De vorbă cu mine însumi, de Prentice Mulford

An aparitie: 2017
Autor: Pretince Mulford
Categoria: Psihologie Practica
Colectie: Mind
Editura: LIBRIS EDITORIAL
Nr. pagini: 157

Prin această carte, Prentice Mulford, la fel ca și alți mari gânditori ai omenirii, vine să ne întărească convingerea că noi suntem cei care ne scriem Destinul, că puterea stă în noi și nu în afara noastră. Desigur, par niște teorii clișeice, și nici nu este la îndemâna oricui acest lucru, dacă nu facem uz de gândire.  Mulți respingem această teorie și suntem convinși că destinul ne este scris de Cineva acolo Sus. Poate că este adevărat, dar Destinul nu este scris fără voia noastră. Mulford încearcă să ne învețe prin această carte: cum și ce să gândim. Gândul este cel care făurește, iar noi, cu ajutorul naturii, transformăm gândul în faptă reală și astfel, ne realizăm destinul. Este o carte despre puterea interioara si trebuie să învățăm cum s-o folosim

„Gândurile atrag gânduri de același fel. Păstrează fixat în minte, să zicem, gândul de putere și sănătate și vei atrage spre tine tot mai multe gânduri de sănătate și putere. Gândește-te la ideea de forță, de mers înainte și vei atrage spre tine acele elemente care îți dau forță, care te ajută să mergi înainte.”

Cartea este scrisă în 13 capitole după cum vedeți din cuprinsul ei. 

Fiecare capitol, dezbate și susține afirmațiile respective prin exemple, iar pe măsură ce le citești, îți dai seama că totul se leagă și ajungi să înțelegi multe lucruri, dar, pe care cu greu le poți accepta unele dintre ele.

Mi-a fost foarte greu să accept că trupul nu este adavaratul tău „EU”, și că atunci când mergem la culcare, spiritul se desprinde de trup și călătorește având aceleași simțuri ca ale trupului dar mult superioare; că fiecare gând reprezintă un consum de putere iar în timpul zilei, spirtul nostru a fost trimis în mii, zeci de mii de direcții epuizând trupul care cade într-o stare de insensibilitate, numită somn. Somnul este de fapt un proces de autohipnoză realizat în mod inconștient, timp în care, spirtul își adună forțele risipie, adică acele gânduri care au fost trimise în cele patru zări, întorcăndu-se mai apoi în trup și dându-i vigoarea necesară.

Vei afla cu stupoare” Unde călătorești atunci când dormi” iar în „Arta uitării” aflăm că puterea de a uita implică puterea de a îndepărta de tine gândurile sau elementele dăunătoare care să ne sfâșie în bucăți, lăsând loc elementelor pozitive, care să ne ajute să construim.

În capitolul „Sclavia fricii„, de exemplu,  acest flagel, frica, cea care ne schilodeste spiritul și ne îmbolnăvește trupul, ne explică cum putem fi guvernați de gândirea altcuiva, fiindcă „gândul este o substanță și este absorbit de la o minte la alta.

„Atacă în minte lucrul de care te temi. Începe prin a te vedea în minte că pe un om curajos. Începe să te vezi în ceea ce numești tu imaginație, sfidând tot ceea ce îți produce teamă, indiferent că este bărbat sau femeie, datorie sau perspectivă înspăimântătoare. Ceea ce îți imaginezi astfel în minte este o realitate. O asemenea gândire îți va da putere. Cere mai mult curaj pentru ține. Cere-l. Roagă-te pentru el și calitatea curajului va veni spre tine tot mai mult și mai mult, și ceea ce vine astfel nu se pierde niciodată.”

Prentice Mulford, în această carte, ne dezvăluie secretul de a-ți spori și a-ți imputernici tăria gândului, voința și credința , atât pe plan material cât și pshic.

Nu pot să spun că mi s-a părut o carte ușoară, asta dacă vrei să și înțelegi ceva, nu să fie doar o simplă lecturare. Au foat pasaje pe care le-am recitit pentru a înțelege cât mai exact ceea ce se voia a se transmite. Au rămas lucruri pe care le-am înțeles doar în teorie, rămânând undeva acolo în mintea mea niște întrebări fără răspuns.

Suntem diferiți, percepem diferit și concluzionăm diferit. Sunt curioasă, dacă vei ajunge să citești această carte, ce impact va lasă ea asupra ta.

 

 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

10 Comments

 1. viatainculori Popa Oana-Gabriela spune:

  Mulțumim pentru acest review, nu am citit cartea dar pare foarte interesantă.

 2. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Multumim pentru recenzie.

 3. viatainculori Sandra spune:

  Felicitari pentru recenzie! Pare o carte interesanta.

 4. sunt multe lucruri care depind de noi, intr-adevar, dar eu cred si in destin, in ideea aceea potrivit careia ce ti-e scris in frunte ti-e pus.

 5. viatainculori ghelbere elena spune:

  O carte care merita a fi citita.

 6. viatainculori Claudia spune:

  Foarrte interesanta cartea. O parte din ideile despre care ne vorbesti tu in recenzie le mai stiu dar unele sunt noi. Asa ca mi-ar placea sa citesc si eu cartea. Merci de recomandare!

 7. viatainculori Oana D. spune:

  Nu stiu daca imi va pica in maini, asta pt ca nu am timp de citit si nici de alte hobby-uri, din pacate, dar daca as avea, cu siguranta n-as lasa-o din mana. Candva am fost preocupata de ocultism si de spiritualitate…

 8. viatainculori Lazar Ramona spune:

  desi nu imi place sa citesc astfel de carti ar cam trebui… suna interesant tot ce ne-ai spus despre carte si cred ca in multe privinte are dreptate

 9. viatainculori Antoaneta spune:

  Eu sunt de parere ca exista lucruri care tin de noi, ca exista niste factori care influenteaza decizia noastra, uneori chiar fara sa ne dam seama.
  Nu cred ca e ceva intamplator. Chiar si ceea ce pare banal si simplu, ar putea fi, de fapt, cumva predestinat. Desi cuvantul predestinat suna asa de pompos. Mai degraba….ceva ce oricum avea sa se intample. 😉

 10. viatainculori paula sosoi spune:

  Eu nu cred in Destin, cred doar in alegeri pe care le facem si care ne duc undeva, intr-un punct. Viata e doar un labirint, uneori, daca est norocos gasesti re[pede drumul scurt si cu iesire, alteori ramai blocat ca un minotaur 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares