Din cauza cui trebuie sa-ti optimizezi site-ul… si cine te poate ajuta!

In „anul de gratie” 1973 se nastea la Moscova un baietel numit Serghei. Sase ani mai tarziu, tatal sau a decis sa emigreze in Statele Unite – si intreaga familie Brin s-a mutat pe celalalt mal al Atlanticului. In septembrie 1990, tanarul Sergey (intre timp isi schimbase grafia numelui) era admis la Facultatea de Matematica a Universitatii din Maryland, unde avea sa se imprieteneasca „la catarama” cu un alt tanar de varsta lui, pe nume Larry Page. Impreuna, cei doi au pus la punct un algoritm matematic care putea determina importanta reala a unei pagini de web, construind astfel un motor de cautare, pe care l-au „botezat” „Back Rub” – mai pe romaneste, „scarpinat pe spinare”. Fostul „instrument de scarpinat”… Internetul s-a transformat in Google™, iar creatorii lui au devenit multimilionari.

Te intrebi acum, draga cititorule, ce rost are sa-ti „bati capul” cu aceasta poveste. Pai, ARE! Mai ales daca ti-ai facut un website (pentru ca vrei sa-ti deschizi o afacere ori pentru ca vrei sa afle lumea ca existi) sau esti webmaster si lucrezi pentru o publicatie on-line, un magazin virtual, o fundatie, organizatie, in sfarsit, o entitate care trebuie neaparat sa „existe” in mediul virtual. Daca ai nevoie de ceea ce in marketing se numeste brand awareness (mai ales daca n-ai destul), ARE!

Pentru ca algoritmii matematici in baza carora functioneaza Google (de departe, cel mai popular motor de cautare din intreaga lume) nu permit nimanui sa para mai important decat este si sa-si „umfle” traficul prin diverse metode nu tocmai ortodoxe, cum o multime de webmasteri faceau in urma cu doua decenii.

Te intrebi atunci ce e de facut? Simplu, trebuie sa-ti optimizezi site-ul! Si cel mai bine e sa te adresezi unor profesionisti, cum sunt cei de la IteXclusiv – o companie de web design 100% romaneasca, ai carei informaticieni se ocupa de optimizare site inca din anul 2008! Tot ce trebuie sa faci este sa trimiti un e-mail pe adresa office@itexclusiv.ro ori, daca preferi, sa dai un telefon la 0766.677.047sau la 0747.677.047.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

1 Comment

  1. Google asta are pretentii tot mai mari. Ba vrea optimizare, ba vrea https, pe mine ma supara 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: