Regăsire, de Kristin Hannah- scurt rezumat

După ce am citit „Privighetoarea” de Kristin Hannah, carte care mi-a plăcut extrem de mult, mi-am dorit să mai citesc și alte cărți ale acestei autoare, însă nu am găsit la momentul respectiv decât „Regăsire„, carte pe care am și ales-o. Între timp au mai apărut pe Libris.ro și alte cărți ale ei și pe care îmi doresc să le citesc în continuare.
Nu pot să spun că am fost la fel de încântată și de data asta, și trebuia să mă aștept, din moment ce cartea face parte din categoria “Romane de dragoste” , romane, care pe mine nu mă mai încânta la fel de mult, mai ales când vine vorba despre o poveste de dragoste banală și clișeica la fel ca cea de față.

Elizabeth și Jackson Shore s-au căsătorit de când erau foarte tineri, au crescut două fete și au trecut peste toate greutățile, consolidindu-și familia. Din afară, relația lor pare perfectă. În realitate însă, Jack și Elizabeth se înstrăinează din ce în ce mai mult. El, fost fotbalist de succes, care în urma unui accident de mașină săvârșit pe fondul consumului de alcool, va rămâne cu probleme la genunchi, face ca succesul lui se încheie aici, fără a se mai putea reabilita, ajungând un simplu commentator sportiv la un post de radio oarecare. Se anestezia cu pilule și alcool, excesele sale devenind de notorietate. Stephanie, pasionată de pictură, fără a-și continua pasiunea, cochetează cu designul de interior fără a fi unul de success. La îndemnul prietenei sale, Meghann, după lungi insistențe ale acesteia, se înscrie în „Grupul de sprijin al femeilor fără pasiuni” , o grupare în care femei divorțate sau care își pierduseră busola în viață, erau ajutate să își găsească pasiunile, fiindcă Elizabeth, asta devenise, o fmeie fără pasiuni, prezentă oricând doar la nevoile familiei, mai ales ale soțului său.  Când Jack acceptă o slujbă avantajoasă în alt oraș,  șansa pe care o aștepta de-o viață, Elizabeth lasă totul la o parte pentru a-l urma. Apoi, alte evenimente le răstoarnă planurile de viitor. Ea începe să-și pună întrebări legate de propria viață-renunțările de zi cu zi, căsnicia cufundată în rutină, iluziile pierdute. Tot timpul ea se sacrificase pentru căsnicia lor “ perfectă” fără a-și urma propriile aspirații. Hotărârea îndrăzneață pe care o ia îi va șoca pe toți cei din jurul său, însă îi va permite să-și realizeze un vis din tinerețe. Dar cât de mare e prețul acestei schimbări? Și cât de suportabil?

Vor ajunge cei doi la o decizie înțeleaptă care să îi mulțumească pe amândoi, vor avea puterea de a o lua de la capăt? Se pune problema dacă dragostea și devotamentul sunt de ajuns pentru a salva un mariaj în care doi oameni, ce uitaseră de aspirațiile lor, ar mai putea să le împlinească vreodată.

Evident că veți afla finalul poveștii celor doi protagoniști, doar dacă veți citi cartea și sunt sigură că genul acesta de carte atrage totuși foarte mulți cititori.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

12 Comments

 1. viatainculori Cristina Barbieru spune:

  E o poveste de viata ce se incadeaza si in zilele noastre. Din pacate uneori facem niște compromisuri pentru O relație si abia tarziu conștientizăm acest lucru care ne macină.

 2. Dupa titlu, eu cred ca se vor impaca. Desi e posibil sa nu o faca. Eu nici nu cred in finaluri vesnic fericire si poate fi vorba in cazul fiecaruia dintre ei de regasirea sinelui, a puterii de a trai in afara unei casnicii in care se simte prizonier. Nu e chiar genul meu de carte, dar imi dau cu presupusul.

 3. Eu nu prea sunt pasionata de genul acesta de carti… Niciodata nu m-au atras. Nu stiu de ce am inclinat mai mult spre SF, iar de cativa ani spre dezvoltare personala.

 4. viatainculori Rokolla spune:

  Chiar sunt curioasa sa stiu ce s-a intamplat cu cei doi. Voi citi si eu cartea pentru ca m-a captivat recenzia ta

 5. viatainculori yonella spune:

  M~ai facut foarte curioasa cu privire la continuare. Chiar vreau sa aflu ce s-a intamplat mai departe cu cei doi.

 6. viatainculori Iasmina spune:

  Regăsirea… un cuvânt, atâtea înțelesuri… viața e plină de clișee, tocmai de aceea nu mă deranjează unul în plus. Aș vrea să știu sfârșitul poveștii, sunt curioasă cine și în ce fel s-a regăsit sau ce a regăsit de fapt.

 7. viatainculori Mihaela Curea spune:

  Kristin Hannah are un stil foarte frumos de a scrie si ador povestile ei, iti recomand si Aleea cu Licurici si A doua sansa, iti vor placea mult.

 8. Eu am mai citit de aceasta autoare A doua sansa, dar chiar mi-a placut, poate ca mie imi plac romanele de dragoste, dara cesta este cu adevarat surprinzator. Sunt curioasa daca Jack si Elizabeth vor ramane impreuna, dar ceva imi spune ca nu 😀

 9. Sunt destul de restanta la capitolul romane de dragoste pentru ca nu am mai intalnit nimic care sa ma acapareze.

 10. viatainculori Doina Racoti spune:

  Eu nu mai citesc nimic, nu mai am timp si de citit. Lamaiita te felicit

 11. viatainculori Valeria Chertes spune:

  O carte frumoasa, multumim pentru recenzie.

 12. viatainculori paula sosoi spune:

  Cred ca pana la urma isi urmeaza visele, nu poti pretinde prea mult timp ca esti fericita facand sacrificii, pana la urma dorintele proprii ies aafara,

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares