Cum transferi bani din strainatate

In Romania exista o realitate pe care nu o putem ignora. Este vorba despre 4 milioane de romani care muncesc in afara granitelor tarii. Daca unii dintre ei au ales o cariera intr-o tara straina pentru dezvoltarea lor personala, majoritatea a ales sa plece pentru a asigura un trai mai bun membrilor femiliei. Astfel, multi parinti isi lasa copiii in grija bunicilor pentru a muncii cu anii dincolo de hotare si pentru a le face acestora o viata mai usoara. Exact despe acesti romani vom vorbi. Sunt oamenii care zilnic trimit sume impresionante de bani in tara.

Acum multi ani, tin minte ca cei mai multi bani se trimiteau in Romania prin cunostinte. Era un risc destul de mare, deoarece te puteai trezi ca persoana careia ii acordai toata increderea disparea cu tot cu banii munciti de tine. Astazi, din fericire, exista metode de a transfera bani sigure. Una din cele mai folosite si sigure modalitati este transferul prin Western Union. Pe site-ul The Wallet, poti afla exact ce pasi trebuie sa faci pentru un transfer international. Iata cateva detalii:

– Trebuie sa megi la cea mai apropiata sucursala a Bancii Transilvania care, din fericire, are multe puncte de lucru atat in tara cat si in strainatate.

– Va trebui sa specifici operatorului de la ghiseu cateva detalii despre destinatar cum ar fi: numele complet, suma pe care o trimiti si tara de destinatie.

– Trebuie sa stii ca va fi nevoie sa platesti un comision insa acesta nu este deloc mare.

– Vei primi o chitanta pe care este bine sa o verifici inainte pentru a nu fi neconcordante in date.

– Apoi semnezi chitanta si gata.

Alte metode de a transfera banii sunt prin TransferWise, aceasta fiind o alternativa a primei metode amintite si PayPal. Trebuie specificat faptul PayPal ca este una din metodele cele mai folosite in Statele Unite.

Si pentru ca tot am amintit de sfaturi despre transferul de bani de pe site-ul The Wallet, trebuie sa stiti ca, tot aici, veti gasi absolut orice legat de gestionarea banilor, inclusiv informatii despre tipuri de credite pentru cumpararea unei locuinte.

Sursa foto: Unsplash

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

3 Comments

  1. viatainculori Valeria Chertes spune:

    Chiar nu stiam despre aceste lucruri.

  2. viatainculori Simona spune:

    Un articol foarte util. Nu stiam toate aceste lucruri.

  3. Acum ca stiu cum se pot trimite bani din strainatate, nu-mi mai ramane decat sa gasesc pe cineva care lucreaza in strainatate si sa il conving sa imi trimita si mie vreo 1000 de euro sa ma duc intr-o vacanta cum nu am avut niciodata.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: