Retail Audit – un suport esențial pentru o afacere de succes

Într-o economie de piață, concurența este un factor determinant în succesul sau eșecul firmelor, și de aceea este necesar ca acestea să se raporteze mereu la ceilalți competitori existenți pe piață, pe segmental pe care îl reprezintă. Odată ajuns în fruntea unui clasament pe o anumită piață de referință, eforturile acetora nu se încheie aici, ci trebuie în permanență să continue să studieze piața, să găsească soluții, strategii pentru a se menține în poziția spre care țintește.
Pentru activitatea de cercetarea pieței, însă, care presupune o activitate foarte complexă, cele mai multe firme prefera sa lucreze cu resurse externe. Un furnizor de servicii logistice, va pune acesteia la dispoziție echipe de profesioniști, tehnologii și echipamente moderne. Echipa va determina pe baza unui set de informații de intrare, nivelurile optime de stoc pentru fiecare magazin în parte, calculând, pe baza unor algoritmi avansați, o situație de echilibru între maximizarea profitabilității și a disponibilității produselor în fiecare magazin.

Și fiindcă vorbeam de complexitatea proceselor de studiu al pieței, iată și serviciile puse la dispoziție de către o firmă de logistică:

Servicii de Inventariere Pentru Mărfuri
Inventariere Active
Retail Audit
Aranjare Marfă și Merchandising
Optimizare Aprovizionare

Unul dintre instrumentele moderne de care pot beneficia companiile din domeniul FMCG (adică produsele care se vând repede și la prețuri mici, precum produsele de îngrijire, detergenți, mâcarea procesată, etc) al industriei farmaceutice și al producției și distribuției de produse de consum prin canalele de retail moderne, cu ajutorul căruia managerii pot primi informații în timp real cu privire la anumite caracteristici ale pieței, este acela de Retail Audit.

Retail auditul permite furnizorilor să evalueze vânzările produselor lor, comparativ cu cele ale concurenților, prin intermediul rețelelor de vânzări cu amănuntul, iar aceste informații personalizate, culese dintr-un set/eșantion de puncte de vânzare selectate din piață, în funcție de interesele și nevoile fiecărei organizații, privind:

 • Stocurile de produse la vânzare dintr-un anumit brand/SKU( identificarea uni sortiment ori tip de produs diferențiat de culoare, marcă, marime etc.) /variant
 • Prețurile produselor proprii sau ale concurenței
 • Numărul de fețe existent pe raft
 • Promoțiile existente în locația respectivă, pentru produse proprii sau concurente
 • Traficul existent în locația respectivă
 • Alte informații relevante culese în teren

vor fi implementate într-o platformă informatică la care clientul va avea acces printr-un cont personalizat, comunicând în permanență cu echipa de logistică, în vederea unei bune coordonări a misiunii de audit și a atingerii obiectivelor propuse.

Tehnologia modernă face posibilă punerea la dispoziție a datelor intermediare culese din teren către client în timp real, astfel încât clienții pot avea o imagine directă a condițiilor din piață și pot lua decizii rapide care să le crescă competitivitatea.

De aceea este necesar, ca aceste servicii, să revină unor parteneri care le fac la un mod și la un nivel profesionist, numai astfel se vor obține rezultate la standarde de calitate.

Retail Audit – un suport esențial, pentru o afacere de succes!

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

22 Comments

 1. nu ma facea si pe mine mama mai isteata in chestii de afaceri si marketing? De-aia nu ma pricep eu sa vand nimic.

 2. viatainculori Popa Oana-Gabriela spune:

  Da, corect! Trebuie sa ai tot timpul cuvintele la tine pentru a fi bun pe piat de marketing.

 3. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Eu nu ma pricep deloc la faceri asa ca las pe altii.

 4. viatainculori Diana Ion spune:

  Interesant! Este nevoie de o minte agera si extrem de isteata pentru ca afacerea ta sa aiba un adevarat succes, insa bag seama ca mai este nevoie si de altele…

 5. Cei ce detin o afacere au mare nevoie de un astfel de serviciu pentru a prospera.

 6. viatainculori ghelbere elena spune:

  Ma depaseste problema. Nu stiu cu ce se mananca.

 7. viatainculori Luca Raluca spune:

  Un astfel de serviciu este necesar pentru dezvoltarea organizatie intr-o maniera armonioasa si eficienta!

 8. viatainculori Antoaneta spune:

  Uite ca azi ai reusit sa ma inveti ceva nou. Nu aveam habar ce inseamna retail audit asa ca iti multumesc pentru informatii.

 9. viatainculori Oana spune:

  Cred ca trebuie sa fi facut pentru asa ceva.

 10. viatainculori Mirabela spune:

  Si eu ma ocup de acest lucru la birou. As fi super fericita daca as scapa de aceasta responsabilitate.

 11. viatainculori Aluculesei Brindusa spune:

  Multumim de sfaturi,eu sunt varza la asa ceva,se vede ca nu ma duce mintea la afaceri!

 12. afacerile astea cer un pic de simt practic si de intelepciune! trebuie sa fii foarte atent ca sa nu o dai in bara

 13. viatainculori Mihaela Curea spune:

  Zi de zi aflu despre lucruri noi, nu se stie cat de curand voi avea nevoie de informatia aceasta.

 14. viatainculori Mihaela spune:

  Desi am lucrat in vanzari habar nu am de aceste denumiri dar din descrierea ta am inteles ca auditul e foarte important daca iti doresti o afacere de succes!

 15. viatainculori Iasmina spune:

  Am citit cu atenție acest articol și îmi dau seama că e dificil mediul de afaceri, însă nu imposibil atunci când apelezi la cine trebuie. Mă bucur că am mai aflat câte ceva.

 16. viatainculori Vyo Vyoleta spune:

  Aoooleu!!! in acest domeniu sunt egal cu zero, parca am citit in alta limba dar pentru cei care sunt interesati e un articol ok.

 17. Nu aveam habar de asa ceva, de acest termen ca sa fiu mai precisa, dar acum stiu.

 18. viatainculori Irina Sima spune:

  Nu am conceptul de „a vinde” in sange. Unii il au, sau poate l-au inteles si eu nu. Ce e drept in afaceri nu putem fi buni pe toate segmentele. De aia exista asa numitii „specialisti”.
  Ca sa fac o paranteza, imi aduc aminte ca in copilarie eram expert in vanzari…. adica aveam tupeu.
  Am mers cu mamaie la iarmaroc si mi-a promis ca dupa ce vinde ce am adus cu noi imi cumpara ceva. u plictisindu-ma am inceput sa tip de sub tejghea: „hai la oua, hai la oua”. Nu-mi mai aduc aminte acum daca le-am vandut dar stiu ca ceva tot mi-a cumparat. Ce nu mai tin minte, tin minte gestul.

 19. viatainculori Albu Steluta Georgiana spune:

  Multumim pentru sfaturi! Utile si de un real ajutor atunci cand incepi o astfel de afacere!

 20. viatainculori Bianca Ionel spune:

  Cu siguranta orice afacere de succes are in spate o echipa specializata pe partea de audit care ofera suport si consiliere online.

 21. Unii cred ca oricine face afaceri, dar nu e asa. Sunt multe considerente de luat in calcul.

 22. viatainculori Rokolla spune:

  Sincera sa fiu, nu prea stiam cu ce se ocupa si cum merg treurile intr-o firma de logistica. MUltumim pentru articol pentru ca m-ai luminat putin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares