Ultima dorință: înlocuiește-mă cu Liebherr

  M-am trezit în dimineața asta cu o poftă nebună de cafea, așa că am luat-o în viteză spre bucătărie să o prepar. Mmm… ce bine miroase, torn și lăpticul și merg pe terasă, acolo o voi savura cu placere fiindcă e răcoare și mă bucur și de priveliște.
Toate papilele gustative trpoaiau de ner
ăbdare pentru a-i simți gustul unic.
Ppfffff… ce gust nașpa are, laptele cred c
ă s-a alterat. Se pare că prietenul meu de-o viață se simte din ce în ce mai rău, cred că zilele îi sunt numărate. Are 40 de ani, aproape de aceeași vârstă cu mine, ce mai vreau de la el, doar n-oi avea pretenția să trăiască mai mult ca mine. Nici nu am observat când am luat laptele, nu i-am spus o vorba bună măcar, mă duc să-l întreb de sănătate.
L-am găsit supărat și abătut. Nici nu am ajuns bine lângă el și lacrimile au început să-i curgă.
-Iartă-mă stăpână, nu mai sunt bun de nimic, pe canicula asta nu am mai putut să-ți păstrez laptele bun pentru cafea, ți-am fost fidel atâta timp, ți-am păstrat tot ce mi-ai lăsat spre păstrare fără să dau voie cuiva să se atingă de ceva. Acum, sunt bătrân și bolnav, nu mai pot. Te-am rugat în fiecare an să-mi găsești un înlocuitor, să mă schimbi cu altcineva că nu mai pot, știu că stai rău cu banii, ai atâtea probleme, dar nu vreau să îți pun sănătatea în pericol oferindu-ți alimente alterate.
Stăpână, dacă mă schimbi și ai ținut la mine în viața asta, am o ultima dorință, schimb
ă-mă cu un figider Liebherr
                                       

banner_site

  E frumos, elegant și-nalt stăpână, mai frumos ca mine când eram la tinerețe. E un frigider de ultima generație, iar între 15 mai-31 august, la orice frigider cumpărat ai 6 ani de garanție(4 ani + 2 ani extra).
Electrocasnicele Liebherr sunt un simbol al calității în Europa dar și în alte zone ale lumii. Aparatura frigorifica Liebherr este special concepută pentru consumatorii exigenți, care își doresc stil și calitate, un standard înalt, dar în același timp ecologie și consum redus de energie.
     Ai încredere în prietenul tău de-o viață și nu vei fi dezamăgită.Ți-am mâncat toți banii consumând atâta energie electrică, m-ai îngrijit că pe un copil, mi-ai schimbat inima atunci când a mea a cedat, mi-ai bandajat mâna când mi-am luxat-o, să nu se rupă mai rău, nu mai da banii degeaba și pe cureaua ușii care trebuie să îmi asigure închiderea etanș, că eu nu mai am mult de trăit și investești banii degeaba. Ai văzut că pereții congelatorului trebuie să îi dezgheți acum la 2- 3 zile, cred că e colesterolul mărit. Am devenit și depresiv, lăcrimez și plâng toată ziua. Mă dor toate încheieturile, ai auzit cum mă vait când deschizi ușa, nu vreau să apuc ziua când va intra cancerul ăla de rugină în mine.
– Îți mulțumesc prietene, mi-ai fost alături o viață întreagă, chiar dacă ne-am mai supărat noi câteodată, faci parte din familia mea, să nu uiți asta. Trebuia de mult să te las să te odihnești, dar știi cât de mult
însemni tu pentru mine. Cine mi-ar fi potolit setea pe timp de vară, cine mi-ar fi păstrat o ciocolată, o înghețată în condiții bune, ce-ar fi însemnat să gătesc în fiecare zi fiindcă nu avea cine să-mi păstreze mâncarea proaspătă. Dacă n-ați fii voi, am trăi că strămoșii noștri acum 6000 de ani, nu mai mult de 45 de ani, din cauza bolilor parazitare fiindcă nu aveau cum să-și păstreze mâncarea nalterată. Te voi duce la bunica la țară să-ți petreci ultimele zile în liniște și fără prea multă suprasolicitare, acolo unde zace și tatăl tău. O să mai vin să te vizitez din când în când, iar în zilele când îmi va fi dor de tine și nu voi putea ajunge, te voi privi în fotografie.                                 

    La un moment dat și eu voi ajunge ca tine și nimeni nu va mai avea nevoie de mine, așa că te rog să nu te simți jignit și să înțelegi că fiecare avem un ciclu de viață și îți promit că îți voi îndeplini ultima dorință. 

 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

15 Comments

 1. cred ca orice frigider ar vrea sa fie inlocuit cu un altul care sa faca mandru neamul frigiderelor.

 2. Visul oricui sa aiba un asa frigider. Si mie mi-a luat ceva timp pana l-am schimbat pe cel vechi.

 3. Hm… nu mai are mult si se apropie se al meu de varsta a lui tau :))Am sa studiez oferta , e tentanta garantia.

 4. viatainculori coco spune:

  retin, chiar as dori sa schimb frigiderul!

 5. Nici nu vreau sa ma gandesc cum ar fi viata fara frigider dar ma gandesc cat de frumoasa ar fi cu un astfel de frigider. Poate voi avea sansa sa il schimb si eu

 6. viatainculori Irina Sima spune:

  Frigiderul cred ca este cel mai important obiect electrocasnic din casa. Fara el, near fi foarte greu sa ne descurcam pe caldurile astea. Mi-as dori si eu unul nou! 🙂

 7. viatainculori Lamiita Petre spune:

  E o investitie care merita

 8. viatainculori Lamiita Petre spune:

  Ar trebui sa ma bucur ca nu l-am schimbat pana acum fiindca am posibilitatea sa il schimb cu un Liebherr :))

 9. viatainculori Lamiita Petre spune:

  Negresit vei gasi ceva pe placul tau

 10. viatainculori Lamiita Petre spune:

  Ai dreptate, ai vazut ca o pana de curent de cateva ore si parca ne da viata peste cap dar minte sa nu ai frigider deloc.

 11. viatainculori Lamiita Petre spune:

  Al meu chiar e foarte batran 🙁

 12. viatainculori Nana Petre spune:

  Nu m-am gandit niciodata cum ar fi viata fara frigider si ca intr-adevar exista o relatie speciala intre el si posesor.

 13. viatainculori Lidia Sav spune:

  Si eu as vrea unul ca acesta, mi-ai dat ideea sa nu-l mai doftoricesc degeaba

 14. viatainculori Adria Adriana spune:

  Merita investitia. Au fost si ele bune la vremea lor dar tehnologia a avansat mult si toti ne dorim ceva mai performant. Buna alegere

 15. viatainculori Eleonora Ella spune:

  Saracu fruigider, cel vechi, si-a scris testamentul dar ti-a facut o recomandare buna si respecta-i ultima dorinta. Felicitari

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: