Ce mai citim: „Fluturi” și „Insomnii”, de Irina Binder

 

Griji, tristeți, frământări, întrebări… Asaltul cotidianului creează un zgomot permanent, intoxicând sufletul cu preocupări în definitiv sterile, adeseori inutile. Ia o carte bună și curăță-ți sufletul de norii grei ai îndoielii și oboselii.

Dacă te gândeşti ce să alegi dintre miile de opţiuni aflate pe rafturile librăriilor, iată o propunere irezistibilă: cărțile semnate de Irina Binder. Vei găsi numeroase recenzii despre ea şi despre cărţile sale şi vei înțelege repede de ce cărțile ei sunt cele mai vândute din România – și de ce sunt cerute și de către românii din străinătate.

Irina are un stil aparte, vorbeşte din suflet şi a aşternut pe hârtie gânduri în care mulţi se regăsesc. Iată seria de carti Irina Binder publicate de Editura For You și devenite rapid bestselleruri la nivel național: „Fluturi”, 3 volume, şi „Insomnii”.

 

„Fluturi”

Povestea cărţii este una reală, aşa cum precizează autoarea. O are în prim plan pe Irina şi totul gravitează în jurul destinului ei și al persoanelor care oucpă un rol central în viața eroinei, printre care se disting Matei şi Robert. Cele 3 volume pline cu mister, iubire, dar şi ură, gelozie şi cu o poveste complexă de viaţă, vibrează de viață autentică și de trăiri plenare. Poveștile sunt viață trăită și apoi reflectată: personajul Irina se zbate între dragostea şi loialitatea faţă de Matei şi sentimentele sincere şi secrete faţă de Robert.

Să mai spunem, fără a afecta plăcerea lecturii și a contactului direct cu cartea, că acest aproape-jurnal ne face părtaşi, grație talentului unic al Irinei Binder, la o viață intensă și profundă, în care întâmplările nasc gânduri distilate măiestrit de autoare. Cititorul se simte inspirat de fiecare gând al eroinei și primește putere din fiecare reușită a acesteia. Cele trei volume au un stil proaspăt și nepretențios, un limbaj contemporan impregnat de luciditate și profunzime, în pagini savuroase și pilduitoare despre exuberanţa vieţii unei tinere cu o poveste de dragoste tumultoasă.

 

„Insomnii”

Iată un volum ca o lecţie de viaţă, în porții delicate și întremătoare precum sfaturile unui maestru.

Eseurile Irinei Binder ating, în această carte, cam toate temele de care ne lovim zi de zi și an de an: dragoste, trădare, dispariție, dezamăgiri, eșecuri, cunoașterea limitelor proprii, refacerea după o pierdere – pierdere de sine sau pierdere a unei persoane dragi, a unei prietenii, a unei convingeri…

Citind cartea, o descoperi nu numai pe Irina Binder, cu pliurile gândirii și simțirii sale, ci și pe tine, ca persoană care simte, nu doar face, ca persoană în evoluție, nu doar în stagnare, în simplă supraviețuire. Irina Binder are un stil atât de profund şi de direct, sincer şi sugestiv, încât nu ai cum să nu fii captivat și transformat de lecturarea rândurilor ei. Şi parcurgi rând după rând fără să mai lași cartea din mână.

„Insomniile” Irinei sunt tot atâtea îndemnuri și provocări. Ele vorbesc, printre altele, despre diferenţa între  a „trăi” şi a „exista”. Te stimulează şi te încarcă cu o doză de energie pozitivă și de asumare autentică a vieții proprii. Cartea i se adresează oricui, căci toți avem o dimensiune, adânc ascunsă, care vibrează la chemarea vieții. Irina Binder nu spune o poveste aici, ci o mulţime de poveşti despre viaţă şi realităţi, din care reies şi lecţii de luat în seamă, și concluzii amare, dar pline de inspirație și de putere.

Cartea „Insomnii” este un deliciu complex de eseuri și povestiri ce urmăresc manifestările diverse și complexe ale sufletului uman în genere. Sentimente, trăiri, amintiri, rezoluții, schimbări – vei găsi multă alinare și inspirație în paginile acestei cărţi.

 

Stilul Irinei Binder a avut un succes atât de mare, încât este considerat un fenomen fără precedent pe piața editorială din România. Cărțile ei au trezit gustul pentru lectură în rândul adolescenților și l-au retrezit în rândul adulților aflați în căutarea redefinirii de sine. Editura For You le-a făcut astfel cititorilor un cadou inegalabil și le-a prilejuit o întâlnire de excepție cu o autoare de excepție.

Volumele semnate de Irina Binder sunt disponibile la Editura For You, putând fi comandate și online pe www.editura-foryou.ro.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

19 Comments

 1. viatainculori Popa Oana-Gabriela spune:

  Sunt foarte frumoase cărțile, le-am citit și chiar le recomand cu drag. Au o poveste foarte interesantă. 😍❤

 2. viatainculori Doina Racoti spune:

  Nu citeam nici inainte, acum cu boala soacra-mi … Ce-ar fi eu sa stau cu cartea in mana si baba sa zaca in pat.

 3. Multumim pentru recenzie si recomandare 🙂

 4. viatainculori DeyutzaBlog spune:

  Am tot auzit de cartea Fluturi …. atat am citit despre ea ca parca as citi si eu cartea intreaga :)) Multumim de recenzie

 5. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Multumim de recenzie am inteles ca este o carte buna.

 6. viatainculori Luca Raluca spune:

  Cartile acestea sunt foarte apreciate! Multumim pentru recenzie! Cu siguranta o sa le citesc si eu.

 7. Am auzit de aceste doua carti, sunt foarte laudate motiv pentru care vreau sa mi le iau si eu.

 8. Am citit si eu cartile. Sunt superbe, emotia care se revarsa din ele este aproape palpabila.

 9. viatainculori Mirabela spune:

  Am tot auzit de Fluturi, cartea cealalta imi e necunoscuta. Nu am mai citit demult o carte scrisa de autor roman si nici nu am ceva in plan. Nu am mai citit demult.

 10. viatainculori Vyo Vyoleta spune:

  Momentan aceste carti imi lipsesc din biblioteca, dar in curand isi vor face loc aceste volume. Multumim de recenzie

 11. viatainculori Diana Ion spune:

  Am auzit despre cele doua carti, nu le-am citit…insa am in plan in viitorul apropiat. Prea multe recenzii pozitive…m-au facut curioasa cu privire la ele.

 12. sa stii ca inca nu am citit niciuna din cartile Irinei Binder, dar sunt tentante, mai ales ca toata lumea le lauda.

 13. viatainculori paula sosoi spune:

  ai scris atat de frumos incat ma faci sa vreau sa ma apuc de citit si altceva fata de ce citesc pana acum 😉 Cred ca Irina Binder tocmai a trecut in capul listei de lectura, pardon, a initit-o chiar 😉

 14. Nu am citit nici o carte de-a ei, dar am auzit de :”Fluturi”. O recenzie foarte frumaosa!

 15. Eu am citit primele doua volume din Fluturi, dar nu au fost chiar pe gustul meu. Insa, e foarte apreciata autoarea, de foarte multe persoane. 🙂

 16. viatainculori Rokolla spune:

  Am auzit numai cuvinte de lauda la adresa acestei carti Fluturi. Despre Insomnii n-am citit mai nimic

 17. viatainculori ghelbere elena spune:

  Spre rusinea mea nu am citit nici una din carti.

 18. viatainculori Andraxela spune:

  Am citit primele doua volume atunci cand au aparut si ulterior l-am parcurs si pe al 3-lea. Desi parerile despre Irina Binder sunt impartite, eu nu o pot judeca pentru alegerile sale, pentru ca asa cu totii ne putem da cu parerea, dar daca am fi in locul ei sigur am intelege. Sincera sa fiu, m-am aflat in multe din ipostazele protagonistei si nu a fost deloc usor. De ceva timp vreau sa imi cumpar si ”Insomnii”, insa nu am mai reusit 🙂

 19. Stiu de mult de aceste carti si de autoare, insa n-am gasit momentul sa ma apuc de lecturat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares