Vremea culesului – Michael Phillips, scurt rezumat

Mayme și Katie sunt două fete din două lumi diferite, aduse împreună în haosul lăsat în urmă de Războiul Civil. Supraviețuirea celor două adolescente depinde doar de istețimea și de buna lor colaborare. Pas cu pas, fetele leagă o prietenie trainică, învățând să-și pună reciproc în valoare punctele-forte și să-și suplinească slăbiciunile. Din lupta lor de a rămâne în viață se naște și o conștiință tot mai puternică a iubirii lui Dumnezeu și a purtării Lui de grijă, dar totodată și planul, încă neclar, de a ține plantația Rosewood funcțională.

Vremea culesului

Vremea culesului” duce mai departe povestea începută în Vegheate de îngeri, și este cel de-al doilea volum din seria „Surorile din comitatul Shenandoah” scrisa de Michael Phillips avându-le în prim-plan pe cele două protagoniste șarmante, dar atât de diferite, și misiunea lor secretă, aceea de a păstra aparențele. Nu trebuia să se știe că pe moșia Rosewood nu mai există niciun adult, că părinții lui Katie sunt morți și că aceasta adăpostește la conac două sclave, pe Maym și pe Emma cu fiul ei William.

După ce au făcut un plan de bătaie, cele două fete au început prin a aranja lucrurile să pară ca înainte, au făcut curat în jurul conacului, mereu aveau pregătit un lighean cu rufe pentru a fi întinse pe sfoară în caz că cineva apărea la moșie, lemne pentru a aprinde focul la una dintre colibe ca să pară locuită, astfel încât, atunci când cineva apărea pe neașteptate, Katie ieșea în întâmpinarea lor spunându-le că mama ei e plecată, fără că aceștia să bănuiască ceva. La conac își mai face apariția o copilă de 8 ani, Aleta a cărei mamă murise căzând de pe cal, în timp ce fugea de soțul ei abuziv. Așadar, acum erau patru guri de hrănit, scadența imprumutului pe care îl făcuse la bancă mama lui Katie se apropia, fetele erau nevoite să se descurce. Cum Mayme, fusese sclavă pe o plantație de bumbac, aceasta avea cunoștințe cât de cât despre cultivarea lui, iar fetele încep să cultive câmpurile care erau nelucrate. Fiecare dintre ele ajuta cu ceva, reușind cât de cât să se gospodărească pentru a supraviețui.

Ce peripeții întâmpină fetele, cine le vine în ajutor, cine le vizitează, reușesc ele să își ducă planul până la capăt? Sunt întrebări al căror răspuns îl găsești doar citind cartea, pe care o găsești pe libris.ro.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

11 Comments

 1. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Mulțumim pentru recomandare.

 2. viatainculori Cristina spune:

  uite ce bine le-a prins sa aiba pe cineva care stie sa faca ceva pe bune. Chiar sunt curioasa daca munca lor agricola va da roade si vor reusi macar sa se autogospodareasca.

 3. viatainculori Catalina spune:

  Mie mi-ai stârnit curiozitatea. Dacă tot adaug cărți pe listă, nu știu în câți ani o să le bifez pe toate.

 4. viatainculori Deyutza spune:

  Vai ce ma prins subiectul chiar sunt curioasa cum se va termina totul , O pun pe wishlist

 5. viatainculori Corina spune:

  Si mie imi place Libris. Mereu gasesc titluri interesante si subiecte extrem de captivante! Lecturi placute in continuare!

 6. viatainculori Ioana spune:

  Pare o carte interesanta, mi-ar placea sa o citesc.

 7. Aceasta chiar vreau sa o citesc, are o tema tare interesanta.

 8. viatainculori Claudia spune:

  O trec pe lista la urmatoarea comanda pe libris.

 9. De cartea asta chiar nu auzisem, dar pare chiar interesanta. Cu siguranta va fi si pe placul meu.

 10. viatainculori Rokolla spune:

  M-a captivat recenzia ta si m-ai facut sa-mi doresc s-o citesc si eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: