Vopsea de păr cu sau fără amoniac

În diverse împrejurări vopseaua de păr fără amoniac, a fost prezentată ca și cum ar fi un produs mai bun decât cea cu amoniac; de exemplu în perioada sarcinii se recomandă ferm să nu se utilizeze un asemenea tip de vopsea.

Dar care sunt efectele amoniacului? De ce este mai sănătos să nu il folosim în vopseaua de păr Eva  în anumite situații?

Se pare că amoniacul poate provoca iritații la ochi, nas și în gât; uneori poate poate avea împact negativ asupra ușurinței în respirație și poate duce la arsuri în gât și edem pulmonar și totuși nu a fost clasificat ca fiind un mare pericol și că ar putea provoca cancer sau probleme hormonale.

Cu toate acestea, amidonul este componenta cea mai bună pentru colorarea firului de păr, deoarece acesta străpunge firul de păr cu forță, pentru a putea transforma firul de păr din gri, în nuanța dorită; astfel, amoniacul pătrunde în firul de păr, ajutând la modificarea culorii și la rezistența acesteia o perioadă cât mai lungă; acest lucru este valabil pentru vopseaua de păr permanentă, și nu pentru nuanțator, care poate fi fără amoniac. Acest tip de culoare semipermanentă este recomandată în defavoarea cele permanente, doar că nu are capacitatea de a acoperi firele gri de păr.

Cu toate acestea, chiar și vopseaua fără amoniac conține, uneori, anumite substanțe nocive, de pildă resorcinolul care pare să interfereze cu funcțiile normale ale tiroidei.

Concluzia este că, într-adevăr, amoniacul poate avea unele efecte nocive asupra organismului, se recomandă deci varianta fără amoniac, care este, însă, semipermanentă, durează mai puțin și nu are acoperire asupra firelor gri de păr. Dacă aveți fire albe gri, fie vă hotărâți să renunțați la vă mai vopsi pentru a vă purta cât mai natural, fie vă asumați acest risc de a folosi vosea cu amoniac; oricum pe fiecare tub de vospse permanentă ni se atrage atenția că aceasta poate provoca alegii și există o îndrumare să se aplice o cantitate mică într-o anumită zonă a pielii, pentru a se verifica dacă se dezvoltă alte alergii la utilizarea pe o suprafață mai mare.

 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares