Ce este hidrosablarea? Un proces simplu, dar atat de util si ecologic

Hidrosablarea sau “spalarile grele” reprezinta un proces de curatare a diverselor obiecte, prin care se utilizeaza un jet puternic de apa, fara a deteriora suprafata initiala. De altfel, hidrosablarea poate fi folosita pentru a elimina vopseaua veche, produsele chimice sau diversele substante de pe un anumit material.

Hidrosablarea este recomanda atat pentru curatenia interioara, cat si pentru cea exterioara, mai ales ca jetul de apa puternic poate ajunge cu usurinta in locuri inaccesibile si la inaltimi mari. Folosind doar apa in jet puternic, hidrosablarea are avantajul de a proteja mediul inconjurator, mai ales ca apa folosita poate fi recuperata si refolosita ulterior.

De ce este indicata hidrosablarea?

Timpul isi pune amprenta pe orice tip de suprafata, fie ea din lemn, metal sau beton. Asa cum rugina afecteaza metalul sau deterioreaza grav functionalitatea unei piese, pe care o pot distruge, hidrosablarea permite obtinerea unei suprafete noi, netede si estetice, fara a apela la substante chimice daunatoare tie si mediului inconjurator.

Sablarea cu apa poate fi folosita intr-o gama variata de suprafate, printre care, cele mai cunoscute sunt:

Avantajele hidrosablarii

Pe langa accesul in zonele inaccesibile, hidrosablarea permite reducerea iodatilor de pana la 30mg/2m, dar si recuperarea si refolosirea apei, reducerea cantitatii de deseuri, avand un impact pozitiv asupra mediului ce ne inconjoara.

Hidrosablarea de calitate se realizeaza cu aparate de ultima generatie, este un proces rapid si cu efecte de lunga durata, putand fi folosita in combinatie cu alte metode de curatare, precum sablarea cu gheata carbonica, nisip sau bicarbonat de sodiu, solutiile variind intre curatari ecologice abrazive sau non-abrazive, umede sau uscate, fara emisii de praf, dupa preferintele persoanei pe care le utilieaza.

Domenii in care este folosita hidrosablarea

Sablarea umeda poate fi folosita in mai multe domenii de activitate, printre care industria navala (pentru curatarea pieselor de metal), rafinarii, stergerea marcajului de pe carosabil, curatarea monumentelor istorice sau funerare.

In industria auto este folosita hidrosablarea pentru a pregati caroseria pentru procesul de vopsire. In industria chimica si vopseluri se foloseste hidrosablarea pentru a curata schimbatoarele de caldură de depunerile interioare si exterioare de pe fasciculele tubulare.

Spre deosebire de sablarea cu nisip nu prezinta riscul de scanteie si de asemenea, nu prezinta niciun risc pentru mediul inconsjurator, fiind o solutie de curatare 100% ecologica. Nici riscul de rugina nu este prezent, lichidul cu care se face sablarea beneficiind de un inhibator de rugina care tine departe procesul de oxidare pentru o perioada de pana la 72 de ore.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

2 Comments

  1. viatainculori Valeria Chertes spune:

    Mulțumim pentru sfaturi.

  2. Multumim epntru articol, noi eram in cautarea unei firme care sa ne ofere servicii de sablare, ne este deci foarte util linkul din articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares