Acoperisul casei

Ca parte finala a constructiei unei case, acoperisul devine o parte foarte importanta pentru rezistenta casei, pentru durabilitatea in timp dar si pentru confortul celor care locuiesc in ea. Cand ne gandim la acoperis ne gandim la izolatie termica si fonica. Acest aspect necesita multa munca, multi bani iar la sfarsit totul trebuie sa arate perfect. Daca se doreste la final un acoperis durabil exista cateva aspecte de care trebuie sa se tina cont atunci cand se incepe constructia.

In constructia acoperisului se va tine cont de manopera, structura, montajul foliei anticondens, montajul jgheaburilor si al burlanelor, montajul invelitoarei.

Manopera se va discuta la inceputul lucrarii si recomandarea este sa optati pentru niste specialisti cu care sa lucrati de la inceputul pana la sfarsitul lucrarii. Se dseneaza planul acoperisului, se calculeaza si bugetul si materialele care urmeaza a fi achizitionate.

Urmeaza constructia sarpantei, acea parte din lemn sau fier care va sustine invelitoarea. Structura de lemn sau de fier va sustine straturile de termoizolatie si folia anticondens . Aceasta reprezinta o membrana cu dublu rol care functioneaza ca o supapa de protectie.

Rolul foliei este acela de a nu permite accesul apei sub invelitoare, formand o bariera si in acelasi timp ajuta la eliminarea mult mai rapida a apei ce a patruns in urma condensului  in termoizolatie.

Aceasta folie pentru acoperis nu permite vaporilor de apa evacuati si transformati in condens sa revina in astereala si faciliteaza procesul de evacuare catre jgheaburi.

Folia de condens protejeaza capriorii si materialul termoizolant al acoperisului.

Montajul foliei anti condens se face respencatn montajul sipcilor verticale apoi montarea contrasipcilor.

Sfatul specialistilor este de a aleg o folie de cea mai buna calitate si care sa respecte standardele inalte impuse de tehnologia in domeniu, astfel se va investi in durata de viata si in rezistenta acoperisului casei.

Chiar daca parerea este ca veti scoate mai multi bani din buzunar in etapa de montare a acoperisului cu toate elementele sale si cu accesoriile aferente, in timp costul va fi amortizat, avand in vedere ca se preintimpina aparatitia reparatiilor.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

2 Comments

  1. viatainculori Valeria Chertes spune:

    Si noi am folosit aceasta folie cand am schimbat acoperisul.

  2. viatainculori Mihaela-Daniela Dobre spune:

    Interesant articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: