Controlează sistemul de canalizare al locuinței, cu un cămin de canalizare cu vizitare

Știm cu toții că sistemul de canalizare are un rol foarte important pentru orice locuință, acela de a colecta apele reziduale și pe cele menajere rezultate. Pe durata execuției lucrărilor de proiectare a unui imobil, trebuie prevăzute, spre exemplu, racorduri pentru evacuarea apelor uzate menajere, iar un cămin de canalizare cu vizitare este cea mai bună soluție, fiind una simplă, rapidă și practică.

De ce este necesar un cămin de canalizare cu vizitare

Un cămin de canalizare cu vizitare vă va ajuta să inspectați și să controlați sistemul de canalizare si este ideal pentru a asigura buna funcționare a acesuia, fără problemele cauzate de factorii ambientali. Căminele sunt proiectate pentru instalarea subterană în rețelele de canalizare, cu scopul curățirii și controlului acestora, amplasându-se de regulă în puncte unde este posibilă o înfundare a rețelei prin aglomerarea substanțelor din apele reziduale. De obicei sunt amplasate la schimbările de diametru din rețea, la intersecția a două sau mai multe conducte și pe traseul rețelei de canalizare.

Căminele de vizitare fabricate din polietilena nu permit infiltrarea apelor reziduale și vă vor sluji pentru o perioadă îndelungată, fiind foarte rezistente și ușor de întreținut, iar montarea se realizează simplu și rapid. Optați pentru ele.

Ce faci în cazul acumulării de ape murdare în subsoluri .

Un alt aspect de care ar trebui ținut cont este acela al eliminării apei murdare care se poate acumulta în subsolurile locuințelor, beciuri sau fântâni în urma inundațiilor. Gândiți-vă ce ar însemna să scoți o cantitate mare de astfel de ape doar cu ajutorul găleților sau al pompelor de mână. Pentru astfel de operațiuni, ar trebui să ai în vedere niște pompe submersibile pentru apa murdară.
Cu ajutorul unei pompe submersibile pentru apa murdară, activitatea este mult mai eficientă, efortul depus este mai mic și acesta ape murdare ar putea fi pompate pentru udarea unei grădini, de exemplu.
Printre modelele de pompe submersibile pentru apa murdară există opțiuni de pompe submersibile mai ieftine sau mai scumpe, în funcție și de materialul din care sunt confecționate, de capacitatea acestora, etc. Alegerea îți aparține în funcție de nevoile personale.

Te-ai gândit și la o stație de pompare pentru ape uzate? Dacă nu, ar trebui s-o faci.

În mod normal, în majoritatea cazurilor, apa uzată casnică sub formă de apă murdară din chiuvete, mașini de spălat și toalete este ceva ce doar dispare și se drenează singură. Dar ce te faci atunci când ai probleme cu inundațiile, iar apele gri (ape uzate fără conținut de materii fecale) și apele negre (ape uzate cu conținut de materii fecale) nu pot fi evacuate deoarece conducta instalației de canalizare este amplasată mai sus decât punctul de scurgere din subsolul imobilului. În acest caz, trebuie utilizate stații de pompare pentru ape uzate. Aceste stații au rolul de pompa apele uzate în instalația de canalizare prin intermediul conductelor de evacuare, acestea poziționându-se deasupra nivelului de reflux.

Clapeta antirefulară pentru canalizare îți protejează bunurile de distrugerile cauzate de fenomenele de reflux.

Nu în ultimul rând ar trebui să ne gândim și la fenomenele de reflux, acela că apele din canalul colector se pot întoarce în propria canalizare sau în stația de pompare. Pentru evitarea acestui fenomen care ar duce la distrugerea semnificativă de bunuri materiale, clapeta antirefulara pentru canalizare care permite pomparea apei într-un singur sens, este obligatorie.

Nu uita să ai în vedere toate aceste aspecte pentru a-ți proteja locuința de surprize neplăcute ca cele menționate mai sus, aceasta fiind printre cele mai mari investiții pe care le face un om de-a lungul vieții!

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

15 Comments

 1. viatainculori Aluculesei Brindusa spune:

  Ce as putea sa iti spun eu care anul trecut am facut doar camine pentru put,camin pentru apa uzata,am avut o vara cu munca la greu si tot mai am inca de invatat cate ceva din atricolul tau,multumesc mult!

 2. viatainculori Mihaela Curea spune:

  Putina lume intelege cat de important e sistemul de canalizare al unei case, caminul de canalizare cu vizitare are un rol important.

 3. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Sistemul de canalizare este foarte important ,mulțumim pentru informare.

 4. viatainculori Mirela Marin spune:

  Bun articol pentru cine are de gând să construiască, să se munte la casă sau locuiește deja și are probleme de acest gen.
  Pot spune din experiență că o importanșă deosebită au calitate sistemului de canalizare. Aveți grijă la alegerea produselor și specialiștilor!

 5. viatainculori Deyutza spune:

  Canalizarea este foarte importanta atat la case cat si la blocuri. Nu ma pricep eu tare mult dar asta o stiu sigur

 6. Noi nu am avut probleme de cand s-a facut sistemul de canalizare pe strada, dar la cateva strazi de noi, nu stiu ce-au gresit muncitorii pe acolo, ca mereu cand ploua abundent oamenii se trezesc cu casele inundate. Probabil ca solutiile tale i-ar ajuta.

 7. viatainculori Mihaela spune:

  Nu stiam de aceste camine de canalizare si despre ceea ce fac, dar acum ca am aflat le consider absolut necesare pentru eliminarea apei murdare.

 8. viatainculori Miss Bear spune:

  Norocul nostru este ca ne am mutat acum 2 ani intr o casa noua si dezvoltarorul s a ocupat de toate lucrurile acestea. 😀

 9. Chiar sunt lucruri bine de stiut daca vrem sa nu avem probleme pe viitor.

 10. Eu la astea nu ma pricep deloc, noroc cu voi fetelor ca mai aflu si eu una alta.

 11. Atunci cand stai la casa, este extrem de important sa ai un sistem de canalizare bun si bine realizat.

 12. Si noi am tinut cont de toate aceste aspecte cand am contruit casa!

 13. O mulțime de aspecte de care ar trebui să țină cont toți cei care au casă. Important este și cine îți face treaba – eu am mers întotdeauna pe mâna specialiștilor!

 14. Pana acum credeam ca toate casele sunt obligate sa aiba un camin de canalizare cu vizitare. Noi avem de cand s-a canalizat strada si cred ca toti vecinii si-au construit asa ceva. In schimb pompa submersibila nu am instalat, am considerat ca nu este cazul.

 15. viatainculori Rokolla spune:

  Am invatat multe lucruri din articolul tau. Un subiect interesant despre care nu stiam mare lucru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares