Foișorul de grădină-o oază de liniște și relaxare

Am obsevat de câțiva ani buni, că din ce în ce mai mulți oameni își doresc să părăsească apartamentele de bloc și aleg să-și contruiasca o casă pe pământ. Aceeași dorință mă încearcă și mine și am început să mă gândesc din ce în ce mai serios la această alternativă, mai ales că eu, am avantajul să dețin la 10 km. de oraș, o căsuță bătrâneasca, acea căsuță cu pridvor, pe care eu îl ador, și unde mi-am petrecut majoritatea vacanțelor. Acolo mi-aș dori să fie refugiul meu în zilele caniculare de vară și nu numai. Căsuța este perfect locuibilă, dar mai necesită ceva renovări și amenajări interioare pentru a fi perfectă. E un colț de rai, aș spune eu, cu câțiva pomi fructiferi în jurul ei, care țin umbră, o vie, iar la câteva sute de metri, un râu ce șerpuiește printr-un zăvoi de sălcii mici și anini, unde te poți răcori. Mi-ar plăcea ca acestei căsuțe să îi dau un aer cât mai rustic, atât la exterior cât și în interior, iar, ca imaginea să fie completă, un foișor între pomii fructiferi de lângă căsuță, ar întregi imagnea perfect. Foișorul la care am visat dintotdeauna, acolo unde să îmi beau cafeaua de dimineață, să citesc o carte, să stau la o șuetă cu prietenele mele, sau, pur și simplu să stau să visez. În prelungirea acestuia voi construi o mică bucătărioară, unde să dețin ustensilele necesare pentru a prepara cafeaua, a ține o sticlă de vin bun la frigider, vesela de trebuință și alte mici acareturi necesare a fi la îndemână. Cu siguranță, acest foișor va fi zona de atracție și pentru musafiri.

din arhiva personala

Evident că și foișorul va fi în același stil rustic, va fi din lemn, iar pentru asta, am pornit online pentru a găsi materia prima: cherestea, grinzi, dulapi.
La Osbtego.ro, am găsit o gamă variată de materiale de construcții: placaj, pal, parchet, placă galbenă, Osb, Tego, cherestea și chiar cherestea exotică. Un avantaj în plus, că de aici voi putea achiziționa și alte materiale de construcție care vor necesita micilor renovări.
Foișoarele din lemn au avantajul că se construiesc foarte repede, nu se încing de la soare în timpul verii, au un aspect plăcut și te fac să te simți aproape de natură. Bradul este un lemn de esență moale care se usucă rapid și este ușor de prelucrat, motiv pentru care voi opta pentru scândura brad .

Trebuie să știți neapărat despre avantajul pe care îl oferă această firmă, acela de a comerciaza online tot ce aveți nevoie pentru a realiză un proiect indiferent de mărimea și complexitatea lui, scutindu-vă astfel de drumuri uneori inutile și obositoare.

Puteți comanda produsele pe care le doriți prin telefon, fax sau email (vezi secțiunea Contact). Reprezentanții de vânzări vă vor acorda consultanță și vă vor oferi toate informațiile necesare. La Osbtego.ro găsești produse de cea mai bună calitate, la cele mai bune prețuri. Poți plăți online cu cardul sau la livrare, iar livrarea se face foarte rapid din stocul propriu.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

14 Comments

 1. Dacă bucata de teren din jurul casei este suficient de mare, chiar susțin ideea unui foișor.

 2. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Al nostru acum este în construcție foișorul și grătarul.

 3. viatainculori Emilia Oana spune:

  Vara trecuta am facut si noi foisor. De atunci ne bucuram de el, o alegere si o investitie buna.

 4. Aici m-ai lovit rau pentru ca mie imi plac foisoarele la nebunie si imi doresc tare mult unul, pe care chiar cred ca l-ar putea construi sotul meu, doar ca nu avem loc pentru el, deci prima data trebuie sa joc la loto, sa castig si sa imi cumpar o carte cu o curte imensa.

 5. viatainculori Mihaela spune:

  De fiecare data cand am norocul sa dau peste un astfel de foisor si sa ma pot bucura de el in liniste imi aduc aminte de toate romanele de dragoste pe care le-am citit si in care ei doi se intalneau in taina in foisor. 🙂

 6. ce mult mi-as dori sa stau la casa! macar un pic de loc, un foisor, deja cer prea mult, nu? din pacate, teresnurile sunt destul de costisitoare…

 7. viatainculori Mirela Marin spune:

  Îmi plac foișoarele și am unul 🙂
  Abia aștept să vină vremea frumoasă și să mâncăm afară la foișor, să ne savurăm cafeaua…

 8. As vrea si eu un foisor din lemn. Acum avem un cort unde obisnuim sa ne strangem sa mancam si sa palavragim in zilele calduroase, dar as vrea sa trecem la nivelul urmator, mai bine ancorat in pamant.

 9. Vrem si noi sa ne facem un foisor, arata foarte bine si e perfect pentru zilele de vara.

 10. Am pregatit locul unde va fi foisorul, mai trebuie sa ne decidem asupra designului si sa trecem la treaba.

 11. Am si eu un foisor. Vara este locul perfect pentru relaxare 🙂

 12. Ador curtile cu foisor. Mi se pare locul ideal pentru relaxare.

 13. viatainculori Rokolla spune:

  Soțul neu își dorește sa stea la curte tocmai pentru a avea un foișor. Numai grătare visează el 😂

 14. viatainculori Pulbere-de-stele spune:

  Si eu imi doresc o casa, pentru ca m-am nascut intr-o casa si pentru ca mi-ar placea sa am din nou o anumita liniste. Sigur, vecini ai si la casa, dar e altceva decat la bloc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares