Greii transporturilor agabaritice din România

Transportul de mărfuri este una dintre marile realizări ale omului, fiind o ramură de bază a economiei naționale și esențială pentru dezvoltarea socio-economică internă dar și externă. Nu de puține ori am văzut și am privit uimiți și admirativ, mașini de mare tonaj transportând diverse mărfuri, si tot respectul si aprecierea pentru  cei care conduc astfel de mașini, dar mai ales pentru cei care asigură și coordonează aceste activități, respectv firma de transport agabaritic internațional și intern implicată. Transportul rutier deține cea mai importantă pondere dintre toate modurile de transport în ceea ce privește transportul de marfă și nu numai, dar să nu uităm și pe cel maritim, feroviar sau aerian.

Odată cu creșterea tot mai mare a solicitărilor, această activitate a devenit din ce în ce mai complexă, iar sub deviza „ Throughout the world with US”, de 25 de ani de excelență sarbatoriți în 2016, SC ORIENT SRL, asigură serviciile de transport internațional și intern de marfă, rutier, maritim și aerian, transporturi agabaritice, transporturi speciale, închirieri macarale, service auto, import și distribuție piese de schimb pentru autoturisme și autocamioane. Aceștia se număra printre puținele companii românești acreditate să efectueze transport agabaritic internațional în țările din Uniunea Europeană.

În cadrul ORIENT Spedition activează atât șoferi profesioniști, mecanici auto, electricieni, cât și personal specializat în activități de birou (secretariat, contabilitate, operare calculator, relații cu clienții).

Transportul agabaritic din cadrul ORIENT Spedition, deține în momentul de față 30 de autocamioane speciale, destinate transportului de mărfuri agabaritice și de un parc considerabil de remorci de tip megatrailer telescopice cu 3, 4, 5, 6 sau 8 axe cât și trailere modulare. Fiecare autocamion, deține trusă ADR, conform cerințelor Acordului European privind Transportul de Mărfuri Periculoase, iar conducătorii auto dețin permise actualizate pentru a transporta mărfuri de mari dimensiuni: utilaje agricole, utilaje pentru construcții, piloni de beton, rezervoare combustibil, transformatoare, generatoare, silozuri, instalații eoliene, structuri metalice, motoare, etc.

Așa cum spuneam că transportul agabaritic rutier deține ponderea cea mai mare, atunci când se impune, e necesar să se apeleze la altfel de transport:

transportul maritim de exemplu, atunci când e necesar transportul de prea multă marfă ce nu necesită livrare rapidă, acesta fiind cea mai economică opțiune.

transportul aerian este o altă opțiune, care se pretează mai bine pentru exporturile sensibile la timp. Deși sunt mai scumpe, acestea includ însă o asigurare și depozitare mai ieftină, iar controlul inventarului mai strict.

transportul feroviar este o altă modalitate foarte utilizată când vine vorba de transport agabaritic, fiind considerat foart sigur pentru marfa care se transportă, ieftin și cu o rută precisă și exactă .

Indiferent de modalitatea de transport aleasă, ORIENT Spedition, garantează cotații avantajoase de prețuri, încadrare în orarele de deplasare și o disciplină exemplară în relațiile cu clienții. Asigură și monitorizează atent în permanență ca graficele de timp să fie respectate și mărfurile să ajungă la destinație în intervalul stabilit.

În caz de nevoie, ORIENT poate asigura clienților servicii de tranport intermodal combinat (rutier + feroviar + maritim), specialiștii firmei, putând veni în ajutor cu cele mai bune soluții.

ORIENT Spedition este oricând pregătit pentru transport intern și internațional de mărfuri  în țară, în Uniunea Europeană și în țările membre ale fostului spațiu sovietic, plus destinații din Orientul Mijlociu.

 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

4 Comments

 1. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Nu ma pricep la chestiile astea asa ca mai bine nu comentez multe.

 2. viatainculori ghelbere elena spune:

  Pe drumurile Tarii intalnesc la tot pasul tirurile Spedition.

 3. viatainculori Irina Sima spune:

  Din pacate drumurile nostre sunt cum sunt, iar agabariticile nu fac decat sa contribuie la degradarea lor. Insa platesc si taxe ametitoare.

 4. viatainculori Iacob Elena spune:

  Drumurile tarii noastre sunt distruse iar aceste mijloace de transport inrautatesc situatia!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares