Regalfermierul.ro ofera echipamente si plase de umbrire la preturi avantajoase!

Agricultura de tip solar este foarte eficienta, deoarece asigura o productie constata intr-un mediu controlat de agricultura. Datorita faptului ca poate sa capteze mai multa caldura si lumina solara accelereaza creterea plantelor. Insa, un solar are nevoie si de umbra pentru a nu incalzi interiorul prea tare. Plantele daca sunt expuse constant la soare se pot usca, iar asta nu este un lucru de dorit. Pe site-ul regalfermierul.ro, clientii pot sa gaseasca echipamente si plase de umbrire la preturi fara concurenta.

Plasa de umbrire are rolul de a reduce foarte mult cantitatea razelor de soare, ce patrund in sere sau solarii, ceea ce duce la o temperatura interioara mai scazuta. Acest lucru va diminua considerabil stresul termic al fructelor si al legumelor, iar acestea se vor dezvolta in conditii optime. In alta ordine de idei, despre plasele de umbrire putem spune ca se pot utiliza ca garduri de protectie, pentru umbrirea curtilor, a gazonului sau a anexelor gospodaresti. De asemenea, plasele de umbrire pot reprezenta o prectie laterala de vant pentru sere si solarii.

Avantajele folosirii plaselor de umbrire de diferite culori

Plasele de umbrire au fost folosite in urma cu aproximativ un deceniu pentru a proteja culturile agricole impotriva razelor solare. Recent, s-a descoperit ca utilizarea plaselor colorate imbunatateste calitatea fructelor si le protejeaza de daunatori. In urma cu un deceniu, plantatiile din Marea Galileii si Negev au fost nuantate. Acestea au fost zone umbrite raspandite pe plantatii pentru a proteja culturile de vant si de radiatiile solare in lunile de vara, precum si pentru a economisi apa de irigare. Noile cercetari au relevat numeroasele avantaje ale schimbarii culorii plaselor de umbrire.

Plasele de umbrire sunt confectionate dintr-o tesatura din polietilen tricotat usor, care ofera oamenilor si plantelor protectia impotriva soarelui. Tesatura de stofa de nuanta este disponibila in densitati cuprinse intre 50% si 90% pentru a se potrivi nevoilor unice ale diferitelor tipuri de plante, flori si culturi. Poate fi utilizat cu sere, structuri de cerc si in aplicatii de teren. Utilizarile suplimentare includ garduri, parbrize si bariere de confidentialitate. Materialul de umbra este rezistent la putregai si mucegai, nu devine fragil si este permeabil la apa. Ofera o ventilatie superioara, imbunatateste difuzarea luminii si mentine serile mai reci. Drept urmare, panza de umbra poate ajuta la reducerea costurilor de energie prin reducerea nevoii de a rula ventilatoare la fel de des in lunile mai calde. Instalarea retelei de umbra este rapida si usoara, asa cum este eliminat in timpul sezonului off-peak.

Umbra reflectorizanta este benefica deoarece ajuta la crearea unui climat optim in crestere, deoarece reflecta radiatiile solare, in loc sa o absoarba. Ajuta la controlul echilibrului luminii, temperaturii si umiditatii. Ecranele reflectorizante sunt, de asemenea, bune pentru economisirea de energie. Caracteristicile climatice excelente includ temperatura scazuta in timpul zilei, datorita reflectiei maxime si economiilor de energie mari pe timp de noapte, ceea ce mentine temperatura culturii aproape de cea ambientala.

Plasa standard de umbra este un mijloc accesibil, extrem de durabil, de a proteja plantele si culturile impotriva razelor solare directe. Plasa de umbra este plasata pe acoperisul exterior al unei sere, cadru rece sau tunel inalt, unde blocheaza un procent de lumina de la patrunderea cladirii, astfel pastrand plantele mai confortabile. Acest tip de material de umbra este adecvat pentru aplicatii de gradinarit, agricultura si sere si este utilizat pe scara larga in industria comerciala si agricultura.

Plasele de umbra sunt din diverse materiale, iar ce sa folosesiti depinde de tipul culturii dvs. Multi fermieri considera ca utilizarea unei nuante de inalta densitate pe acoperisuri si o umbra de densitate mai mica pe pereti este o metoda buna pentru crearea conditiilor ideale de umbra. Agricultorii ar trebui sa se adreseze la biroul local de extindere agricola pentru a determina densitatea de panza de umbra adecvata atat pentru clima, cat si pentru soiul de plante. In timp ce plasele au fost initial utilizate in principal pentru a proteja culturile de elemente, studiul a constatat ca schimbarea culorii lor in rosu, galben, alb sau perla afecteaza, de asemenea, calitatea fructelor si legumelor, dimensiunea lor, perioada de valabilitate, durata procesului de maturare, durata de valabilitate si chiar nivelul de ecologicitate a culturilor.

Culorile diferite ne ajuta sa atingem proprietatile dorite, deoarece ne permit sa modelam lungimea de unda a radiatiei solare, tipul de iluminare, modul de distributie si intensitatea acesteia.

Diferite tipuri de radiatii pot afecta chiar si cantitatea de vitamine si continutul sanatos in fructe. O plasa violeta, de exemplu, creste nivelul de vitamine, cum ar fi vitamina D. Nuantele rosii au putut amana datele de maturare ale strugurilor si ale altor fructe, in timp ce albul si perla grabesc efectiv acest proces. Multe fructe, cum ar fi mere, piersici, pere si struguri au crescut semnificativ ca urmare a unei combinatii de culori. In unele cazuri, plantele si pomii consumau mai putina apa, iar culoarea fructelor era mai atractiva.

La randul lor, nuantele de galben au excelat in remedierea infertilitatii si intineririi. Nuantele de galben au fost asezate peste podgoriile care nu aveau atat de multe fructe, iar fertilitatea ridicata a revenit, impiedicand cultivatorii sa fie nevoiti sa-si dezradacine viile.

Potrivit cercetatorilor, au fost de 40 de ori mai eficiente cele cu galben decat cele cu ochiuri negre, dar numarul de insecte care au patruns efectiv prin plasa si au ajuns la plante a fost redus la jumatate in comparatie cu ochiurile negre. Plasa galbena reduce cantitatea de insecte care vin in contact cu culturile, contribuind astfel la reducerea cantitatii de pesticide chimice utilizate. Regalfermierul este cea mai buna sursa de materiale pentru agricultorii care necesita echipamente si plase de umbrire de cea mai buna caltiate.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

1 Comment

  1. viatainculori Valeria Chertes spune:

    Nu știam aceste lucruri,mulțumim pentru informație.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares