Cu cazane pe peleti nimic nu se arunca din materia lemnoasa

Langa raul care curge din munti se afla un gater. Busteni imensi de fag, de stejar si de brad sunt transformati in cherestea, in uluca pentru gard, in lati sau capriori. Materialul lemnos de calitate este indispensabil constructiilor. Un cotet sau un hambar nu se poate face fara scandura si capriori.

Pe prund au aparut acum gramezi imense de talas si rumegus. Nici raul nu mai este frumos, cum era in trecut si este si pacat ca uite, padurea se arunca la gunoi! Salciile pletoase s-au uscat pe rand si au disparut papura si trestia. Uneori rumegusul si talasul ajung in apa raului.

Privesc dezastrul din jur si imi dau seama ca si resturile lemnoase polueaza. Dar intr-o zi am fost surprinsa sa constat ca gramezile acelea uriase disparusera, iar in dreptul gaterului a aparut o hala imensa.

-Facem peleti, sa nu mai aruncam nimic din lemne, mi-a explicat patronul. Era si pacat sa se innegresca rumegusul, cand cererea de peleti este din ce in ce mai mare. Peletii nu necesita sa fie scurtati cu drujba asemenea bustenilor, apoi crapati si depozitati in magazie, ci pot fi utilizati direct la incalzire.

M-am bucurat sa vad ca nimic nu se mai arunca si in felul cesta mediul este salvat. Orice gest simplu pe care il facem sa protejam natura este spre binele nostru si al urmasilor nostri.

Dar m-am gandit si la usurarea muncii in familie. Gaterul se afla la 5 kilometri de casa mea, transportul peletilor gratuit, prin urmare era timpul sa punem la punct un sistem de incalzire cu peleti, sa muncim mai putin.

Cand se aduc toamna lemnele, iesim din casa toti si fiecare munceste dupa puterea lui. Barbatii tineri scurteaza bustenii cu drujbele si crapa lemnele, adolescentii incarca lemnele in roaba in timp ce batranii le asaza in stive in magazie. In prezent, lemnele sunt din ce in ce mai greu de procurat, dar peleti se gasesc si in depozite in cazul in care vecinul meu ar inchide gaterul.

Asa am inceput sa caut pe internet cazan pe peleti si am descoperit cu bucurie ca procesul de ardere este complet automatizat in cazul lui.

Pe site-ul magazinului Incalzire-sanitare.ro am gasit 16 cazane pe peleti dispuse pe doua pagini ale catalogului virtual. Am avut de unde alege, dar uneori este dificil sa te afli in mijlocul atator produse.

In prima etapa a colaborarii cu acest magazin am solicitat consultanta. Site-ul este bine structurat si de la categoria cazan pe peleti am trecut usor la rubrica numita contact, unde am gasit adresa magazinului, numarul de telefon si adresa de e-mail si un formular de contact pe care il completezi cu datele tale si in care ai suficient loc sa formulezi cate intrebari doresti.

In etapa a doua am trecut la cumparaturile propriu-zise, adica la plasarea produsului dorit in cos si la finalizare comenzii.

Inainte de alegerea cazanului trebuie sa te gandesti ca produsul sau sistemul dorit sa fie eficient, chiar daca pretul sau este mai mare. Oamenii prefera sistemele mai ieftine de incalzire, dar este bine sa stie ca pretul mai mare al unor cazane sau centrale se explica prin performantele lor ridicate, prin urmare costurile lor se amortizeaza rapid.
Cazan DUO PELLET 75 KW DEFRO merita sa fie ales datorita urmatoarelor particularitati:

1. Termenul mare de garantie datorita materialului de calitate din care este facut.
2. Eficienta mare de peste 92%.
3. Este prevazut cu sistem de autocuratare.
4. Capcitatea de a indeplini o multime de functii datorita celor patru pompe. Acestea sunt: incalzire centrala, încălzire prin pardoseală, recirculare apă caldă şi apă caldă menajeră.
5. Unitate de control bine pusa la punct.

Consideram ca nu putea fi alegere mai buna ca aceasta si va sfatuiesc sa nu cumparati din alt mgazin, deoarece:

-Incalzire-sanitare.ro este cel mai aprovizionat magazine de profil din tara. Aici gasiti sisteme intregi, dar si piese, tevi si fitinguri. Au si sisteme de incalzire moderne si ultraperformante, dar si panouri solare si tot ce este necesar pentru captarea energiei solare.

-Raportul calitate-pretul marfurilor este de exceptie.

-Livrarea cumparaturilor la domiciliu este o facilitate de care trebuie sa tineti cont, mai ales ca sistemele cantaresc greu si ar trebui sa asigurati o masina pe masura.

-Puteti solicita specialisti care sa se ocupe de montaj, de punerea in functiune a centralelor si de inspectii tehnice, sa fiti siguri ca totul este in ordine.

Pe site-ul acestui magazin am descoperit un cazan care functioneaza cu lemne, dar si cu resturi vegetale provenite din gospodarie si mi-am dat seama cat de util este.

Acum este timpul sa va ocupati de asigurarea caldurii si a apei calde pentru la iarna, dar si de instalarea panourilor solare, sa aveti apa calda gratuit.

Un sistem de incalzire montat in pardoseala completat de altul care se potriveste exact locuintei evita pierderile de agent termic si de bani si garanteaza confortul si sanatatea locatarilor.

Fiti prevazatori si stabiliti impreuna cu specialistii sistemul de incalzire eficient. Aveti in vedere urmatoarele aspecte:
– sa fie curat si nepoluant.

-sa fie rezistent si economic. Sa nu va coste o avere mentinerea caldurii pe timpul iernii in locuinta.
-sa fie de viitor.

-sa va ofere autonomie de la retelele de alimentare, fiindca veti nevoie de caldura si de apa calda si cand apar avarii la alimentarea cu gaz sau cu energie electrica.

Acum este momentul potrivit sa va ganditi la timpul rece cu toata responsabilitatea, mai ales ca ati observat ca iarna se prelungeste pana in luna aprilie. Noi facem focul si acum, cand pomii sunt infloriti.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

1 Comment

  1. viatainculori Valeria Chertes spune:

    Mulțumim pentru recomandare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares