Secretul Helenei de Lucinda Riley – scurt rezumat

Dacă ești în căutarea unei lecturi ușoare, pentru un weekend sau pur și simplu pentru câteva zile relaxante, o carte palpitantă, plină de mister și suspans, de secrete bine ascunse și frământări, de întrebări chinuitoare, dar mai ales despre speranță și iubire, Secretul Helenei de Lucinda Riley este cartea pe care ți-o recomand și pe care, îți promit că nu o vei lăsa din mână până la aflarea adevărului. Un adevăr șocant, care îți va bulversa toate bănuieile și la care nu te vei aștepta sub nicio formă.
Poate vei avea tendința să spui la un moment dat– prea multe personaje- dar te asigur că acestea sunt bine conturate și fiecare are rolul său bine plasat în această poveste, care nu ar mai avea același farmec dacă unul dintre ele ar lipsi.
Helena, fostă balerină de succes, a cărei viață nu a fost deloc ușoară până în momentul când l-a întâlnit pe soțul ei, William, după douăzeci și patru de ani, revine în Cipru, acolo unde a întâlnit prima dragoste pe când avea doar 15 ani. Ca moștenitoare a casei Pandora, pe care a primit-o în urma decesului nașului ei, hotărăște să își petreacă vacanța în aces loc magic împreună cu familia.
Alex, fiul ei în vârstă de 13 ani, cu un IQ mult peste media, care nu și-a cunoscut niciodată tatăl biologic și al cărui nume Helena a evitat să-l spună cuiva vreodată.
Frământările legate de tatăl sau biologic și dragostea e care i-o purta mamei sale, neîndrăznind să aducă acest subiect în discuție vreodată, îl face un tip introvertit, iar acest mister creat în jurul tatălui sau îl face pe Alex să construiască fel de fel de scenaii și supoziții. Cu toate acestea, William, a suplinit foarte bine rolul de tată, iar cei doi frați mai mici, Immy, o fetiță isteață și drăgălașă, în vârstă de 6 ani, și Fred în vârstă de doar 3 ani, au întregit tabloul familiei pefecte.

Ceea ce se dorea a fi o vacanță relaxantă în familie, devine însă, una plină de neprevăzut. Rând pe rând încep să se autoinvite prieteni și rude: Jules, o tipă arogantă și nu prea plăcută, care își canaliză toată atenția asupra fiului ei, și Sacha, cel mai bun prieten a lui William, un tip iresponsabil și mai tot timpul beat, alături de cei doi copii ai lor Rupes și Viola. Pe cât de antipatic și nesuferit era Rupes, și mereu în conflict cu Alex, pe atât de simpatică și agreabilă era Viola, și față de care, Alex simțea mereu nevoia să fie protector. Viola fusese o fetiță adoptată, care își iubea foarte mult tatăl, dar era distantă de mama și fratele ei, datorită comportamentului acestora.


Sadie – cea mai bună prietenă a Helenei, suferindă după recenta despărțire de iubitul ei, însă, Pandora îi va oferi o vacanță alături de un cipriot frumos, pe care nu va putea s-o uite niciodată.


Chloe – fiica din prima căsătorie a lui William, o adolescentă temperamentală în vârstă de 15 ani, de care Rupes și Alex se îndrăgostesc nebunește și amândoi luptă pentru inima ei. Când doi se luptă, al treilea câștigă. Așa s-a întâmplat și în acest caz când Chloe și unul dintre băieții lui Alexis (pe care vi-l voi prezenta puțin mai încolo), Michel, vor trăi o frumoasă poveste de dragoste în această vacanță.


Caractere diferite, personalități puternice și mai puțin puternice, pasiuni diferite și viziuni despre viață diferite, totul va duce la mici și mari conflicte pe tot acest parcurs.


Nu se putea ca în peisaj să nu își facă apariția întâia dragoste a Helenei, Alexis, un cipriot chipeș, brunet și cu ochii albastrii, încă îndrăgostit de ea, după cum ușor se observă din atitudinea și mărturisirea lui, chiar dacă și el între timp se căsătorise și avea doi copii. Soția lui, care din păcate decedase cu mult timp în umră, fusese o femeie de toată isprava, i-a dăruit doi copii minunați, dar niciodată nu a iubit-o așa cum o iubise pe Helena. Acesta se oferă să o ajute pe Helena să pună la punct casa Pandora, ca atunci când vor sosi musafirii să aibă confortul și ambientul necesar.


Helena, era încă o femeie frumoasă, dar și o mamă și soție devotată și iubitoare. Întâlnirea cu Alexis, însă, nu –i rămâne nici acesteia indiferentă. Amintirile îi revin, emoțiile o năpădesc și pe ea și nu trec neobservate de către ceilalți. Fiul ei începe să își pună din ce în ce mai des întrebarea dacă acesta este tatăl lui biologic, William devine suspicios și gelos la rândul lui și începe să își pună și el aceeași întrebare, chiar dacă această îi asigură că nu s-a mai întâlnit niciodată cu Alexis de când au avut acea idilă de-o vară.

Se pare însă că pericolul nu a dispărut, iar la Pandora își face apariția și Fabio, fostul partener de scenă al Helenei, care împreună au cucerit scena. Au fost nevoiți să se despartă atunci când Helena a rămas însărcinată și nu a mai putut să profeseze, dar s-a comportat cu ea că un adevărat prieten și fost camarad.


Nimic nu prevestea că odată cu apariția lui Fabio, “ cutia Pandorei” va fi deschisă, fără voia lui, declanșând un val de evenimente dramatice.
Secretele nu au niciodată un timp anume pentru a fi dezvăluite și cu cât le păstrezi mai mult, cu atât ele devin mai apăsătoare și de nesuportat.
Oare ce secrete va dezvălui Pandora?

Sunteți pregătiți să le aflați? Cartea va așteaptă pe libris.ro.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

9 Comments

 1. viatainculori Valeria Chertes spune:

  O carte frumoasa,mulțumim pentru recenzie.

 2. viatainculori Ioana spune:

  Uau, chiar m-a captivat subiectul cartii inca din primele fraze! Cu siguranta o voi citi si eu.

 3. Aceasta carte o pastrez pentru vacanta, e de ceva timp pe lista mea.

 4. viatainculori Luca Raluca spune:

  Pare a fi o carte tare interesanta, trebuie sa o citesc si eu! Multumesc pentru recomandare!

 5. viatainculori Mihaela spune:

  Cred ca secretele oricat de bine ar fi pastrate au termen de valabilitate si la un moment dat ne ajung din urma si ne obliga sa le dezvaluim si sa le infruntam.

 6. secretele astea sunt cam cu dus si intors… si-n general nu e ok daca se afla mai tarziu..,.

 7. Cat de captivanta mi se pare povestea. Musai sa citesc si eu cartea.

 8. viatainculori Andraxela spune:

  Oh, de cand nu am mai citit astfel de povesti cu adolescenti! Sincer, chiar mi-e dor! Cand eram mai mica le devoram 🙂

 9. viatainculori Rokolla spune:

  O poveste plina de actiune si mister. Mi-ai starnit curiozitatea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares