Disparitia lui Daniel Tate – Cristin Terrill( scurt rezumat)

Am ales să citesc această carte, în urma unei recenzii citite pe blogul Cristinei. M-a incitat subiectul, iar faptul că este un thriller a fost un factor decisiv în alegerea ei. În general, nu mă dau în vânt după acele cărți în care protagoniștii sunt adolescenți, probabil pe motivul că adolescenta mea a fost guvernată de prea mulți “ NU”. Nu același lucru s-a întâmplat și cu”Disparitia lui Daniel Tate” în care Cristin Terrill, autoarea acestui roman, construiește o poveste palpitantă.
Recunosc, că primele pagini m-au făcut să cred că am făcut o alegere greșită datorită lui Daniel Tate, care de fapt nu era Daniel Tate și mereu contracara afirmațiile făcute până la un moment dat, printr-o recunoaștere că, de fapt ceea ce spusese era o minciună. Am hotărât să merg mai departe, convinsă fiind că până la urmă voi desluși acest mister.

Și, într-adevăr , pe parcurs ce înaintam în lectură, lucrurile începeau să-mi devină clare din acest punct de vedere, adâncindu-mă într-o poveste însă, în care imaginația, suspiciunea, îmi erau mereu puse la încercare.

Un dolescent fugit de acasă, ducându-și viața pe străzi și prin diverse adăposturi, a cărui mamă nu dădea doi bani pe el, forțat de împrejurări si pentru a nu ajunge la un spital de psihiatrie fiindcă refuza să își spună numele iar polițiștii considerau că este un copil traumatizat, alege să devină Daniel Tate. Acest nume pe care și-l însușește și pe care îl găsește rapid pe un site cu copii dispăruți, era al un băiat în vârstă de 10 ani, dispărut în urmă cu 6 ani în timpul unei plimbări cu bicicleta. Planul lui era să tragă de timp pentru a se face nevăzut, dar lucrurile se complică și planul îi este spulberat atunci când cei doi frați vitregi se prezintă în cel mai scurt timp să îl recupereze.

Răpit, bătut și traumatizat, își pierduse memoria, astfel încât, își poate juca bine rolul pe care și-l alesese în momentul în care ajunge la familia lui foarte bogată.

O familie alcătuită din Jessica, o mamă devenită alcoolică în urma loviturilor pe care le primise de la viață ( primul soț de care se despărțise și care se sinucisese, cel de-al doilea soț aflat în pușcarie datorită unor nereguli pe care le comisese în cadrul companiei și dispariția fiului Daniel), o mamă care își petrecea timpul în camera ei și drumuri zilnice pe care nimeni nu știa unde le face și unde își petrecea timpul atunci când nu era acasă. Patrick și Lex, cei doi frați care îl recuperaseră si-l aduseseră în sânul familiei, fiind deosebit de atenți și de protectori cu el, Nicholas, un alt frate, dar de data aceasta, unul deosebit de suspicios încă de la începutul revenirii lui în familie și Mia, sora mai mică, prea mică pentru a emite păreri în legătură cu el, dar încântată de apariția fratelui dispărut, născută cu probleme de sănătate.

Noul Daniel Tate, mi s-a părut un băiat abil și inteligent, iar, dacă planul lui era să dispară cât mai repede din sânul acestei familii pentru a nu-i fi descoperită minciuna, simte că ceva este în neregulă cu această familie, că toți ascund un secret, că de fapt, cineva din familie era implicat în dispariția acestuia. Acest lucru îl face să între în jocul lor, să amâne decizia de a părăsi acest loc, mai ales că avea parte de tot ceea ce își putea dori și dorinta de a afla adevărul.

Aici, autoarea se joacă cu mintea ta, te duce pe piste greșite care par să te ducă la vinovat, dar de fiecare dată apar răsturnări de situație și imediat îți îndreaptă atenția spre alt personaj.

Lectura devine din ce în ce mai palpitantă, curiozitatea de a afla adevărul atinge cote maxime și te îndeamnă să nu lași cartea din mână, Daniel trece printr-o serie de probe în urma multora dintre ele ridicând mari semne de întrebare. Până la urmă toți știu că este un intrus, dar toată familia îl protejează pentru a nu fi descoperit vinovatul în dispariția adevăratului Daniel.

Dacă ești curios cum va decure întreaga poveste și care va fi finalul acesteia, dacă îți place acest gen de carte, te îndemn să o citești. Cartea o găsești pe libris.ro, librăria care ne oferă cele mai grozave povești.

 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

14 Comments

 1. viatainculori Cristina Dragomir spune:

  Disparitia lui Daniel Tate mi-a placut si mie foarte mult pentru ca e genul de carte, cel care te tine in prizaa pana la ultimele pagini si mai esti si pus pe pista false. Nu am intuit absolut deloc cine era adevarat vinovat de disparitia lui.

 2. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Multumim pentru recenzie.

 3. viatainculori Mihaela Curea spune:

  Nu știam că aceasta carte este atat de interesanta.și te ține cu sufletul la gură.

 4. viatainculori Adriana Ivan spune:

  Nu eram hotărâtă… Să o cumpăr sau nu. Acum sunt sigură că mi-ar plăcea.

 5. am citit si eu pe blogui zuzei de ea, si chiar mi s-a parut o carte tare interesanta!

 6. viatainculori coco spune:

  multumim de prezentare, eu nu ma prea impac cu thriller-urile ca avem parte destul la tv si nu mai suport, dar sunt multi amatori, am unul acasa 🙂

 7. viatainculori Mihaela spune:

  O am si eu pe lista fiindca am citit mai multe recenzii despre cartea asta si mi-au placut toate.

 8. viatainculori Vyo Vyoleta spune:

  Stiam eu ca am citit primul rezumat l-am citit pe blogul Cristinei, chiar e o carte care nu ar trebui sa ne lipseasca.

 9. Sa stii ca sunt curioasa sa vad cum a decurs toata povestea si sa aflu finalul.

 10. viatainculori Ioana spune:

  In general nu sunt fana cartilor de genul, dar aceasta imi starneste curiozitatea, fiind plina de intriga.

 11. Ma omoara suspansul. Cum a ramas cu Daniel? E intreg si nevatamat?

 12. Si mie imi place genul acesta de carti! Multumim pentru recomandare 🙂

 13. viatainculori Rokolla spune:

  Chiar mi-ai starnit curiozitatea in privinta acestei carti. Imi doresc s-o citesc si eu pentru ca ma tenteaza

 14. Mie imi place genul asta de carti din ce in ce mai mult. Sigur o voi citi si pe asta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares