Yin are nevoie de Yang

În ultimii ani, tot auzim foarte des termenul de fengh shui, iar curiozitatea și interesul m-a făcut să aflu mai multe despre asta. Astfel că, potrivit Wikipedia, am aflat că această știință chineză datând de 6.000 de ani, tradus literalmente înseamnă „vântul și apa”- cei doi curenți de energie indispensabili vieții pe Pămant și este este un ansamblu de principii de geomanție („o pseudostiintă care prezice viitorul cu ajutorul unor puncte trasate pe pămant sau prin analiza unor grămăjoare de pămant”) iar scopul este realizarea armoniei locurilor în care oamenii trăiesc, prin analiza fluxurilor de energie din mediul inconjurător, bazându-se pe teoria celor 5 elemente (pămant, metal, apă, lemn, foc) și pe principiile yin și yang.
Aceste energii corespund celor nouă stele ale Carului Mare, din care se văd cu ochiul liber doar șapte stele, iar celelalte două-de la Observatorul Astronomic. Cele nouă energii din spațiul în care locuim ne influențează foarte mult viața, aducând probleme de sănătate, probleme în cuplu, probleme financiare, depresie etc, dar și succes profesional și armonie în plan afectiv, relațional, social, în funcție de energiile ccare sunt active în casă sau la birou. Nu toate energiile sunt pozitive, doar trei din cele nouă sunt bune, celelalte șase sunt negative” ,  ne spune specialistul Gena Rusu- consultant Feng Shui și Coloanele destinului si doar un specialist în feng shui poate descoperi modul în care sunt repartizate energiile în casă deoarece sunt necesare masurători cu busola Lo Pan și calcule diverse.
Gena Rusu,  ne propune 5 „REMEDII” pe care să le aplici în casă.
1. În centrul casei se pun șase monede chinezești, deoarece aici va fi energia stelei 2, care poate crea probleme de sănătate. Această energie corespunde elementului Pământ, care este consumat de apa și de metal. feng_shui_4life_0645

2. În NV-se pune un obiect din ceramică roșie, deoarece aici vine steaua 3, a cărei energie aduce multă furie, probleme cu picioarele, cu fiul cel mare etc.
Această energie corespunde elementului Lemn care se consumă dând naștere focului-roșu-și străpungând Pământul cu rădăcinile-ceramică. 11_46275700

3. În V este nevoie tot de un obiect din ceramică roșie, deoarece aici vine steaua 4, care poate crea probleme în cuplu, iar celibatarii își pot găsi greu perechea. Și această energie corespunde elementului Lemn.

4. În S se vor pune trei bambuși în vas transparent, înalt, cu apa, deoarece aici va veni energia lui 6 care poate aduce probleme legale, cu instituțiile statului, cu autoritățile, cu autoritatea cuiva. Energia corespunde elementului Metal și se consumă tăind lemnului-bambusii-și producând apa.

6_20044500

5. În NE vine cea mai negativă energie care aduce probleme de orice fel, blocaje, ghinioane și anume steaua 5. Remediul constă în așezarea unui recipient cu apa în care se adaugă sare, care se asază pe o tavă de inox, iar în jurul recipientului se asază șase monede chinezești.

În N-se pun trei bambuși, deoarece aici vine steaua 7 care poate crea conflicte, tensiuni, certuri, scandaluri. 7 corespunde elementului Metal.

În magazinele de specialitate găsim cele mai diverse obiecte-simboluri pentru remedii feng shui.

Vouă va plac aceste obiecte, le folosiți?

Un specialist Feng Shui poate ameliora situația, cu ajutorul remediilor propuse, dar nu poate șterge cu buretele etape din viață noastră pe care trebuie să le trăim, pentru că sunt lecțiile de viată pe care trebuie să le invătăm”

 

( sursa informare: Wikipedia, cancan.ro)

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

2 Comments

  1. te-a apucat feng-shuiu, zuzi? Eu nu prea cred in chestiile astea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.