Vessyl, cana inteligenta care iti spune compozitia lichidelor pe care le bei

Cana inteligenta Vessyl face mult mai mult de atat. Nu doar ca-ti spune ca bei cafea, cola, ceai, apa, etc dar iti spune in detaliu si ce contin aceste lichide. De asemenea, printr-o aplicatie de pe telefonul mobil, folosind propriul algoritm pe nume Pryme,  Vessyl iti monitorizeaza nivelul de hidratare.
Inventatorul acestei cani inteligente este Justin Lee, specialist in cibernetica biomedicala. Proiectul a fost inceput inca din 2008, anul in care i s-a alaturat si designer-ul Yves Behar, cunoscut pentru bratara de fitness Jawbone Up, boxele bluetooth Jambox, consola de jocuri Ouya si OLPC (One Laptop Per Child).
Cana este produsa de start-up Mark One al carui CEO este inventatorul Justin Lee.

 “Este vorba de un set complex de senzori care analizeaza lichidele la nivel molecular. De asemenea avem un algoritm de calcul care ajuta la detectarea cu acuratete a continutului canii Vessyl” .“Senzorul nu se degradeaza si nu intra in contact cu bautura.” ( ne spune Justin Lee ).
      Cana se pare ca are senzori  similari cu cei folositi in industria alimentara pentru controlul calitatii.
Un argument in plus ca exista senzori capabili sa detecteze direct continutul bauturilor si nu prin comparatie cu informatiile dintr-o baza de date, este faptul ca Vessyl poate detecta ingredientele din orice bautura, chiar si din cele facute in casa.
        

Daca nu exista un contact direct cu lichidul atunci e foarte posibil sa fie vorba de un senzor care emite o unda infrarosu sau laser si apoi citita de un cip special.Razele laser si infrarosu sunt absorbite diferit de molecule si astfel se poate masura, de exemplu, oxigenul din sange. Posibil ca o tehnologie aproximativ similara sa fie folosita si in cana Vessyl. – gasim o informatie interesanta pe ScienceDaily

 

Cred ca utilitatea unei asemenea cani depinde de fiecare. Daca esti atent la consumul de calorii s-ar putea sa fie de mare ajutor, bauturile au un aport important de calorii si de multe ori sunt ignorate.
De asemenea o gasesc utila daca vrei sa stii exact ce bei si nu vrei sa iei de bun doar ce este scris pe etichete. Daca Vessyl poate masura corect si continutul bauturilor facute in casa, atunci e folositoare si celor care isi prepara anumite cocktailuri pentru fitness, alergare, etc.
Una peste alta, daca performantele acestei cani sunt reale, atunci nu cred ca vorbim de o simpla jucarie tech creata de dragul inovatiei, ci de un produs cu adevara util si inteligent.
Cana poate fi cumparata momentan doar prin precomanda, direct de pe site-ul producatorului Mark One. In aceasta perioada cana costa 99$ si va fi livrata la inceputul anului viitor. Dupa perioada de precomanda, cana va costa 199$. Ouch!

( Sursa : Pulsul Tehnologiei ) 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

3 Comments

  1. viatainculori denisa vasile spune:

    Interesanta cana si mie mi ar trebui una.

  2. viatainculori Gaby Durac spune:

    Foarte tare … sper sa ajunga si la noi si pretul sa fie accesibil noua

  3. viatainculori Lidia Sav spune:

    super cana , mi-ar placea si mie

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: