„Am întrebat o sută de români”, iar ei mi-au dat soluția

Știți cum se spune că un necaz nu vine niciodată singur, și atrage după el alte încă vreo două trei.
Bucuriile, și astea vin de obicei la pachet dar mai rar, iar multe dintre ele vin doar dacă le cumperi tu personal cu bani. Bucuria mea avea să vina când strânsesem o sumă aproape suficientă pentru a-mi achiziționa un laptop (este totuși obiectul muncii mele 😀 ) dar a fost spulberată de o deplasare neprevăzută la un spital din București, unde moartă- coaptă trebuia să ajung. V-am povestit la vremea respectivă despre experienta neplăcută pe care am avut-o acolo, dar nu v-am spus că economiile mele adunate pentru achiziționarea leptopului au trebuit transferate spre problema mai sus amintită. Și, ca și cum nu ar fi fost de ajuns, îmi strecoară subtil și fi-meu o informație potrivit căreia mașina lui necesită niște reparații pentru a putea pleca la drum lung și ca atare va fi nevoit să renunțe la vacanța programată în al cărei traseu eram inclusă și eu pentru câteva zile. Eu, care sunt genul de mamă exagerată, m-a atins la suflet și am început să mă gândesc la soluții: de unde???
Văzusem de curând emisiunea lui Cabral și-„Am întrebat 100 de români”:
“Unde apelează românii cel mai adesea atunci când au nevoie urgent de o sumă de bani, mai mică sau mai mare”:
– La bănci
La instituții financiare nebancare
– La prieteni
– La rude
– La economiile personale

Nu mai țin minte exact ordinea și procentajul fiecăreia dintre variante, dar știu că în top, pe primul loc s-au situat instituțiile financiare nebancare.  Și cum restul variantelor oricum nu erau valabile în cazul meu, nu-mi mai rămânea decât să caut cea mai bună ofertă aici.

Știm restricțiile televiziunilor de a face reclamă și nu știu ce ar fi ales românii dacă ar fi fost întrebați, dar eu știam ce doream să îmi ofere o astfel de instituție:

 • Să pot obtine un credit direct pe site prin completarea cererii online. Nu imi place sa fac kilometrii prin oraș când totul e atât de simplu de făcut din fața monitorului.
 • Să fie rapind, astfel încât să primesc un răspuns în cel mai scurt timp posibil la cererea mea. Nu îmi place să fiu plimbată, amânată, cum cred că niciunuia dintre noi nu i-ar plăcea.
 • Să dețină un calculator credite,  iar în momentul când aplic cererea să știu exact cam la ce să mă aștept și ce posibilități am, astfel încât să pot face câteva simulări: la ce sumă să mă limitez, cât este rata lunară a unui împrumut, în funcție de sumă și perioada de creditare.

 • Să fie mai ieftin, de ce nu, decât alte credite rapide de pe piața din România.

Dacă începutul de an școlar v-a prins pe picior greșit, dacă nu v-ați permis o vacanță și ați dori o mică escapadă de 3-4 zile măcar, pentru a vă încărca bateriile, dacă nu ați schimbat caloriferele și e musai să întâmpinați iarna cu ele schimbate, sau dacă vecinul și-a luat nu știu ce gadged și nu mai aveți liniște din cauza asta, acum știți unde să apelați și voi fără a mai fi nevoie să întrebați 100 de români.

Stabilește suma pe care o dorești și joacă-te cu calculatorul de credite. S-ar putea să mai adugi sau să mai scazi din sumă, în funcție de rezultate și posibilități.

Ah.. să nu uit. Iată că cineva s-a gândit și la bunici că ar vrea să meargă la băi în această toamnă, dar nu își permit. Cu un credit pentru pensionari, rapid, indiferent de vârstă, le-ar putea ameliora suferințele și aduce mici bucurii.

Chiar dacă „am întrebat 100 de români”, te întreb și pe tine: tu de unde faci rost de bani urgent, când neprevăzutul bate la ușă?

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

11 Comments

 1. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Eu cat pot evit sa fac credite.

 2. viatainculori Corina Cosa spune:

  Vorba aia romaneasca ” intinde-te cat te tine plapuma ” e sfanta pentru mine . Cunosc oameni care au ramas fara casa si masa , pentru ca s-au imprumutat de la banci , de la mama naibii , nu pentru vreo necesitate sau doamne fereste , vreo problema majora de sanatate ( pentru aia , inteleg , asta e..) ci pentru ca au vrut ei sa se extinda pe o piata care se vedea din start ca e pe duca ..dar deh … aroganta si lacomia sunt mari … Daca iti ajunge sa traiesti decent , traieste-ti viata !!! daca vrei mai mult , munceste mai mult , risca mai mult , dar informeaza-te , fa ceva ce stii sa faci , retrage-te cand inca mai poti sa o faci …nu trebuie sa devii sclavul nimanui . mai ales nu al bancilor & comp. !!

 3. viatainculori Sirbu spune:

  Nimanui nu-i place sa se imprumute, indiferent cat de avantajos sau bagubos este , insa e bine inainte sa te informezi foarte bine .
  Atentie!!! Scrisul acela marunt dintr-un contract , pe care nu il poti descifra decat cu lupa, ia-ti o lupa ca sa il poti citi. :))

 4. În exemplul prezentat (imaginea) la 2000 de lei împrumutați dai înapoi 3156 de lei, deci dobânda este 1156 de lei. Știu și eu…

  • viatainculori viatainculori spune:

   Nu. In cazul in care alegi modalitatea de plata „rate descrescatoare”, 263 lei este rata maxima, adica prima rata si apoi in fiecare luna aceasta scade. Pe site se gasesc informatii mult mai detaliate.

 5. Nu recomand si nu-mi plac creditele, dar imi place la site-urile astea ca au calculatoare online si stii din prima la ce te inhami si cat ai de rambursat pentru o suma imprumutata.

 6. viatainculori ghelbere elena spune:

  Am ratew la banci si nu mai vreau altceva. Cum le termin, gata, altele nu mai fac.

 7. viatainculori Lazar Ramona spune:

  noi nu reusim sa strangem bani asa ca banca este ” cea mai buna solutie” chiar daca nu e…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares