Cromoterapie cu Cromatique.ro

Așa cum vestimentația , comportamentul, expresia feței în general spun multe despre noi, cu siguranță știți că și locuința face parte din prezentarea noastră. Începând de la obiectele care te înconjoară, culoarea mobilei, a pereților și a decorului, precum și luminozitatea din casa ta îți definesc personalitatea.

Întotdeauna te vei înconjura de lucrurile care te definesc într-un fel sau altul, însă îți poți schimbă starea de spirit, schimbând câteva aspecte legate de locuința ta și asta făcând-o prin intermediul decorului. O casă fără perdele și draperii, e că mireasa fără voal și ca scena fără cortină.
Nu zice nimeni că este obligatoriu să-ți decorezi ferestrele cu perdele și draperii dar parcă altfel arată o cameră cu ferestrele frumos îmbrăcate decat cu jaluzele, acestea accesorizand foarte bine spațiile tip office în scop funcțional și mai puțin decorativ.

Materialele pentru perdele trebuie să fie din tesaturi de calitate superioară și să reflecte personalitatea, gustul și stilul nostru de viață. Tipul materialului ales împreună cu modalitatea de confecționare sunt factori esențiali care dictează asupra aspectului final al perdelelor.

1

Draperiile aduc culoare și textură căminului fie că este vorba despre draperii clasice, moderne, elegante sau chiar blackout diverse culori și modele sau draperii ignifugate.

2

Cromatique ne propune o nouă și versatila colecție de țesături ignifuge cu proprietăți fonoabsorbante, destinată proiectelor moderne și avangardiste.
Materialele au dublă față și permit astfel folosirea celui mai potrivit design pentru a obține efectul dorit.
Prezintă proprietăți acustice, îmbunătățind considerabil confortul , reduc zgomotul și ecoul în orice spațiu . Cu un coeficient de absorție fonica de 0,6 ( dintr-o scală de la 0 la 1 ), aceste materiale textile garantează absortia a 60% din reverberația sunetului.
Este o colecție special concepută utilizării în locațiile în care confortul acustic este dorit.
Fiind ignifuge, ușor de întreținut, durabile și rezistente la uzură se pot utiliza pentru realizarea decorurilor în spații publice ( hoteluri, resturante, birouri..) precum și în casele noastre, locul în care ar trebui să ne simțim confortabil și relaxați.

draperii-care-izoleaza-fonic
Regula nr. unu ar fi să ținem cont de cromatica încăperii în special culoarea pereților camerei respective. În cazul pereților de culoare deschisă, se potrivesc foarte bine perdelele cu model în țesătură. Acestea vor crea un efect vizual primitor și confortabil. Atunci când pereții sunt colorați în nuanțe mai închise, e bine să optam pentru perdele uni și deschise la culoare.
Draperiile închise la culoare vor încadra foarte frumos o perdea de culoare deschisă.
Dimensiunile camerei și dimensiunile ferestrelor este un alt aspect de care trebuie să ținem seamă. Dacă ai o cameră spatioasă, poți folosi materiale grele cu imprimeuri mari, pe când o cameră mică, necesită materiale ușoare cu sau fără desene, iar acestea sa fie minimale.
Culoarea și stilul mobilierului modelul classic sau baroc, impune perdele de mătase, prețioase ,o draperie din catifea, tafta groasă sau chantung de mătase (totul trebuie să emane eleganță și stil. Un mobilier modern îl putem asorta cu perdele cu un un design și o formă nonconformista. Un mobilier vintage, de culori foarte deschise, îl poți contrasta cu draperii închise la culoare precum maro și perdele crem- bej, verde muschi si perdele vernil iar in cazul stilului rustic, atunci trebuie să apelăm la materiale în nuanțe de pămant, calde.

Cel mai important aspect trebuie să fie însă, preferințele personale ale fiecăruia. Alegeți perdele și draperii care să vă placă și să va facă să vă simțiți bine în casă voastră.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

14 Comments

 1. viatainculori Narcis Mutu spune:

  Frumoase rău, dar și elegante.

 2. viatainculori Corina spune:

  Si mie-mi plac pedelele si draperiile. Iar cele de la Cromatique sunt chiar deosebite!!!

 3. viatainculori Emilia Oana spune:

  Mulțumim pentru sfaturile prețioase

 4. viatainculori Elena Stan. spune:

  Am multe de învățat din acest articol. Felicitări!

 5. Eu sunt adepta jaluzelelor verticale, dar nu neg ca arata bine si cateva draperii!

 6. viatainculori Alinapink spune:

  Nu as putea sta fara perdele la geamuri, si sincer cred ca mamei i-ar sta inima daca m-ar vedea fara.

 7. Imi si mie dar eu am ales in sufragerie doar niste roluri din acelea roman shade, se vad tare bine 🙂

 8. viatainculori vyo vyoleta spune:

  Foarte util acest articol. eu iubesc draperiile mov

 9. viatainculori Paula Ion spune:

  Perdelele si draperiile mi se par a fi mai potrivite unui camin, dau acel aer de caldura .

 10. Am vazut cateva modele splendide pe nuante de gri. Nu stiu daca sunt ignifuge sau fonoabsorbante dar le-as achizitiona cu atat mai mult daca s-ar dovedi ca fac parte din aceasta categorie.

 11. casa fara perdele si draperii? Doamne Fereste! Ma simt de parca as sta dezgolita in vazul intregii lumi. Am nevoie de intimitate, de caldura, de culoare, nu opot trai fara ele, deci nici fara perdele si draperii nu ma vad stand.

 12. viatainculori Hadasa spune:

  Pe mine m-au cucerit draperiile alea fonoabsorbante. In rest, dupa perdele nu ma omor.

 13. De abia astept sa ma mut si sa plec la cautare de chestii pentru noua casa. deja stiu ce vreau.

 14. viatainculori coco spune:

  asa zice si mama de perdele :)…fiica-mea nu are si mama e tare indignata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: