea ce priveste puturile de mare adancime, nu sunt pericole de contaminare, pentru ca de aici lipsesc impuritatile organice.

Activitatea firmei noastre se bazeaza pe specializarea in diverse modalitati de obtinere a apei prin foraj. Cu toate ca se impune un standard inalt de profesionalism din partea celui care efectueaza intreaga procedura, in urma lucrarilor de foraj de mare adancime cu noroi bentonic  pot fi obtinute cele mai bune rezultate. Metoda cu circulatie inversa si noroi bentonic este si cea practicata de noi.
Orice expert in domeniu va poate spune ca pentru forajele de apa se recurge la utilizarea a doua sisteme diferite, alegerea variind in functie de locul unde va fi lucrarea realizata precum si in functie de litologia solului. De pilda, in cazul unor soluri moi si medii – care abunda in pietris, argile, nisipuri – este recomandata metoda cu noroi bentonitic in scopul stabilizarii gaurii si pentru a dispersa detrisul existent din foraj.
Pentru a fi pe deplin sinceri, exista si dezavantajul ca adancimea acviferelor nu poate fi stabilita decat in urma efectuarii carotajului electric, o activitate pe care compania noastra este de asemenea autorizata sa o intreprinda.

Metoda forarii cu noroi bentonitic nu este atat utila in solurile semi-dure si cele dure – bogate in calcar, roca, marmura, granit etc. – care predomina in special in regiunile deluroase si montane (Brasov, zona Constantei, Maramures, Neamt, Tulcea s.a.m.d.).

Firma Prodac  utilizeaza, pentru orice lucrari de foraje solicitate de clienti, numai materiale de calitate superioara, motiv pentru care ne putem mandri cu o experienta vasta acumulata pe parcursul a peste doua decenii de existanta pe piata romaneasca din domeniu

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

1 Comment

  1. viatainculori Maria P spune:

    Nu am auzit pana acum de acest termen – cu noroi bentonic-

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares