Servicii transport funerar international cu costuri zero

Despre un om prevazator din timpul vietii, care isi pune in ordine afacerile din timp se va vorbi mereu cu respect. Pasii ne poarta pretutindeni in lume si nimeni nu ne scuteste de lacrimi, de accidente si de boli. Este suficient sa ne tuseasca sau sa ne sufle cineva in fata si ne putem trezi grav bolnavi. Suntem vulnerabili si cei dragi sunt la fel de fragili, de aceea in orice moment trebuie sa fim pregatiti pentru propriu sfarsit si pentru sfarsitul celor dragi.

Ii vedem plecand, ii imbratisam cu iubire, retinandu-ne cu greutate lacrimile si primim vestea ca nu se vor mai intoarce acasa niciodata.

Aeroportul a fost poarta prin care cel drag a fost rapit de strainatate si servicii transport funerar international calea prin care il readucem acasa.

A plecat vesel, plin de oprimism ca se va intoarce cu bani si vom duce impreuna o viata fericita si acum asteapta, cu ochii inchisi si mainile puse pe piept, sa fie adus acasa.

Esti aici, iar el este acolo? Stii ca la mii de kilometri, se poate prabusi o scara sau un avion, cel drag poate fi secerat de un infarct si nu mai ramane nimic de facut, decat sa il aduci acasa.

Se-ntampla atat de multe lucruri groaznice in lume, incat tot ce avem de facut este sa ne pregatim pentru tot si sa privim loviturile vietii cu fruntea sus!

Haideti sa ne facem temele de acum, cand mintea ne este lucida, iar sufletul nu arde in flacarile durerii! Stiti prea bine ca niciunui elev nu-i place sa isi faca temele, dar vrea nu vrea, sarcina didactica trebuie indeplinita. Repatrierea decedatilor dragi este sarcina didactica trasata de viata supravietuitorilor.

Iata ce trebuie sa stiti din timp:

-repatrierea este un serviciu complex care poate fi oferit numai de catre firmele de pompe funebre cu experienta, care au masini funerare autorizate, personal deplasat in tara in care a avut loc decesul si pe stoc tot ceea ce este necesar pentru aducerea in tara a decedatului.

-exista prevederi legale care nu pot fi incalcate si numai reprezentantii firmelor de pompe funebre le stiu pe toate. Cele mai importante se refera la actele care insotesc obligatoriu transportul, la aducerea decedatului in doua sicrie, unul din zinc, altul din lemn, cu capacul sigilat, la obligativitatea imbalsamarii riguroase si aducerii acasa cu masini speciale, autorizate pentru repatriere.

-solicitand ajutorul unei firme cu experienta, nu este nevoie ca vreun reprezentant al familiei sa se deplaseze in tara in care a avut loc decesul. Apartinatorii sunt scutiti de alergatura si de durerea sfasietoare de a-l intalni pe cel drag mort, intr-o tara straina. La tine acasa este altceva. Iti vine rau, stii ca se gaseste cineva milos sa iti acorde primul ajutor si sa te duca la un spital. Acolo insa, cele doua experiente: moartea si strainatatea te doboara. In plus, daca ai fi nevoit sa faci acest lucru in tara, sa il iei pe cel drag de la morga sau din locul in care a cazut secerat si sa il duci unde se impune sa fie dus, se va gasi cineva sa vina cu tine si sa te imbarbateze.

-exista firme de top, specializate in transportul funerar intern si international, care au cele mai mici preturi de pe piata si care au si servicii repatrieri cu costuri zero, in cazul in care decedatul poseda o asigurare de viata, din care se vor deconta cheltuielile.

Acest amanunt mi se pare foarte important, fiindca familia intra in panica in momentul in care se aduce in discutie repatrierea. Costurile  unui astfel de serviciu complex este estimat la mii de euro, dar nimeni nu are curajul sa intrebe un consilier funerar, sa se convinga. Din pacate, oamenii amplifica nepermis de mult suma, dand emotii apartinatorilor care trebuie sa solicite o repatriere. In realitate, nu se ajunge la 5 000 de euro niciodata, ci costurile pot fi zero, daca exista o polita de asigurare de viata.

Ne facem temele, cand acceptam ca ni se poate intampla oricand un lucru infiorator noua sau celor dragi si cautam din vremurile bune acea firma de servicii funerare care consideram ca se pliaza pe dorintele noastre sau ale celor dragi. Este bine sa stim din timp care sunt costurile, cum se procedeaza, sa ne notam datele de contact ale celor mai puternici furnizori de servicii din domeniu.

Cel mai bine este sa detinem acea asigurare de viata, care sa asigure gratuitatea acestor servicii.

Niciodata sa nu spui:”Nu-mi pasa cine ma va ingropa si cu ce bani!”

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

1 Comment

  1. viatainculori Valeria Chertes spune:

    Mulțumim pentru informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares