Cât de utile sunt roțile de mobilier

De curând mi s-au stricat două roţi la fotoliul din sufragerie. Muncă grea măi nene! Am pus fotoliul cu rotilele în sus. Le-am demontat pe cele defecte şi am încercat să comand la cei de la Tente. În catalog nu am găsit mărimea necesară, dar am sunat la ei şi un consultant m-a lămurit: toate patru roţile erau uzate şi trebuia să schimb doar cauciucul la cele două rămase sau să cumpăr patru noi. Am desfăcut şi pe celelalte două şi mi-am dat seama că are dreptate.

Ca să nu mai muncesc cu schimbarea cauciucului, nu aveam chef şi nici menghină unde să lucrez, am comandat cele patru roţi.

În două au sosit cele patru roti mobilier. După încă două zile de gândire mă hotărăsc şi le montez. Le montez în trei zeci de minute. Foarte simplu!

A doua zi merg la acasă la un prieten care avea o menghină la el în curte şi demontez cauciucurile şi roţile defecte. De fapt nu erau defecte, le-am spălat puţin şi le-am uns. Le-am uns pe toate patru. Mergeau brici.

Atunci comand şi cauciucurile necesare pentru ele, aşa că voi avea încă un set de roţi de rezervă. Pentru că fotoliul fusese cumpărat în urmă cu doi ani, înseamnă că peste doi ani am cu să le înlocuiesc. Hiba era că materialul pe care se fixează, lemnul, nu era de calitate şi se lărgeau găurile. La roţile noi primite am dat eu găuri în placa metalică care să nu corespundă cu cele originale. Aşa am prelungit perioada de viaţă a lemnului.

Multe piese de mobilă sunt astăzi puse pe role ca să se poată deplasa mai uşor prin casă, însă acest model poate provoca unele accidente.

Am fost la un prieten acasă, în vizită. Avea o sufragerie mare cu câteva fotolii si o canapea destul de mare. La un moment dat a vrut să glumească cu soţia lui, o glumă cam nesărată. A vrut să îi împingă fotoliul spre ea când aceasta venea cu nişte gustări pe tavă ca să ne servească. Din fericire fotoliul nu s-a mişcat cât de repede dorea el. Acesta s-a agăţat de un cablu pentru curent de la un prelungitor, care era pe sub fotoliu. Am văzut o explozie sub fotoliu şi a sărit siguranţa electrică. După ce s-a dezmeticit amicul s-a dus la tablou să conecteze din nou siguranța. A încercat de câteva ori până când de  sub fotoliu au început să iasă flăcări.

Până la urmă am stins focul cu toţii şi am început să investigăm cazul! Prelungitorul s-a agăţat de un arc ieşit în afară de la fotoliu, rupând izolaţia, şi de câte ori cupla siguranța făcea scântei care au aprins iarba de sub fotoliu.

L-am ajutat pe amicul meu să ducă fotoliul la gunoi dar l-am certat într-una. Dacă fotoliul pleca şi soţia lui se împiedica şi cădea rupându-şi o mână?

A doua zi mă trezesc cu un telefon de la el şi îmi spune că mă roagă să merg la el. Soţia lui, supărată fiind, nu a vrut să facă nici o curăţenie şi mă roagă pe mine să îl ajut. Fiecare glumă trebuie mai întâi gândită!

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

13 Comments

 1. viatainculori Barascu Violeta Ramona spune:

  Nu-mi plac deloc fotoliile fixe, ma chinui foarte tare sa fac curatenie pentru ca nu le pot misca, asa ca, solutia cu rotile este ideala. Va invit sa ma ajutati la curatenie! 🙂

 2. Rotile chiar ajuta mult. Fotoliile sunt exagerat de grele.

 3. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Rotile sunt foarte bune mai ales cand faci curatenie.

 4. imagineazaa-ti cum ma luptam eu cu biroul prin casa, sa sterg praful de sub el, daca nu ar fi avut roti! Sa-i dea Dumnezeu sanatate cui s-a gandit sa puna roti la mobilier.

 5. viatainculori Mihaela Curea spune:

  Mi-as dori ca toate obiectele de mobilier sa aiba roti, as face curat mult mai usor, dar as muta mobila cand m-as plictisi de pozitia lor.

 6. viatainculori Mihaela spune:

  Si eu am roti la fotolii fiindca sunt foarte grele si altfel nu le-as putea urni.

 7. Pe astfel de rotile nu am ecat scaunele de la birou, dar sa spun drept ma cam incurca,as prefera unele fixe.

 8. viatainculori Vyo Vyoleta spune:

  Tare bine e atunci cand mobilierul cu rotile il mut destul de usor, la restul ma cam chinui.

 9. Mie mi plac piesele de mobilier pe roti ca sunt mai utile cand faci curatenie, desi uneori ma mai enerveaza cele de la pat.

 10. viatainculori ALBU Steluta Georgiana spune:

  Daaa…fără roți e o nebunie să poți muta mobilierul singura!

 11. ar fi tare bine ca toate piesele de mobilier sa aiba roti, sa le deplasam mai usor! noi am mutat o comoda sa avem loc pt brad si am agatat-o de toate cablurile

 12. viatainculori Rokolla spune:

  Eu cred ca sunt utile. Mi-as dori sa pot sterge praful pe sub mobila mult mai usor si ar fi bun si pentru ca as muta-o imediat fara sa fie nevoie de ajutor

 13. Mie nu-mi place mobila cu roti. Stiu ca e mult mai greu de facut curatenie, dar prefer sa ma chinui :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: