Cum sa transformi un disk GPT intr-unul MBR?

Inainte de a raspunde la intrebarea din titlul acestui articol, haideti sa aflam ce inseamna disk GPT si disk MBR pentru ca sunt sigur ca sunt foarte multe persoane care nu stiu ce inseamna aceasta aplicatie.

GPT este prescurtarea care defineste modul in care sunt strcturate partitiile in interiorul unui hard disck fizic. MBR este prescurtarea care defineste primul sector din cadrul unui dispozitiv de stocare a datelor. Acestea fiind zise, in continuarea acestui articol voi prezenta doua dintre modalitatile prin care un disk GPT poate fi transformat intr-unul MBR.

Utilizarea EaseUS Partition Master este una dintre optiunile ce pot fi utilizate pentru aceasta transformare. Marele avantaj al acestei aplicatii este reprezentat de faptul ca datele stocate nu sunt pierdute in timpul procesului de transformare, lucru care din punctul meu de vedere este extrem de important. Faptul ca aceasta aplicatie se utilizeaza extrem de simplu este un alt avantaj oferit de catre utilizarea aplicatiei EaseUS Partition Master . Tot ceea ce trebuie sa faci este sa descarci aceasta aplicatie, sa o instalezi si dupa finalizarea aplicatiei sa o pornesti. Dupa pornirea acesteia, selecteaza diskul GPT pe care doresti sa il transformi in MBR, dupa care selecteaza optiunea transforma GPT in MBR. Apasarea butonului aplica este ultimul lucru pe care trebuie sa il faci pentru a finaliza procesul de transformare GPT in MBR.

Ce-a de-a doua modalitate prin care un disck GPT poate fi transformat intr-unul MBR este reprezentata de utilizarea aplicatiei Windows Disk Management. Spre deosebire de aplicatia EaseUS Partition Master, aplicatia Windows Disk Management nu permite pastrarea datelor dupa transformarea discurilor motiv pentru care este recomandata crearea unei copii de rezerva inainte de a incepe transformarea discurilor utilizand Windows Disk Management. Pentru a putea transforma GPT in MBR utilizand Windows Disk Management, trebuie parcursi urmatorii pasi:

 • Primul lucru ce trebuie facut este sa dam click dreapta pe my computer, dupa care sa alegem optiunea administreaza, stocare si apoi gestionarea discurilor.
 • Click dreapta pe discul GPT ce urmeaza a fi convertit si selectarea optiunii stergere volum sunt urmatorii pasi ce trebuie realizati pentru a transforma un disck GPT intr-unul MBR.
 • Din nou click dreapta pe discul GPT al carui volum l-am sters in pasul anterior, dupa care trebuie selectata optiunea trasnforma in disc MBR.

In concluzie, transformarea unui disc GPT intr-un disc MBR este o actiune destul de simplu de realizat, indiferent de modalitatea pe care o alegi pentru a face aceasta transformare, lucru care este in avantajul celor care doresc sa faca aceasta transformare.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

4 Comments

 1. viatainculori Ursu Loredana spune:

  Foarte interesant articolul

 2. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Eu nu prea le am cu calculatoarele.

 3. Mulțumim pentru prezentarea aplicației!

 4. viatainculori Dobre Mihaela-Daniela spune:

  Interesant articol! <3

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: