Farmecul diamantelor colorate si caracteristici ale acestora

Pe langa diamantele transparente, care sunt arhi-cunoscute, mai exista si diamante colorate cu diferite nuante. Cu referire la nuantele de baza, exceptand deci cele incolore, am putea clasifica diamantele astfel: galbene, albastre, verzi si roz. Toate aceste nuante s-au format prin coroborarea mai multor factori, ca de pilda expunerea la radiatii, unui continut mare de azot in structura pietrei sau chiar si datorita unei structuri asimetrice.

Diamantele galbene pot avea urmatoarele patru nuante, de la cel mai inchis la cel mai deschis: Fancy vivid yellow, fancy intense yellow, fancy yellow si fancy light yellow. Culoarea galbena este data de prezenta intr-o cantitate mare a impuritatilor de azot.

Clasificarea nuantelor de albastru este la fel ca in cazul diamantelor galbene, iar pietrele diamantine albastre poarta si denumirea “Hope”. Cea mai importanta descoperire de diamante de acest gen a avut loc in Pretoria, pe teritoriul Africii de Sud. Piatra descoperita cantareste 122 de carate si a fost estimate la o valoare de 35 de milioane de dolari.

Diamantele isi datoreaza culoarea verde expunerii indelungi la radiatii in depozite ce s-au format prin depunerea pietrisului si nisipului. Cele mai multe diamante verzi provin tot din Africa de Sud. Nu va inchipuiti ca acestea sunt complet verzi. Dimpotriva, ele constituie combinatii cu cenusiu sau cu galben.

Diamantele roz au aparut ca urmare a unei cresteri neregulate a cristalului, astfel creandu-se in structural or niste imperfectiuni minuscule. In Australia s-au gasit cele mai multe diamante roz. Le putem compara intrucatva cu safirele roz, cu toate ca sunt mult mai scumpe.

Probabil ca ati auzit deja despre celebrul diamant Kooh-i-Noor provenit din Asia. Alaturi de acesta, Darya-i-Nur supranumit “oceanul de lumina” reprezinta unul dintre cele mai mari diamante roz din intreaga lume, descoperite pana acum.

Atcom, producator de verighete si bijuterii din aur, creeaza modele moderne si durabile de inele de nunta cu diamante. Daca iubiti diamantele si sunteti fascinati de sclipirile lor aparte, in atelierul Atcom aveti toate sansele sa gasiti o pereche de benzi de nunta pe placul dumneavoastra, ornate cu diamante. In plus, daca veti opta pentru verighete ornate cu mai mult de 15 pietre de diamant, veti beneficia si de un discount din partea companiei, care le achizitioneaza direct de la bursele de diamante, ori din fabrica de slefuit, importul de diamante montate in inelele marca Atcom provenind din Israel, Anver si avand certificate de calitate.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

3 Comments

  1. viatainculori Valeria Chertes spune:

    Diamantele sunt minunate de orice fel.

  2. viatainculori Mihaela-Daniela Dobre spune:

    Diamantele sunt superbe! <3

  3. wow. arata fabulos. splendid

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares