Alege becuri LED-cel mai bun consum de energie electrică

Se pare că în ultimul timp, oamenii au început să acorde o din ce în ce mai mare importanță iluminatului, atât în spațiul locuinței personale dar și în spațiile publice. Pe lângă faptul că lumina are un rol important în a influența starea și dispoziția noastră, la fel de importantă este și influența asupra sănătății și a modului de a face economie de enegie electrică. Se pare că pentru iluminatul locuinței se consumă cam 22 % din factura de energie electrică și din acest motiv alegerea corpurilor de iluminat contribuie semnificativ la economia de enegie electrică fără a neglija funcționalitatea acestora și al modului de relaxare, creând o atmosferă plăcută.

Importanța tipurilor de becuri de iluminat 

Indiferent că ne referim la o lustră, o veioză, lampadar sau spoturi, este foarte important asupra căror tipuri de becuri optam. Cea mai inteligentă alegere ar fi să optam pentru becuri LED, acestea aducând mai mult confort și un aport semnificativ în diminuarea costurilor cu electicitatea.becuri led
Avantajele becurilor cu led față de alte tipuri de becuri sunt multiple:

 • Au o durată de viată mare –  de două ori mai mult (pană la 50.000 de ore) fată de cele fluorescente și de peste 50 de ori mai mult fată de cele incandescente.
 • Sunt rezistente la șocuri și vibrații pentru că nu au filament precum cele incandescente.
 • Sunt mult mai eficiente, având capacitatea de a produce o lumină mult mai puternică și mai apropiată de conceptul de lumină albă.
 • Foarte important este consumul redus de energie – de 10-15 ori mai mic decât cel al unui bec incandescent.
 • Becurile LED produc lumină rece, spre deosebire de becurile incandescente care se încing foarte tare având o eficientă foarte scăzută. (90% din energia electrică ce le străbate este transformată în căldură, și numai 10% este transformată în lumină).
 • Versatilitatea becurilor led oferă posibilitatea de a face o alegere în funcție de preferințele și de stilul pe care dorești să îl adopți.

O altă variantă la fel de avantajoasă din punct de vedere economic dar și al desingnului adoptat ar fi aceea de a opta spre un panou led. Cu panouri led iluminarea de la nivelul plafonului este cea mai convenabilă soluție pentru camere mari, însă în funcție de forma acestora ele pot fi montate și pe holuri sau în camere cu dimensiuni sau forme atipice.becuri led

Avantajele sunt multiple și în cazul panourilor cu led:

 •  Nivelul ridicat de luminozitate pe care îl oferă și capacitatea de a concentra lumina asupra unei zone pe care dorim să fie evidențiată.
 •  Consumul de energie redus și durata de viață mare având un potențial foarte mare de până la 100.000 de ore, în funcție de utilizarea medie pe zi. Un singur panou este similar cu utilizarea a șase becuri fluorescente.
 •  Nu se încălzesc și disipă mai puțină căldură în comparație cu becurile cu incndescenta, contribuind la un cosum de energie mai scăzut.
 • Materialele din care sunt confecționate toate aceste panouri led sunt din aluminiu pentru carcasă și PVC pentru masca ce acoperă sistemul de iluminare cu led. Durabilitatea fiind foarte bună datorită structurii, dar și pentru renumita durată de viață de mii de ore de funcționare a led-urile incluse.

În ciuda prețului ușor mai ridicat, ca și în cazul altor corpuri de iluminat LED, investiția este una care se amortizează relativ rapid, în comparație cu economiile care se fac prin montarea acestor corpuri.

Tu folosești corpuri de iluminat cu LED?

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

20 Comments

 1. viatainculori Munteanu Violeta spune:

  Pot spune ca am descoperit destul de tarziu aceste becuri dar ma bucur ca am facut-o totusi. Investitia s-a amortizat rapid, iar factura mea de energie electrica a scazut in mod semnificativ, fiind mai atenta si la alte risipe ca care le faceam.

 2. Folosesc si le recomand!

 3. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Eu am schimbat tot ce s-a putut schimba acum sa vedem factura.

 4. viatainculori coco spune:

  am ales deja si imi pare bine, am scapat de schimbatul des al becurilor!

 5. viatainculori Corina spune:

  Si noi folosim becuri cu led de foarte mult timp! Sunt foarte eficiente! Si eu le-am recomandat de fiecare data!

 6. viatainculori Deea spune:

  Si noi folosim becuri cu LED in casa si suntem multumiti de ele.

 7. viatainculori Mihaela spune:

  De anul trecut am trecut si eu pe becuri led care inainte mi se pareau o fita si chiar se simte la factura, am platit mult mai putin.

 8. viatainculori Adriana Ivan spune:

  Și eu pe folosesc. Sunt foarte mulțumită.

 9. viatainculori Urban Story spune:

  Eu sunt tare multumita de becurile led. Sunt foarte rezistente in timp si nu m-as mai intoarce la clasicele becuri

 10. viatainculori ghelbere elena spune:

  Pentru siguranta si pentru a face economie mi-am pus peste tot numai becuri LED>

 11. viatainculori Mihaela Curea spune:

  Acum ne gândim să trecem și noi pe leduri în toată casa, unele sunt becuri vechi.

 12. viatainculori Cristina Dragomir spune:

  eu am deja becuri cu led in toata casa pentru ca si consuma mai putin, dar imi place mai mult si lumina pe care o dau. Unde mai pui ca au durata de viata foarte mare.

 13. viatainculori Ioana spune:

  Si eu am becuri led in toata casa si imi vine mult mai mica factura la electricitate.

 14. Am inlocuit de ceva timp toate becurile din casa cu LED, dar cred ca si daca ai vrea un bec standard nu ai mai avea de unde sa-l iei.

 15. Corpurile de iluminat led merita cu siguranta investitia.

 16. viatainculori MindCocktail spune:

  Și noi am început să folosim becuri cu LED. Încă nu în toată casa, dar urmează. Chiar merită. Panourile par și ele interesante.

 17. Noi am schimbat becurile in toata casa si ne-am pus becuri led. Suntem foarte multumiti.

 18. viatainculori Rokolla spune:

  Sa stii ca se vede diferenta la consum dintre ccestea led si cele normale. Eu sunt multumita de ele si de faptul ca sunt tare rezistente in timp

 19. viatainculori Iasmina spune:

  Dacă e vorba de economie, inclusiv la buget, cred că aș vrea și eu asemenea becuri în casă.

 20. viatainculori Ioana Radu spune:

  Am becuri LED in toata casa si sunt foarte multumita de schimbarea aceasta. Totodata, imi place tare mult magazinul SavElectro pentru ca la ei am gasit niste prize si niste intrerupatoare Panasonic Arkedia super frumoase. Cam asta a fost cea mai recenta comanda a mea pe site. Pe viitor cred ca o sa-mi iau si niste becuri vintage ^_^.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: