Galbenă de Odobești – ce are ea și nu am avut eu

Invidia mă încearcă! Iartă-mă Doamne!

Aș putea-o considera rivală, gandidu-mă la ce are ea și nu am avut eu la aniversarea a 50 de ani de existență.

Galbenă de Odobești

Galbenă de Odobești, căci despre ea e vorba.

 În primul rând se bucură de fiecare an care trece, ea se îndreaptă spre nemurire, lucru pe care nu îl pot spune și despre mine, îndreptându-mă spre….pieire.
E aniversată cu surle și trâmbițe. A primit straie noi de la Vincon, o nouă etichetă, restilizată, dar și o ediție aniversară. Cred și eu, îi da mână.
Are faimă, doar face parte din vestita familie Vincon și atunci când se prezintă, toată lumea devine interesată de ea, nu numai pe plaiuri mioritice dar și dincolo de granițe. 
Dacă prin absurd, mai e cineva care nu știe cine e Vincon, iată câteva informații, pe scurt:

„Infiintată în anul 1949, compania deține astăzi peste 1.500 hectare cultivate cu vită de vie. Printre brandurile de vin din portofoliul Vincon sunt: Galbenă de Odobești, Sigillum Moldaviae, Mirabilis Machina, Ambrosio, Rosé Făr Niente, Vinotecă, Comoară Pivniței, Oenoteca, Egregio, Rosé Vérité, Beciul Domnesc Grand Reserve.”

Eu am simțit că a început numărătoarea inversă. Poate fi moment de bucurie? La naiba, am avut un șoc atunci când am împlinit 50 de ani (o să vedeți voi). Eu am răscolit jumătate din dulap să găsesc ceva în care să mă îmbrac, sperând că rochia pe care am purtat-o la aniversarea vârstei de 40 de ani să se potrivească. Dar, nu… nu a ținut figura, așa că am încercat să încropesc o ținută cât de cât potrivită.
Și nici nu am dat sfoară în țara că aș împlini”o frumoasă vârstă” (sâc) , doar cei care au știut, mama și fiul și vreo două prietene .

„ Mă numesc L.P. spun și eu” . Ei, și?? Un nume oarecare, care nu spune nimc. Dacă v-ați gândit la Laura Pergolizzi, cea care a lansat „Lost On You”, nu sunt eu aia.

Are o siluetă de invidiat, suplă, blondă, când apare-i că o boare, fără niciun rid, fără niciun gram în plus și nici nu a fost nevoită să țină diete peste diete, doar, doar o arata mai bine. Nu, ea arată bine de când s-a născut și așa se menține de la naștere. Cosițele-i sunt galbene precum spicul de grâu și la aniversarea de 50 de ani. Nici nu o dor genunchi, nu are nici palpitații și nici vederea nu i-a slăbit deloc. Numai ea poate să fie mai bună pe măsură ce trece timpul.

Eu, parcă aș concura cu Casa Poporului, văd și un rid (mai multe, dar mă fac că nu le văd pe toate) și trebuie să mă tencuiesc puțin pe față. Hm…. și câteva fire albe pe la tâmple. I-aș aduce osanale celui ce a inventat vopseaua de păr. Mai am puțin și strig „ finalgonul, bunicule”, dar mai întâi aș citi prospectul, iar pentru asta îmi trebuie ochelarii.
Mai e cazul să întreb ce are ea și n-am avut eu la aniversarea de 50 ani, mai ales acum când mă apropii de următorul prefix?
Hai, că vă mai dau motive pentru care o invidiez.

Gustul ei demisec se armonizează foarte bine cu brânzeturi proaspete și cu mancăruri ușoare pe bază de peste, fructe de mare, carne de pasăre și mancăruri de legume.

Și eu, fiind o acritură, mă armonizez bine cu o ceafă de porc la grătar și niscavai cartofi prăjiți.

Cu orice prilej e poftită în orice casă, oricând aduce bună- dispoziție, leagă prietenii, împărtășește gânduri și sentimente, descătușează suflete și aduce zâmbetul oricui face cunoștință cu ea.

Mă mai invit și eu din când în când pe la vreo prietenă, toată lumea-i ocupată, așa că vizita e programată. Nu risc să sun la ușă și să mă aștept să fiu prinsă cu ambele mâini, ca ea.

Și ca și cum nu ar fi de ajuns toate astea, mai e considerată și Ileana Cosânzeana a Moldovei, toți o sorb din priviri, farmecul ei cucerindu-i definitiv.

Dar m-am gândit bine. Mai bine mi-o fac pietenă, încă de pe acum, iar la următoarea aniversare va fi invitat de onoare, sigur îmi va aduce bună-dispoziție și mă va făcea să văd doar partea plină a paharului.

Și, ca să vedeți că mi-a trecut invidia, îi dedic și o melodie. 😀

 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

5 Comments

 1. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Nu prea sunt eu amatoare de vin dar acesta ma atrage.

 2. viatainculori Simona spune:

  Vaaai visez la un pahar de vin, dar astept un bebe si am inteles ca nu e tocmai indicat sa consumi in sarcina mai nimic cu alcool. Oricum am savurat fiecare cuvintel din articolul tau :). yummi

 3. Hmmm, nu te mai vedea asa mare, ca nu esti chiar asa. Stii ca si eu am problema asta. Am zis ca la mare nu am ce cauta pe plaja deloc. Dupa ce am vazut unele cu fundul lasat pana la genunchi, plimbandu-se in slip prin statiune, mi-am dat seama ce proasta sunt. Mi-am pur bermude si am iesit sa ma plimb. Pentru 50 de ani, ai un suflet foarte tanar si asta conteaza. Deci cand ziceai ca dai de baut o galbena d-asta de Odobesti?

 4. Galbena de Odobești? Un vin ce vine din vremuri imemoriabile? Un vin ce are printre arome un vag miros de citrice, de lămâiță poate?

 5. viatainculori Rosu Gabriela spune:

  Încerc sa cumpăr aceasta sticla de vin Galbenă Odobești

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares