Cum sa-mi gestionez timpul la locul de munca pentru a fi un angajat cat mai productiv

Joburi in Bucuresti poti gasi foarte usor daca intri pe Infomunca.ro. Vei observa ca aici vei gasi si joburi in Cluj, Timisoara sau in alte orase mari din tara si/sau din strainatate, pentru ca unii cauta si locuri de munca in strainatate.
Cand ai un loc de munca e foarte important cum anume iti gestionezi timpul pentru a-ti putea indeplini cu succes sarcinile.
Cand eram la facultate, mereu profesorii spuneau ca trebuie sa invatam sa ne gestionam timpul cat mai bine pentru a fi angajati apreciati de companiile in care vom lucra.
Inca de pe atunci am auzit de faptul ca foarte eficient este sa imi stabilesc obiective SMART. Asta poti face si tu. Mai exact, obiectivele SMART sunt acele obiective Specifice, Masurabile, Adecvate, Realiste si bineinteles ancorate in Timp. Si acest lucru m-a ajutat mult si ma ajuta si acum. Pana in prezent, mi-am indeplinit toate obiectivele SMART. Cand ma grabesc si nu mi le stabilesc astfel, mai dau si rateuri si pentru mine e chiar frustrant.
Apoi, pentru a ne gestiona mai bine timpul e important si sa ne prioritizam activitatile. Eu mereu imi fac o lista cu lucruri pe care le am de facut si le trec in ordinea importantei lor. Astfel ma asigur de faptul ca cele mai importante vor fi facute la timp.
Totodata, nu imi iau responsabilitati care dureaza mai mult decat am timp sa le indeplinesc cu succes. Nu pot face in 8 ore de munca responsabilitati care ar trebui realizate in 12 ore. Am invatat sa spun „Nu” si astfel indeplinesc totul la timp si conform standardelor de calitate care trebuie respectate.
Pentru o gestionare mai buna a timpului folosesc si aplicatiile mobile. Ele ma ajuta sa ma organizez mai bine, ma anunta cand e momentul sa fac anumite lucruri urgente si asa mai departe.
Daca ai probleme cu gestionarea timpului, tine cont de cele amintite mai sus si de ce nu, mergi la un curs de management al timpului. Te va ajuta enorm.
De un bun management al timpului au nevoie si cei cu joburi in Timisoara, Cluj, Bucuresti sau in alte orase.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

4 Comments

  1. Dar de ce aş vrea să devin cât mai productiv la locul de muncă (evident, nu atunci când lucrez pentru mine)?

  2. viatainculori Iacob Elena spune:

    Timpul este o probema reala la locul de munca. Dar cu putina organizare a acestuia si a sarcinilor se rezolva problema.

  3. viatainculori ghelbere elena spune:

    Au fost putine cazurile cand nu mi-am putut indeplini sarcinile de servici intr-o zi, dar am recuperat a doua zi. Poate din cauza unei suparari sau a unei dureri, dar mereu mi-am treaba bine si la timp.

  4. viatainculori Ioana Radu spune:

    Strategia SMART este una utila si aplicabila chiar si cu trecerea anilor, netinand cont de schimbarile care apar intre timp. Este cat se poate de „standard”, insa functioneaza. Au fost persoane care mi-au spus ca sunt o „norocoasa”, insa eu am stiut ca in spatele a ceea ce ei considera noroc se afla o buna strategie de gestionare a timpului & a lot more.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: