O carte pe care ți-o recomand: Sanctus de Simon Toyne

Sanctus este romanul de debut al scriitorului Simon Toyne și face parte din Trilogia Sancti alături de alte două române, în ordine, Cheia și Turnul iar despre autor am mai scris aici, dacă doriți să aflați cine este acesta.

  • Sacrificiul unui om șochează lumea.
  • Curajul unei femei amenintă o conspirație atât de veche ca și omenirea …
  • Și unii vor face orice-pentru a-și păstra secretele în întuneric.

Cam așa s-ar putea rezuma pe scurt acțiunea romanului Sanctus.
Romanul debutează cu moartea călugărului Samuel, care se afla în Citadelă, cel mai vechi lăcaș de cult religios din istorie, aflat în orașul fictiv Ruina din Turcia și care tocmai fusese inițiat în tainele ordinului Sancti, aflând în felul acesta secrete înspăimântătoare ale civilizației și care practicau ritualuri de o cruzime inimaginabilă în numele lui Dumnezeu.

Și pentru că secretul nu îl putea dezvălui, nu îi rămâne decât să atragă atenția intregii omeniri prin gestul sau de sacrificiu suprem. Astfel că, la primele ore ale dimineții, ajuns în vârful multelui, își asumă poziția lui Hristos pe cruce, cu brațele întinse și cu capul în jos și după ce mai rămâne câteva ore în această poziție, timp în care deja fusese observat de turiștii care se aflau în zonă, se aruncă în gol.

Pentru călugării sancti, moartea acestuia nu le dădea ceritudinea că secretul nu va putea fi dezvăluit și începe o cursă nebună pentru recuperarea cadavrului. Este momentul în care intră în scenă și Liv Adamsem, sora geamana( siameza) a călugărului Samuel cel care dispăruse cu opt ani în urmă și pe care îl credea mort, fiind chemată să identifice cadavrul. Aceasta este considerată cheia dezlegării misterului morții lui Samuel și a misterului Citadelei, iar vânătoarea asupra ei nu întârzie să  se declanșeze, chiar dacă se află sub protecția poliției.  

SANCTUS este o poveste absolut uimitoare, incitantă și plină de imprevizibil care te ține cu sufletul la gură pe parcursul a 496 de pagini și o puteți găsi aici la un preț redus cu 25.01%

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

13 Comments

 1. viatainculori Mihaela spune:

  E genul de roman pe care eu il ador asa ca l-am trecut pe lista. Seamana cu cele scrise de Dan Brown.

 2. Multumim pentru recomandare si pentru recenzie 🙂

 3. viatainculori Antoaneta spune:

  Am citit triologia Sanctus in urma cu mai multi ani. Mi-a placut enorm. Cartile din trilogie sunt Sanctus, Cheia si Turnul. Ti le recomand pe toate . Sunt geniale!

 4. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Suna foarte bine tot ce ne-ai spus despre carte.

 5. viatainculori coco spune:

  nu am citit cartile, am intelesc ca sunt o trilogie, par tare interesante!

 6. Din descrierea facuta, cred ca mi-ar fi pe plac!

 7. wow, asta sigur va fi pe placul meu. Seamana si cu Dan Brown si cu Tom Egeland (de la el am citit doar Evanghelia dupa Lucifer) dar imi plac romanele care trateaza tema asta a marilor mistere religioase. Nu ca nu as crede in Dumnezeu, dar sunt o lectura incitanta

 8. viatainculori ghelbere elena spune:

  Le-am citit pe toate trei si sunt formidabile.

 9. viatainculori Rokolla spune:

  N-am citit-o, dar ma tenteaza. Subiectul pare a fi pe placul meu

 10. viatainculori Lazar Ramona spune:

  Este o carte interesanta si intriganta pe care pe mine o sa ma enerveze la maxim. Bine ca este doar fictiune 🙂 mereu ma enerveaza chestiile astea religioase duse la extren. As vrea sa o citesc 🙂

 11. wow, pare exact o carte pe gustul meu!

 12. viatainculori Irina Sima spune:

  E clar! Inca o carte pe lista mea, dupa ce Cristina m-a convins cu recenzia ei despre „Evanghelia dupa Lucifer”.
  Oricum mie imi plac conspiratiile, asa ca aceasta carte e genul meu.

 13. viatainculori Iacob Elena spune:

  E pe wish-list!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: