Cateva caracteristici ale unghiilor ?

Unul dintre lucrurile interesante despre unghii pe care nu le știi este că sunt fabricate din același material ca părul tău – proteina, keratina. Celulele de keratină de la rădăcina unghieii se înțepenesc și se aplatizează, în timp ce celulele noi formează sub stratul superior, împingând celulele tari afară pentru a deveni unghii. Aspectul roz al unghiilor vine de la vasele de sânge care alimentează patul unghiilor – adică partea în care se formează celulele noi. Unghia propriu-zisa nu necesită hrănire pentru că este „moarta”.

Duritatea unghiilor

Unghiile sunt incredibil de puternice, având în vedere cât de subțiri sunt acestea și acest lucru se datorează rezistenței acumulării de keratină. Cu toate acestea, ele sunt predispuse la despicare și rupere. Și aparent – o curiozitate experimentata de cativa specialisti, arata ca   o unghie umană se va dizolva în cola în numai 4 zile!  Este foarte important sa folositi un tratament reparator pentru unghii  casante .

Unghiile de la picioare sunt mai puternice, fiind de două ori mai groase decât unghiile de la maini, și pentru că înainte de a se  inventa pantofii, aveam nevoie de mai multă protecție pentru picioare / degete decât pentru mâini / degete.

Una dintre caracteristicile unghiilor menționate deja este că partea principală a unghiilor – în ciuda faptului că se pare că acest pic este în creștere – este de fapt mort. Aceasta inseamna ca unghiile nu respira, nu obosesc si nu transpira.

Cu toate acestea, paturile unghiilor și cuticulele (țesutul care leagă unghiul în corp) sunt făcute din țesuturi vii și crescute și, prin urmare, ca și restul corpului, au nevoie de oxigen, minerale și vitamine. De asemenea, trebuie să aveți grijă de cuticulele dvs. cu aceeași atenție ca și celelalte parti ale pielii. Nu tăiați cuticulele ci hidratati-le în mod regulat.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

2 Comments

  1. viatainculori Valeria Chertes spune:

    Mulțumim pentru informații.

  2. viatainculori Cristina Dragomir spune:

    eu pana acum nu prea am avut probleme cu unghiile, dar mai nou cred ca m-am ales cu o micoză la unghia de la degetul mare de la piciorul stang si nu stiu cum sa o rezolv.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.