Viața bate filmul, dar tenisul bate viața

    Veți înțelege în cele ce urmează de ce am ales astăzi să vă vorbesc despre tennis. Interlocutorul meu, un adolescent la vreo 17 ani, avea să îmi vorbească atât de frumos despre acest sport supranumit și sportul alb. De la el am aflat că la sfârșitul secolului al XIX-lea, tenisul era un sport destinat în exclusivitate elitelor, iar istoria și tradiția conferă tenisului statutul de sport al eleganței. Albul a fost adus de femei pe terenul de tennis, protejând foarte bine corpul de soare și a fost adoptat imediat și de bărbați. Deși echipamentul alb imaculat, în tenisul de azi a devenit o amintire aproape,  la Wimblendon, albul încă este obligatoriu. Toate acestea mi le-a  povestit într-o sală de așteptare privind pe o tabletă la niște rachete tenis pentru care-si exprima dorința asupra câtorva modele. Cred că mi-a surprins privirea nedumerită, fiindcă a zâmbit și mi-a zis.  
   – Vă surprinde văzându-mă în acest scaun rulant că îmi doresc o rachetă de tenis.
  –  Nuuu.. nu.. daa…. puțin,  am b
âiguit eu puțin încurcată.
  – „Dacă ți s-a dat un vis, ți se vor da și șanse să-l urmezi”. Iar visul meu a fost întotdeauna să joc tenis. Chiar dacă un accident stupid m-a
țintuit în acest scaun cu rotile, nu renunț la visul meu. Dacă alții pot, cu siguranță voi putea și eu.. Modelul meu cel mai grăitor este Brad Alan Parks care a inițiat apariția tenisului în scaun rulant  în 1976. Se integrează perfect cu tenisul clasic, meciurile putând avea loc pe orice teren standard și fără modificări pentru rachete sau mingi. Sau olandeza Esther Vergeer, ambasadoarul cel mai reprezentativ nu doar pentru tenis, ci și pentru toți sportivii cu dizabilități. Regulile sunt aceleași ca ale tenisului clasic, singura diferentă fiind aceea că mingea poate să cadă în teren de două ori. Tocmai mă întorc de la turneul internațional de tenis de câmp în scaun rulant, Bucharest Open Wheelchair Tennis, l-am susținut pe Ciprian Anton, campionul nostru național și singurul antrenor de tenis din scaun rulant din România. Vreau să mă antrenez cu el, să fac performanță.


      Că să faci performanță, ai nevoie și de un echipament pe măsură. Am căutat un magazin tenis de camp și am găsit la PremierTenis.ro aceste echipamente Wilson, un brand care are o istorie in spate de vreo 85 de ani. Rachetele de tenis Wilson au devenit alegerea multor campioni de Grand Șlam precum Federer, Serena, Del Potro. Linia Wilson de rachete nu se adresează numai jucătorilor de top, este o alegere pentru orice nivel și stil de joc. În cazul achiziționării online, poți urmări un tabel cu dimensiunile exacte sau poți contacta un operator, aceasta trebuie aleasă în funcție de mărimea palmei. 
                                              


     Pentru competiții, mingile de tenis trebuie să respecte câteva criterii legate de mărime, greutate, deformare și săritură. De asemenea, ai nevoie de imbracaminte tenis specifică, realizată din materiale speciale care iți asigură un confort ridicat în timpul jocului.  Toate astea le-am găsit pe acest site care este foarte bine structurat, găsești ușor ceea ce ai nevoie și fiecare produs are descrierea aferentă. 
                                        
    Tenisul dezvoltă disciplina, cunoașterea și controlul propriilor abilități, e un joc curat, în care trișările nu-și au locul, iar jucătorii se respectă, necesită o stare permanentă de alertă, precum și o gândire tactică, poate genera noi conexiuni între celulele nervoase din creier, ceea ce duce la o dezvoltare permanentă a creierului, crește respectul de sine și pofta de viață. 

           Viața bate filmul, dar tenisul bate viața. 
    
 
 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

10 Comments

 1. Tenisul e unul dintre sporturile mele preferate. O adevarata lectie de viata in aceasta poveste.

 2. respect pentru oamenii de genul asta, care nu se lasa si lupta

 3. viatainculori Lamiita Petre spune:

  Pacat ca mass media promoveaza toate tampeniile ( tampitele) si ceea ce trebuie promovat, nu. Mici filme documentare despre oameni care au ceva de aratat, le-as savuta cu placere. Imi place emisiunea Eugeniei Voda, Profesionistii si chiar pe TVR 2 mai sunt astfel de emisiuni.

 4. viatainculori Elena Stan spune:

  Am citit cu plăcere articolul și sper să câștige campania. Ador tenisul și îmi voi cumpăra ceva din magazin.

 5. viatainculori Nana Petre spune:

  Mereu am privit cu placere meciurile de tenis, il priveam pe Ilie Nastase, pe Tiriac iar acum pe Simona Halep. E un sport antrenant, elegant. De oamenii acestia de ce nu stie nimeni ?

 6. Felicitari pentru abordare. Tenisul e sportul elegantei si fairplay-ului. Toata admiratia pentru acesti sportivi

 7. viatainculori Cristina spune:

  Ador tenisul si mi-a placut cum ai povestit!

 8. Impresionanta poveste,o altfel de abordare a subiectului, felicitari. Chiar daca nu am jucat tenis mi-a placut sa urmaresc competitiile la tv.

 9. viatainculori Eleonora Ella spune:

  O poveste emotionanta si foarte educativa, sportul se poate face la orice nivel de catre oricine. Acest articol e dovada. Bravo

 10. O poveste care ne arata ca dragostea pentru sport nu are bariere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares