Economisește energia, cu ajutorul corpurilor de iluminat inteligente

Chiar zilele trecute am mai vorbit, tot aici, despre spațiile de locuit și cum să aducem mici schimbări care să ne îmbunătățească viața, fără a implica investii prea mari, indiferent de ce natură ar fi aceastea: financiare, timp, volum de muncă. De data asta, vreau sa ne oprim și sa discutăm, doar despre corpuri de iluminat.

Atât lumina naturală cât și cea artificială, contribuie la starea noastră de confort zilnic, la psihicul nostru și chiar la sănătatea ochilor. Ați văzut când afară este înnorat, atmosfera devine apăsătoare și noi din ce în ce mai apatici. Sau, de câte ori nu vi s-a întâmplat să intrați într-o încăpere insuficient luminată și care să vă dea o stare de irascibilitate,( spunându-vă în gând “ce lumină chioară”) să fie nevoie să te concentrezi asupra unui anumit lucru, mai mult decât e normal, din cauza unei lumini obositoare. Această lumina care ne obosește e data de obicei de corpuri de iluminat de proastă calitate, care nu au fost alese corect,de acele becuri clasice, acelea cu filament, care încă mai sunt folosite( mai am și eu unu, două… recunosc)  Și ca să fac o glumă, pornind de la știrea potrivit căreia becurile clasice transformă doar 5% din electricitatea consumată în lumină, restul disipându-se în căldură, oare n-ar fi bine să le opresc pentru zile negre? Nuuu… în niciun caz. Cu prima ocazia zboară. 😀

Corpurile de iluminat cu LED ocupă din ce în ce mai mult teren, devin tot mai puternice și versatile, iar beneficiile referitoare la economiile pe care le poți face la factura de energie electrică și despre durata de viață foarte mare a acestora, sunt de necontestat. Sunt convinsă că fiecare ar vrea să știe ce economie ar face lunar, dacă toate becurile cu filament pe care le deține, ar fi înlocuite cu, corpurile de iluminat cu LED. Ei, bine, aici găsești integrată o aplicație smart,  inteligentă  și unică, care îți arată cât poți să economisești față de becurile clasice, pentru fiecare dintre camerele unei case.

Vei avea posibilitatea să alegi pe rând becurile pe care le ai în fiecare cameră din casă ta și să afli câți copaci n-ar mai trebui tăiați dacă ai trece pe energia verde LED!

Cu rezultatul obținut în aplicație, te vei putea înscrie dacă dorești la concursul „Alege LED îți luminează casă”, de pe pagina de facebook.

Poate nu știai, dar acestea au o durată de viață mai lungă și contribuie la protejarea mediului înconjurător prin simplul fapt că folosesc cu 90% mai puțină energie.

Nu uita că, atunci când dorim să alegem corpuri de iluminat, trebuie să ținem cont de spațiul căruia îi este destinat și felul în care și unde le amplasăm în încăperea respectivă, că lumina trebuie să fie relaxantă și primitoare,  încă de la intrare.

Și iată și câteva sfaturi spicuite de la specialiști:
-O oglindă, întotdeauna va da impresia de mai mult spațiu și de mai multă lumină.
-Pentru incăperile unde se servește masa, corpurile de iluminat trebuie să fie cât mai mari și mai luminoase iar lumina trebuie să fie deasupra mesei, nu foarte sus, dar nici foarte jos.
-Corpurle de iluminat mici care se prind în perete intro anumită zonă din living, vor pune foarte bine în evidența culorile pereților și mobilei.
-În baie, lumina trebuie să fie în primul rând deasupra oglinzii, iar dacă spațiul permite mai pot fi folosite veiozele mici de perete.
-În funcție de specificul fiecărei camere și de dorința de a explora, putem alege o lumina cald, rece sau neutră.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

7 Comments

 1. viatainculori Popa Oana-Gabriela spune:

  Eu am becuri economice în toată casa, cred ca economisim putina energie totuși..

 2. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Si eu am schimbat peste tot becurile.

 3. eu am deocamdata becuri cu LED doar in baie si imi place ca dau o lumina altfel, mai putin obositoare. La factura iti dai seama ca nu o sa simt diferenta din 2 becuri.

 4. viatainculori ghelbere elena spune:

  Am LED-uri in toata casa.

 5. viatainculori Ioana Radu spune:

  Cred ca au trecut 3 sau 4 ani de cand am pus primul bec cu led in casa. Il primisem cadou de la prietenul meu, care era si este in continuare un adept al noilor tehnologii. Intre timp am schimbat becurile din toata casa, optand exclusiv pentru becuri de tip led. Nu m-as mai intoarce la cele economice sau la becurile clasice.

 6. viatainculori Irina Sima spune:

  Eu am in casa doar becuri LED si aparate A+. A++, A+++ si chiar se vede la factura. Becurile sunt o obsesie a sotului…. a lucrat o perioada in domeniul iluminatului public si tinea mult la economie in ceea ce priveste curentul. Nu ai idee ce urat facea daca lasam lumina apinsa in baie si plecam in alta camera. Chiar daca aveam de gand sa ma intorc in 5 minute. :)))
  Acum nu mai face asa gat de cand cu LED-urile. Mai comenteaza dar ii tai macaroana ca a luat niste becuri cu un consum mic pe care le tine ca lumina de veghe.

 7. viatainculori Aghinitei Maria spune:

  Da este o solutie buna de a economisi energia. Am doar cateva, dar am sa mai cumpar

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: