O nouă șansă pentru persoanele cu dizabilități – o Unitate Protejată

Singurul handicap în viată este o atitudine nepotrivită.”

– spunea Scott Hamilton( mare patinator olimpic cu o poveste de viață impresionantă).
Societatea este aceea care stingherește persoanele cu dizabilități prin structurile ei, majoritatea inaccesibile. Este cea care prin prisma percepției greșite asupra dizabilități dezvoltă stereotipuri. Lipsa de informare, comunicare, adâncește aceste probleme dar, sperăm că și țara noastră, încet, încet se va alinia celorlalte țări în ceea ce privește percepţia persoanelor cu dizabilități, pornind chiar cu sistemul educațional. Ar trebui să privim către marile companii precum Microsoft, care a lansat un program pilot prin care angajează oameni cu autism, făcând un prim pas în a angaja mai mulți oameni cu diferite dizabilităti. Ar trebui să privim către Compania DDD din țara noastră , SINGURA firmă autorizata DDD și Unitate Protejată la NIVEL NAȚIONAL, înființată în anul 2011 al cărei obiect de activitate este prestarea serviciilor de dezinsecție, dezinfecție și deratizare, deschizând noi puncte de lucru la Timișoara, Constanța și Târgu Jiu. Și nu în ultimul rând, ar trebui să mediatizăm aceste informații de interes social.

Dar ce înseamnă Unitate Protejată și care sunt avantajele unei astfel de unități.

Unitățile protejate sunt întreprinderi sociale pentru integrarea în muncă a persoanelor cu dizabilități. În România, acest tip de întreprindere este definită prin legislația pentru persoanele cu handicap, respectiv prin legea 448/2006, conform căreia autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private, care au cel puțin 50 de angajați, au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați, sau pot opta pentru îndeplinirea uneia dintre următoarele obligații:

a) să plătească lunar către bugetul de stat o sumă reprezentând 50% din salariul de bază minim brut pe țară, înmulțit cu numărul de locuri de muncă în care nu au angajat persoane cu handicap;
b) să achiziționeze produse sau servicii de la unități protejate autorizate, pe bază de parteneriat, în sumă echivalentă cu suma datorată la bugetul de stat în condițiile prevăzute la lit. a).

De ce ar trebui sa optezi pentru o Unitate Protejata?

-Pentru cel mai important lucru, faptul că oferi persoanelor cu handicap șansa de integrare în societate, de integrare pe piața muncii fără a se mai simți marginalizați, discriminați.
-Au parte de consiliere și susținere în procesul de identificare, accesare și menținerea unui loc de muncă.
-Semnând un contract cu o unitate protejată autorizata, taxa de dizabilitate va fi direcționată către această unitate susținând un loc de muncă pentru peroanele cu dizabilități angajate.
În cazul în care alegi să achiziționezi servicii de la o Unitate Protejată trebuie să te asiguri că acestea dețin autorizația de funcționare ca unitate protejată și susțin persoanele cu dizabilităti pe măsura beneficiilor pe care le obține în urma acestei legi .
Oricât de drag ne-ar fi nouă Jerry, cel din desenele animate, nimănui nu-i face plăcere să aibă o întâlnire face tot face cu el sau cu atât mai mult cu părinții, bunicii și străbunicii lui. Nimănui nu-i face plăcere o întâlnire cu gândaci, furnici sau alte insecte de genul, iar de aceste întâlniri nedorite ne poate scuti o firmă de deratizare . Legislația în vigoare chiar prevede  serviciile de deratizare și dezinsecție obligatorii pentru toți angajații economici.

Alege în acest caz colaborarea cu Compania DDD– Unitate protejată. De ce?

-Costuri mai mici direct proporționale cu nevoile și așteptările dumneavoastră.
– Garanția serviciilor prestate conform standardelor de calitate: ISO 9001, ISO 14001, OHSAS 18001, serviciul arme, explozivi și substanțe periculoase, DSV, DSP , autorizați ANRSC clasă 1.
– Persoanele cu dizabilități vor fi implicate activ în toate acțiunile întreprinse de către Compania DDD.
– Încheierea unui contract de colaborare ce respectă toate prevederile legale în vigoare. În cazul încheierii unui contract cu persoane juridice, prima intervenție este GRATUITĂ!
– Timp de rezolvare a situațiilor apărute în maxim 48 ore lucrătoare de la momentul primirii sesizării.
– Flexibilitate, în funcție de programul de lucru al dumneavoastră.
– Lejeritate în achitarea facturii având un termen de plată de 30 zile lucrătoare de la data emiterii acesteia.
Compania DDD deține experientă și dispune de aparatură de ultima generație, personal instruit și responsabilitate față de mediu.
– Call center pentru asistentă tehnică și operațională – apelând 0219662, număr cu tarif normal.
– Decontarea parțială sau integrală a serviciilor DDD, în funcție de suprafața în mp. a punctului de lucru. Acest lucru se poate face în 2 moduri:
1.   Salariul de bază minim pe economie( 1250 lei) x 4% x 50% x nr.total de angajați = 25 lei x nr total de angajați- sumă deductibilă lunar pentru achiziționarea de servicii prin unitate protejată.
2.   Ofertarea/ mp a serviciilor DDD în funcție de suprafața asupra căreia urmează să se acționeze. În acest fel veți avea controlul sumelor ce urmează a fi alocate pentru intervențiile DDD și veți ști ce sumă poate fi dedusă din fondul dedicat persoanelor cu handicap pentru serviciile DDD.

Nu poate fi trecut cu vederea portofoliul de clienți pe care Compania DDD îi are:

Alege să devi și tu unitate protejată, vei beneficia de:

-scutire de plata taxelor de autorizare la înființare și de reautorizare;
-scutire de plata impozitului pe profit, cu condiția ca cel puțin 75% din fondul obținut prin scutire să fie reinvestit pentru restructurare sau pentru achiziționarea de echipamente tehnologice, mașini, utilaje, instalații de lucru și/sau amenajarea locurilor de muncă protejate, în condițiile prevăzute de codul fiscal.
-alte drepturi acordate de autoritătile administrației publice locale finanțate din fondurile proprii.

              Vezi abilitățile persoanelor cu              dizabilități!  

( sursa foto: adevarul.ro)

 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

44 Comments

 1. viatainculori ghelbere elena spune:

  Ar trebui ca toate solietatile sa achizitioneze produse de la aceste societati

 2. viatainculori Marian Aileni spune:

  Un articol bun! Chestii interesante am aflat citind aceste randuri! Din pacate nu multi stim dar impreuna putem face ceva!

 3. viatainculori nicolae claudia spune:

  ar trebui sa sprijin cu totii aceste persoane cu dizabilitati..

 4. viatainculori Rodica Granpier spune:

  O solutie foarte buna pentru integrarea in societate a persoanelor cu handicap.Felicitari!

 5. viatainculori Mary wind spune:

  Cunosc totul din interior… Sunt persoana cu dizabilități și știu cum e sa te simți privit ciudat și considerat inferior😢😢😢

 6. viatainculori Agatha spune:

  Felicitari !

 7. Imi plac astfel de initiative. Persoanele cu handicap nu mai trebuie sa se simta marginalizate. Trebuie sa le fim mereu aproape si sa ii sprijinim pe toti cei aflati in aceasta situatie.

 8. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Ar trebui cu totii sa sprijinim aceste persoane cu dizabilitati si sa le ajutam.

 9. viatainculori GEORGESCU NICOLETA spune:

  Un articol din care putem sa tragem multe invataminte. Orice om are sansa lui

 10. viatainculori Mogoroase Florentina spune:

  Un articol bun.

 11. viatainculori Tantar Gheorghe spune:

  Si eu sunt persoana cu dizabilitate si stiu ce inseamna sa fi marginalizat ,

 12. viatainculori stoica claudia spune:

  Felicitari pentru tot ceea ce faceti!

 13. viatainculori Iacob Elena spune:

  Ce bine ar fi daca toata lumea ar fi corecta si nu ar mai exista discriminare pe motive netemeinice si prostesti. Asa cum spuneai, in societatea de astazi este foarte usor sa punem etichete la prima vedere negandindu-ne ce se ascunde dincolo de ele. E tragic ce se intampla!

 14. viatainculori Paula Marin spune:

  O solutie foarte buna pentru integrarea in societate a persoanelor cu handicap. Felicitari!

 15. viatainculori TRICA VIORICA spune:

  Un articol interesant

 16. viatainculori Florin Leahu spune:

  Felicitări, pentru ceea ce faceti, un articol foarte bun de luat in seama.

 17. viatainculori Roxana Sandoi spune:

  E prima oară când aud de o astfel de unitate protejată. Mă bucur că încep să se miște lucrurile, oamenii cu dizabilități sunt considerați invizibili și ignorați de stat și de societate, din păcate.

 18. viatainculori Goleanu Anisoara spune:

  Persoanele cu handicap sunt oameni ca si noi. Nu vor sa cerseasca, vor sa munceasca dar, angajatorii ii evita.Cu putin ajutor din partea societatii ei pot deveni oameni pe care ne putem baza in munca noastra,sunt seriosi si constiinciosi.

 19. viatainculori anita spune:

  felicitari pentru articol:)

 20. viatainculori bercea claudia spune:

  un articol minunat felicitarii

 21. viatainculori HOSSU EMIL spune:

  Felicitari pentru tot ceea ce faceti! superb articol

 22. viatainculori Cristina Dragomir spune:

  persoanele cu handicap sunt persoane cu multa vointa si cu mult talent si dorinta de munca, de cele mai multe ori. Daca am avea mai multe astfel de unitati protejate, in care ei sa poata lucra, sa se simta utili si sa castige bani care sa le faca viata mai usoara, eu as fi foarte fericita.

 23. viatainculori Asiye Acar spune:

  Un articol cu chestii interesante, felicitarii

 24. viatainculori Munteanu Violeta spune:

  Ar trebui promovate cat mai mult aceste informatii fiindca multi nu stiu, nici multi angajatori probabil si nici persoane aflate in suferinta. Intotdeauna se gaseste un loc de munca pentru o persoana cu dizabilitati dar, doar daca vrei. Ai dreptate, ne lovim de stereotipuri mereu

 25. viatainculori Pusa Raisa spune:

  Eu am vazut multe persoane cu handicap atat de doritori de a face ceva,multi dintre ei sunt foarte dotati intelecual si chiar vor sa munceasca intr-un loc doar ca angajatorii nu prea au tragere de inima pentru a -i integra intr-un loc . Au si ei la fel ca noi toti ,dreptul la viata si la munca . Felicitari pentru articol !

 26. viatainculori predescu alina spune:

  Un articol foarte bun,ar trebui mai multi sa ii ia inseama.Sa fie mai protejati.

 27. viatainculori Sima Irina spune:

  Ma bucur ca exista o astfel de firma. Sunt persoane cu handicap cu drept de munca si l;e e greu sa gaseasca un loc de munca. Aceste persoane, pe langa boala mai trebuie sa se lupte si cu sistemul de sanatate dar si cu societatea. Avand un loc de munca si gasind intelegereintr-un mediu placut, cu siguranta le va fi mai usor sa treaca peste necazuri.

 28. viatainculori Camelia spune:

  Un articol uti, nu doar interesant. Ma bucur mult ca persoanele cu dizabilitati au gasit un asa sprijin generos.

 29. viatainculori Rokolla spune:

  Am aflat recent ce este o unitate protejata si cred ca este foarte utila persoanelor cu probleme si cu astfel de handicap. Ar fi bine ca aceste persoane sa se poată integra msi ușor si sa ducă o viața cât mai normala

 30. viatainculori Radu spune:

  Ar fi util să avem mai multe campanii de acest fel, să ajungă la urechile tuturor managerilor şi contabililor.

 31. viatainculori Teodora San spune:

  Mă bucur că încep să se miște lucrurile în favoarea persoanelor cu dizabilități, din păcate, sunt ignorate și considerate invizibile de societate și autorități.

 32. viatainculori Elena Stan. spune:

  Bine structurat articolul, iar informațiile adevărate comori! Felicitări!

 33. viatainculori Dana Lalici spune:

  Foarte tare sloganul asta cu care ti-aiinceput articolul: „Singurul handicap în viată este o atitudine nepotrivită.” O sa il tin minte de acum, de cate ori ma simt neputincioasa sau ma plang de cate ceva.
  Si la noi in banca exista un program de angajare a personelor cu handicap, mai ales pentru joburile care presupun munca la birou, in back-office si sa stii ca persoanele respective isi fac excelent treaba, cu nimic mai prejos de restul colegilor.

 34. viatainculori Roxana spune:

  Ar fi foarte util sa avem mai multe campanii de acest gen ..felicitari !

 35. viatainculori Aluculesei Brindusa spune:

  felicitari pentru articol!

 36. viatainculori DORU PREJMEREAN spune:

  FELICITARI PENTRU ARTICOL

 37. viatainculori APOSTOL VIORICA spune:

  Felicitari pentru articol! Ar fi bine sa se informeze cit mai multa lume si sa ia atitudine,mai ales cei care pot sa faca ceva pentru aceste persoane! De multe ori cei cu dezabilitati sunt mult mai devotati,seriosi si perseverenti in a munci cit mai bine,si reusesc unde alti oamneni normali nici nu viseaza!

 38. viatainculori Ileana Gheorghita spune:

  Un articol foarte util, multe persoane cu dizabilitati nu isi cunosc drepturile, iar angajatorii cred ca ar fi si ei in avantaj daca s-ar implica in acest proiect. Felicitari Companiei DDD

 39. viatainculori Tatiana Sorina spune:

  Super articol,bunul Dumnezeu să aibă grijă de ei.

 40. viatainculori Ghita Elena spune:

  Felicitari pt.abordarea subiectului!

 41. viatainculori Adriana spune:

  Eu am prieteni buni cu astfel de probleme, cred ca ar fi tare incantati sa vada cate solutii ar putea exista daca ar lua amploare. Frumos articol, bine documentat și care te pune nitel pe ganduri..despre faptul ca multe lucruri le aflam…din intamplare.

 42. viatainculori giani74 spune:

  Felicitari pentru abordarea subiectului!

 43. viatainculori Draghinescu Irina eugenia spune:

  Felicitari pt articol.Sincer nu stiam ,ma bucur si felicitCompania DDD.In sfarsit santem pe drumul cel bun.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: