Cursuri de Nirvana Yoga pentru începători. Beneficiile yoga asupra minții, corpului și sufletului

Mulți oameni consideră că beneficiile unei practici de yoga se opresc la nivel fizic.

Acest lucru este datorat faptului că majoritatea curentelor de yoga se axează pe partea fizică și au pierdut esența spirituală a practicii de yoga. Yoga este doar una. Deoarece yoga înseamnă uniunea sufletului individual (Jeevatma) cu energia universală (Paramatma).

Yoga are o semnificație profund spirituală, învățându-ne până la cele mai mici aspecte, despre cum putem trăi în armonie cu noi înșine și cu mediul înconjurător.

curs de yoga pentru începători

Prin ce se diferențiază Nirvana Yoga de restul curentelor de yoga?

Nirvana Yoga a fost fondată de Maestrul Madhavacharyan. Guru Madhavacharyan este un Guru complet, atingând Nirvana în anul 2005 și starea de Bodhi Satwa în 2006.

Faptul că Guruji a atins Nirvana are următoarele beneficii asupra practicii de Nirvana Yoga:

    1.Prin practica de yoga fiecare participant își crește nivelul de energie. Acest lucru rezultă în vindecarea bolilor de la rădăcină, boli manifestate fie la nivel fizic, fie prin dezechilibre mentale și emoționale
     2. Practicile de yoga au ca scop curățirea karmică a tuturor negativităților. De-a lungul călătoriei sale, sufletului a acumulat diferite tipuri de energii, pe lângă energia divină din care a fost făcut inițial. Aceste tipuri de energii sunt cele care ies la suprafață atunci când situațiile devin oportune și manifestă trăsături negative precum: egoismul, gelozia, egoul, lașitatea, ipocrizia etc. Prin practica de Nirvana Yoga, acestea ies la suprafață și sunt preluate energetic de Guruji și distruse pentru totdeauna.
  3. Ghidarea corectă oferită în momentele în care avem nevoia de ea. Atitudinea complet detașată a lui Guruji și susținerea energetică oferită de acesta, în fiecare etapă de dezvoltare spirituală, ne ajută să depășim cu ușurință orice obstacol venit din partea minții. Astfel, reușim să ne eliberăm de negativitate într-un timp scurt și ne putem bucura de viață, de liniște și pace interioară.

curs de yoga pentru începători

Cursurile de yoga pentru începători

La înscrierea la cursurile de yoga din cadrul Studioului Nirvana Yoga din București, fiecare participant completează un formular de înregistrare pentru cursul de yoga. Astfel, profesorii pot face o evaluare inițială a nevoilor participantului și pot prescrie terapia potrivită.

Terapia potrivită înseamnă obținerea rezultatelor într-un timp scurt, lucru foarte important când ne raportăm la ritmul rapid al societății și la timpul limitat dedicat bunăstării personale.

Lecțiile de yoga pentru începători cuprind mai multe tehnici de yoga:

 • Exercițiile dinamice.
 • Salutul soarelui: posturi de yoga făcute într-un anumit ritm, care se învață treptat de-a lungul unui curs de yoga pentru începători.
 • Asane – posturi de yoga pe care le ținem cu respirație normală pentru un timp îndelungat. Asanele se învață treptat și se fac în funcție de flexibilitate. În sistemul Nirvana Yoga au rămas doar posturile de yoga care lucrează concomintent la nivel fizic, mental și spiritual.
 • Relaxare profundă – momentul de reconectare și relaxare mentală. Este o meditație în mișcare, care permite obținerea beneficiilor din timpul practicii. Combină sunete cu relaxarea conștientă a diferitelor părți din corp.
 • Pranayama – tehnici de respirație cu efect fizic, terapeutic și spiritual. În fiecare zi de curs se învață o tehnică diferită de respirație.
 •  Meditație – concentrată pe respirație. Ne ajută să ne creștem puterea de concentrare.

curs de yoga pentru începători

Pe lângă cursul de yoga pentru începători, Studioul oferă și tehnici separate pentru însănătoșire fizică și destresare:

 1. Terapia Areiki – terapie de vindecare și meditație. Ajută la creșterea rapidă a nivelului de energie și la vindecarea bolilor din corp. Este o tehnică excelentă de reducere a gândurilor negative și a emoțiilor instabile.
 2. Yoga Nidra Kriya – tehnică de yoga antistres. Este o meditație prin observarea senzațiilor din corp recomandată persoanelor care au un stil de viață stresant sau care călătoresc mult.

Practica de Nirvana Yoga se potrivește atât începătorilor cât și avansaților, adaptându-se la nevoi diferite prin terapiile sale multiple.

Înscrie-te acum la un curs de yoga și bucură-te de beneficiile unei practici de yoga adevărate!

Adresa Studioului Nirvana Yoga: Strada Batiște, nr 28, Sector 2, București.

Telefon: 0733756897 (Veronica)

Email: yogi@nirvanayoga.ro

 

 

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

18 Comments

 1. viatainculori Mihaela Curea spune:

  Am cochetat mereu cu ideea de a face yoga, dar pana acum nu am reusit. Stiu ca te ajuta sa te relaxezi, si eu chiar am nevoie avand in vedere cat sunt de agitata.

 2. viatainculori Deea spune:

  Eu nu am facut niciodata yoga, dar nu o sa te mint cand iti spun ca imi doream intr-o perioada sa ma apuc.

 3. Nu am facut yoga pana acum dar as fi curioasa sa fac un astfel de curs.

 4. Pentru mine Yoga e ceva de domeniul fantasticului. Poate din cauza unor pozitii pe care le-am vazut prin diverse materiale, pozitii pe care nu le-as putea aborda in vecii vecilor? Nici de concentrare asa profunda nu cred ca sunt capabila.

 5. viatainculori luca Raluca spune:

  Si eu am facut yoga o perioada de 2 ani. Mi-a placut enorm.

 6. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Nu știu dacă aș putea să fac yoga.

 7. viatainculori Adriana Ivan spune:

  Mă gândesc tot mai des să mă apuc de yoga… nu stiu de ce imi e asa greu sa ma decid.

 8. viatainculori Mihaela spune:

  Cred ca daca nu aveam probleme de sanatate si puteam sa stau in pozitia lotus ma apucam si eu de yoga.

 9. N am auzit pana acum de acest concept, am mai incercat sa fac acasa, da am anumite termeri din cauza problemelor mele de spate.

 10. viatainculori Mihaela-Daniela Dobre spune:

  As vrea si eu sa fac.

 11. viatainculori Diana Ion spune:

  Am avut o perioada in care imi doream sa practic yoga, insa acasa nu m-as descurca…si nu am nici timpul necesar pentru a merge sa practic…

 12. Si eu mai practic Yoga cand sunt foarte stresata sau prea prinsa cu ganduri. E un exercitiu de relaxare, respiratie dar si ordine interioare si exterioara.

 13. viatainculori coco spune:

  tare mi-ar placea sa fac yoga dar sunt mai nelinistita de felul meu si nu am rabdare sa stau locului 🙂

 14. Acum vreo 15 ani am fost si eu la cateva astfel de cursuri, dar din pacate nu am reusit sa ma tin de ele.

 15. viatainculori ghelbere elena spune:

  Am incercat sa fac si eu cateva exercitii luate de pe YT, dar lipsa timpului m-a facut sa renunt.

 16. viatainculori Vyo Vyoleta spune:

  Nu stiu daca se fac si la mine in oras astfel de cursuri, as fi incantata.

 17. Nu cred ca as fi capablia sa merg la cursuri de yoga, nu stiu de ce, poate din pricina pozitiilor ciudate 🙂

 18. viatainculori Rokolla spune:

  Sunt o persoana fparte agitata si cu mintea in 7 locuri. Ma gandesc ca un astfel de curs m-ar ajuta sa fiu putin mai rartionala si mai linistita. Am sa ma interesez si eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: