Cartea de pe noptieră: „După 7 ani” de Guillaume Musso (review)

Dacă sunteți în căutarea unei lecturi plăcute, lejere și plină de suspans, va recomand cartea „După 7 ani” scrisă de Guillaume Musso, care mi-a fost oferita de editura All pentru recenzie si pe care o gasiți acum cu o reducere de 25.01%. Este genul de carte care îmbină romanticul cu suspansul și thriller-ul, ceea ce te face să o parcurgi cu cu sufletul la gură dar și cu retincență, gândindu-te că nu vrei să se termine și ai vrea să o citești mereu.
Pe lângă toate aceste atracții pe care le găsești în carte, la final, vei rămâne pe gânduri și vei extrage toata esența acestei cărți într-o pildă: Dragostea adevărată pentru copii te face să treci peste orice obstacol, peste orgolii, iar copii au nevoie de prezența și afecțiunea părinților zi de zi.

picture-019
Protagoniștii cărții, Sebastian Larabee, un lutier celebru, cu o educație aleasă și cu anumite principii de viață și Nikki Nikovski, manechin cu aspiratii de artistă pe Broadway, extrem de frumoasă, cu sex-appeal, o adepta a libertăților și așa ziselor percepții progresiste, două caractere și temperamente diferite, educație și origini sociale diferite, se lasă seduși de mitul potrivit căriua „contrariile se atrag” și se căsătoresc, împotriva tuturor semnalelor că nu se potrivesc.

Mariajul lor însă nu a durat o veșnicie, așa cum sperau la început și divorțul i-a separat, fiecare însușindu-și câte un vlăstar al iubirii lor. Sebastian pe Camille, căreia încerca să îi controleze viața și să o educe după normele lui și ale familiei sale burgheze, oferindu-i o stabilitate dar și o monotonie familială, iar Nikki, pe Jeremy, dându-i libertate deplină și încurajându-l tacit în felul acesta să exploreze „tainele interzise”, și prin viața căreia se perindau diverși bărbați intoxicându-i pur și simplu cu dependență.

( Cât de mult ar fi vrut să se dezintoxice de acea femeie! De ce avea un asemenea efect asupra lui? De ce EA? Ce avea ea în plus față de altele? … Neîmblânzită și nesupusă, Nikki, avea în străfundul ochilor o flacără care spunea” O să fiu întotdeauna liberă. N-o să-ți aparțin niciodată.”O flacără care le lua mințile. )

Cei doi gemeni însă, Camille și Jeremy, după 7 ani de când fiecare dintre ei ajunsese în custodia câte unui părinte, pun la cale un plan pentru a-și reuni părinții. „– Cred că majoritatea copiilor din familii divorțate, nutresc speranța secretă de a-și revedea într-o bună zi tatăl și mamă din nou împreună„. Planul lor însă, îi aruncă pe toți într-o aventură care se dovedește a fi extrem de periculoasă și intr-o conspirație infernală din care nu se stie cum se va termina.  Pentru asta, vă las pe voi să descoperiți.

Reacțiile mass-mediei referitoare la această carte, nu au întârziat să apară și am spicuit câteva dintre ele:

„Un cuplu à la Cary Grant și Katherine Hepburn, multe personaje interesante, o scriitură care dă dependență. Un roman pe care îl veți citi cu sufletul la gură.“ – Europe 1

„Un thriller romantic, plin de emoții și de aventuri, de sentimente și de răsturnări de situație.“ – Le Soir Magazine

„Guillaume Musso plasează o familie destrămată în miezul unui amestec irezistibil de acțiune, suspans și aventură. Nu mai există multe cărți care să se poată compara cu După șapte ani.” – Le Parisien

„Un roman mai întunecat decât romanele timpurii ale lui Musso. Un thriller agresiv, dar romantic.” – Le Monde

„Un romancier care și-a testat încă o dată talentul de a da viață unor personaje cu care ne putem identifica cu toții.” – Le Figaro littéraire

Guillaume Musso ne convinge să citim, chiar să îi devorăm romanul, oriunde și oricând, în tren sau pe nisip. Primim la schimb din ce în ce mai multă dragoste pe măsură ce străbatem paginile, plus explozii de suspans și fantezie la tot pasul.” – Figaroscope

LECTURA PLACUTA!

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

17 Comments

 1. Pare interesantă!
  Camille, personajul feminin imi poartă numele
  😀

 2. am citit cartea acum ceva timp si chiar mi-a placu.t. de fapt, nu stiu daca-s multe carti ale lui musso care sa nu-mi fie pe plac!

 3. viatainculori Aguritza spune:

  Nu am citit cartea, dar m-ai facut curioasa! Multam de recenzie!

 4. viatainculori Mihaela Curea spune:

  Momentan citesc Bibliotecara de la Auschwitz, dar nu ma prea incanta. Cred ca o abandonez.

  • viatainculori viatainculori spune:

   Mihaela, e genul de carte pe care o poti citi oriunde, in tren, tramvai, sali de asteptare… asta in cazul nu ca nu vrei sa astepti momentul relaxant din fotoliu si cu ceasca de cafea fierbinte alaturi

 5. Sper sa o citesc curand.Am foarte multe carti bune,dar foarte putin timp liber 🙁

  • viatainculori viatainculori spune:

   Roxana este o carte care se citeste rapid. Pentru cei care au o distanta mai mare de mers cu metroul la servici, dus-intors, in 3, 4 zile o termina pe traseu.

 6. viatainculori camelia spune:

  Multumesc pentru recenzie. Am aceasta carte in vedere de ceva timp. M-ai convins sa o iau. Uite asa biblioteca mea creste mare.

 7. viatainculori Daniele spune:

  Am citit doar inceputul postarii, pana la recenzia cartii. Vreau sa o pot citi fara sa stiu subiectul, mi se pare mult mai palpitant.

 8. viatainculori Corina spune:

  GATA! trecuta pe lista, inaintea celorlalte! Multumesc pentru idee!

 9. E de citit! Cand incearca copiii sa uneasca familia, mereu se lasa cu aventuri!

 10. Sa stii ca in ultimul timp nu prea am mai avut nici chef ,nici timp de citit dar cand citesc asa recenzii frumoase , parca imi vine pofta.

 11. viatainculori vyo vyoleta spune:

  Foarte frumoasa aceasta recenzie, trebuie neaparat sa o am si eu.

 12. eu, eu. Mie imi plac cartile lejere care sa ma relaxeze. Sunt destul de interesant subiectul.

 13. viatainculori Paula Ion spune:

  faina recenzie. O sa o trec pe lista si eu.

 14. viatainculori Rokolla spune:

  Imi place recenzia ta si ma face sa cred ca este o carte extraordinara! Trebuie sa imi dac timp pentru ea

 15. viatainculori Hadasa spune:

  Asta ar fi interesant de citit. Mersi de recomandare!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: