Cine se aseamănă se adună?

Savanții lu’ pește de la ISEM, nu știu cine sunt și nici nu mă interesează prea mult, cică au dovedit ei științific, că cine se aseamănă se adună. Cel puțin asta vrea „Gândul” să-mi bage pe gât. E adevărat, că cercetările se referă doar la aspectul fizic dintre un bărbat și o femeie, dar și aici mie îmi da cu virgulă. În cazul asta, la mine a funcționat „contrastele se atrag”. EU, grasă și frumoasă, pielea ca laptele și ochii, ca albastrul cerului,( tiiii … ce mândrețe de fată) iar el…. de obicei brunet( 90 % din cazuri) , dacă are și mustăcioară cu atât mai bine deși nu e obligatoriu ( așa s-au nimerit să fie majoritatea ), ochii CA CARAMEAUA 😀 , mai mult slăbuț decât vânjos.
Buuuun… Trecem la caracter, aici e of-ul meu cel mare și acesta m-a făcut să scriu despre acest subiect. Și fiindcă „de morți, numai de bine”, nu mă voi lăuda pe mine, și-l voi ponegri pe el, cel oficial sot).
Dar voi scrie despre oamenii pe care-i întâlnesc din ce în ce mai des, oameni care mint cu nerușinare, oameni care fac promisiuni și nu se țin de ele, oameni care trec peste cadavre pentru un strop de mai bine pentru ei, oameni că te umilesc prin comportamentul lor față de tine, oameni care au început să denatureze sensul cuvintelor, fiindcă a avea bun simț, nu înseamnă că ești fraier, a avea rușine să-i pui în posturi jenante, nu e prostie. Sau poate e…. dracu mai știe … s-a întors lumea cu sus în jos, mă aștept la orice.

Dar, NU … categoric în cazul meu nu e valabil „cine se aseamănă se adună”, sau numărul acestora este destul de mic, fiindcă întâlnesc și oameni în fața cărora îți scoți pălăria.

Gata, m-am prins de ce raportul este invers proporțional: UN OM DE CALITATE FACE CÂT O SUTĂ DE MINCINOȘI. Dar, nu …. nici așa nu e bine, nu poți să-i compari pe cei cu coloană vertebrală, oameni de calitate, cu alte lepre.

Toți greșim, nici eu nu sunt fără de păcat, am mințit și eu atunci când cineva devenea insistent să afle un adevăr care nu-l privea, sau din dorința de a proteja, dar nu am mințit la infinit că să-mi apăr pielea sau măgăriile pe care le-aș fi făcut sau le voi face.

Nu am înșelat pe nimeni, niciodată, iar dacă s-a întâmplat din vre-o eroare nepremeditata, am încercat să dau dublu, triplu înapoi. Am făcut orice, am pus de la mine, numai să nu fiu suspectată de înșelătorie, chiar dacă nu era cazul să mă simt, chiar dacă eram corectă, tot aveam impresia să nu creadă omul că vreau să-l înșel. De asta nici nu am încercat vreodată să fiu reprezentat Avon, Oriflame, etc. fiindcă nu sunt bună de așa ceva. Nu am stofă de comerciant.

Păi, și atunci, cum să mă asemăn eu și să mă adun eu cu mincinoși și neserioși din ăștia????

Și totuși, am parte de ei, se țin scai de mine, parcă mă citesc că sunt cu bun simț ( fraieră) iar eu nu am curajul să le spun…. „du-te-n mă-ta „. Mi-ar fi rușine de rușinea lor. Încă îi cred, le cred minciunile, promisiunile, îmi spun în sinea mea „hai, că poate m-am înșelat, nu e chiar așa cum am crezut, a fost o întâmplare). Mi-ar fi rușine de rușinea lor.

Știu că eu sunt cea defectă, dar ei sunt cei nesimțiți.

Dați-mi două palme să mă trezesc la realitate și să nu mai pun botul! 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

9 Comments

 1. viatainculori Mihaela Curea spune:

  Cu timpul te înveți și te saturi să fii bună cu cei care nu merită. oamenii și viața și cred experiențele trăite ne obligă să devenim egoiști.

  • viatainculori viatainculori spune:

   Poate ai si tu dreptate, Mihaela, dar la un moment dat te saturi…. trebuie sa eviti sa mai fi luat de fraier ( macar cu cei pe care ii cunosti ca te ia de fraier)

 2. Eu ti-am zis de mult sa nu mai pui botul si sa nu mai accepti aceleasi scuze penibile mereu. Multe boli se trateaza, dar pentru nesimtire inca nu s-a gasit leac.

 3. viatainculori ghelbere elena spune:

  Am intalnit multe nesimtite, mai ales la servici, dar nu le-am bagat in seama.

 4. viatainculori Ioana Radu spune:

  La mine se aplica vorba „cine se aseamana se aduna”. Toti oamenii din viata mea sunt asemeni mie. Responsabili, iubitori de curatenie si ordine, cu bun simt, cu masura in cam tot ceea ce fac. Ne asemanam, dar asta nu inseamna ca suntem trasi la indigo, caci poate o prietena nu e chiar indragostita de ordine si curatenie, iar alta prietena nu are mereu tact, insa astea sunt diferente peste care pot trece, stiind, in fond, ca nu exista doua persoane identice pe pamant. Pe de alta parte, cand descopar diferente deranjante, adica un prieten mincinos sau fara bun simt, ma indepartez de el sau rup orice legatura. Eu ma adun doar cu cei cu care ma aseman si consider asta o forma de respect de sine.

  Da, recunosc, sunt momente in care si eu sunt luata de fraiera, din prea mult bun simt. Dar le ofer prezumtia de nevinovatie prima oara, insa nu si a doua oara. Era si o vorba apropo de chestia asta: „Fool me once, shame on me. Fool me twice, shame on you.”

 5. Ca sa le dau dreptate specialistilor, uite, aici pe blogosfera te-ai adunat cu cei mai buni si mai destepti. Daca zici altceva noi sa stii ca noi tot te iubim si pretuim.

 6. viatainculori Irina Sima spune:

  Se mai spune ca orice sac isi are peticul. Din asta inteleg nu neaparat ca cie se aseamana se aduna ci cine este diferit se completeaza… sau asa ceva. Mai acum intr-o relatie trebuie sa fie si pasiuni comune ca sa spunem ca „ne asemanam” ca altfel ceva nu ar merge, dar si diferente care sa ne ajute sa ne completam. Asa ar trebui sa functioneze orice relatie.
  Si da, cauta sa nu mai fii credula. Si eu mai pic in capcana, dar si cand se zbarleste pielea pe mine…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: