Coșuri de fum din inox- cea mai bună alegere pentru casa ta

Coșurile de fum reprezintă cea mai importantă componentă a sistemului de încălzire a casei. Este un canal de evacuare a gazelor rezultate în urma procesului de ardere a combustibililor de la o sursă de căldură în atmosferă, peste nivelul acoperișului. Alegerea acestora necesită o atenție sporită, fie că vorbim de coșuri de fum din inox, din cărămidă sau ceramică.

De ce să alegi coșuri de fum din inox.

Tehnologia a avansat, iar coșurile de fum tradiționale, acelea pe care majoritatea le știm din cărămidă, au fost înlocuite cu coșuri de fum din inox. Coșurile de fum din inox ocupă din ce în ce mai mult teren, numărându-se printre preferatele celor mai mulți dintre noi. Sunt recomandate cel mai adesea pentru faptul că pe pereții acestuia nu se adună gudron sau funingine și datorită vitezei de montaj a acestora. Coșurile de fum din inox sunt utilizate atât la locuințele particulare sau rezidențiale, cât și la construcțiile industriale sau administrative.

Avantajele acestor coșuri de fum din inox:

• elemente componente cu precizie ridicată;
• greutate proprie redusă;
• volum de montaj redus;
• manoperă și durată de execuție redusă;
• rezistentă la umiditate și coroziune chimică deosebit de ridicată;
• rezistentă la temperaturile dezvoltate de gazele de evacuare sau de fum.
• Inoxul este un material ignifug, astfel că nu există riscul de incendiu provocat de o scânteie ajunsă la nivelul coșului de fum.

Pe cât de importantă este alegerea coșului de fum, la fel de important este și sistemul de ventilație. Pentru o ventilație corespunzătoare avem nevoie de un sistem realizat din tubulatură de ventilație care să asigure evacuarea aerului toxic sau poluat și intrarea aerului curat.

Coșurile de fum sunt rectangulare sau circulare, asemenea tubulaturii de ventilație, iar pentru a asigura o etanșeitate bună și a evita pierderile, este important ca și tubulatura să fie în concordanță cu acesta. Astfel, pentru tubulatura rectangulara vom folosi coșuri de fum din inox rectangulare, ce au sisteme de prindere speficice acestui tip de tubulatură, iar în privință tubulaturii circulare a sistemului de climatizare și ventilație vom folosi coșuri de fum din inox circulare.cosuri de fum din inox

 Tubulatura de ventilație pentru coșuri de fum din inox

Tubulatura de ventilație este cea care asigură evacuarea aerului toxic sau poluat și intrarea aerului curat, dar este răspunzătoarea și cu economisirea energiei utilizată într-o clădire. Dacă ai ales un coș de fum din inox, ideal ar fi să alegi și tubulatura inox. Tubulatura din inox reprezintă o opțiune demnă de luat în considerare deoarece are o arie de aplicare generală: ventilație, aerisire sau climatizare.

 • Au o perioadă de viață lungă, datorită materialului din care sunt confecționate;
 • Inoxul este un material ușor, astfel că și tubulaturile din inox vor avea o greutate mai mică comparativ cu tubulaturile realizate din alte materiale;
 • Rezistentă crescută la coroziune, element extrem de important dat fiind faptul că mediul în care acestea sunt utilizate este unul predispus la uminidate;
 •  Tubulatura din inox nu este inflamabilă, astfel că avizele ISU nu vor genera probleme sub acest aspect;
 • Rrezisță până la temperaturi de -30 de grade C;
 • Suportă o viteză a aerului de până la 25 m/sec și presiune de lucru de 12500 Pa.

tubulatura inox

Pe lângă forma tubulaturii pe care o știm noi, acele țevi rotunde, acum avem posibilitatea de a alege  tubulatura rectangulară (pătrată sau dreptunghiulară) în cazul în care ne dorim altceva în privința designului, dar și pentru alte avantaje pe care le are:

• Rezistență sporită la coroziune și uzură;
• Suportă aer cu umiditatea relativa până la 100%;
• Are întrebuințare optimă pentru toate tipurile de edificii;
• Tubulatura rectangulară poate fi montată atât în interior, cât și în exterior;
• Asamblarea tronsoanelor de tubulatură rectangulara se realizează cu șuruburi și cleme.tubulatura rectangulara

Indiferent spre ce alegeri optezi, sfatul meu este să apelezi la specialiști, ei sunt cei care îți vor oferi toate informațiile necesare din punct de vedere tehnic și îți vor recomanda, în cunoștință de cauză, soluțiile cele mai bune.

Optimizare SEO pentru firma Tubovent asigurata de Outcave Solutions.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

9 Comments

 1. cosuri de fum din inox au si astia pe la restaurante, nu? Cred ca si pe la cosurile centralelor pe lemne am vazut, dar mai rar. Imi imaginez ca sunt ceva mai scumpe, dar tin o viata si nu risti sa ti le manance rugina.

 2. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Noi am pus cos de inox și este foarte bun.

 3. Cosurile de fum din inox se monteaza rapid si usor si ne tin casa in siguranta.

 4. viatainculori violeta balaban spune:

  indiferent ce tubulatura alegem, trebuie sa ne asiguram pentru iarna cu cele mai bune cosuri de fum

 5. viatainculori Mirela Marin spune:

  Coșurile de fum din inox sunt cele indicate pentru a fi folosite, dacă ar fi după mine, le-ș introduce obligatoriu. Poate așa s-ar reduce numărul incendiilor.

 6. Cred ca materialul din care sunt folosite aceste cosuri este cel mai important!

 7. Par mult mai bune decat vechile cosuri de fum. Chiar mi se pare o investitie buna.

 8. viatainculori Rokolla spune:

  Cosurile de fum din inox sunt foarte bun si sunt foarte rezistente in timp

 9. viatainculori Ioana Radu spune:

  Articolul acesta imi aminteste de cartea „Hornuri de argint”, chiar daca acolo lucrurile stateau altfel, iar oamenii se gospodarisera cum puteau. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: