3 lucruri pe care NU trebuie să le facă niciun utilizator de laptop

Zi de zi, viețile tuturor sunt conectate tot mai mult la laptop sau la telefonul mobil, două dintre lucrurile indispensabile la birou, la facultate sau, pur și simplu, în orice activitate curentă. Întrucât ai nevoie în permanență de aceste două device-uri, trebuie să fii atent la utilizarea lor și la cum și unde le păstrezi fără a risca să se deterioreze. utilizator de laptop

Laptop-ul este un obiect ce nu merită să fie schimbat prea des, cu toate că modele noi apar în fiecar an și sunt tot mai tentante. Investește în ultima generație de laptopuri doar atunci când cel vechi nu mai poate face față cerințelor programelor în care lucrezi, cum este cazul arhitecților, inginerilor sau IT-iștilor. Altfel, orice model ai alege, caracteristicile tehnice diferă prea puțin pentru a-l face să funcționeze mai mult sau mai puțin performant în programele Microsoft Tools, de exemplu.

Iată care sunt cele 3 lucruri pe care nu trebuie să le faci niciodată, ca utilizator de laptop:

1. Fiindcă laptopul tău stă acum conectat în permanență la internet, riscul de a contacta viruși crește considerabil. Fiercare pagină are câte un virus care îți poate afecta sistemul de operare. Specialiștii recomandă instalarea anti-virusurilor performante în varianta lor licențiată, iar tu te poți asigura că ai cea mai nouă și bună variantă intrând pe pagina https://salut-it.ro/service-it-bucuresti și contactându-i pe specialiștii de la Salut-it. Sistemele de protecție împotriva virușilor care nu sunt instalate corespunzător ori care nu sunt recunoscute de software, nu-și vor îndeplini niciodată datoria de a-ți semnaliza și rezolva neregulile din laptop.

 1. Adesea, cei care întâmpină dificultăți la utilizarea laptopului și care nu cunosc cauza exactă a încetinirii modului de funcționare, utilizator de laptopvor fi tentați să renunțe cu totul la laptopul lor, fără să conștientizeze că acest lucru poate fi rezolvat rapid și ușor. Dacă te confrunți cu astfel de situații și vrei să știi cum poate fi remediată, află mai multe detalii direct de la sursă și de la cei care te pot ajuta imediat. Nu încerca să instalezi un windows dacă nu ai cunoștintele necesare, mai ales dacă vrei să salvezi și datele pe care le ai deja în laptop.

 

3.Ai șters datele din computer fără să vrei? Ori de pe un stick de memorie? Panica ce se instalează imediat poate fi inutilă, întrucât acum există posibilitatea de recuperare a tuturor informațiilor tale. Tot ce trebuie să faci este să iei stick-ul sau laptopul fără a-l deschide, pentru a evita pătrunderea particulelor de praf, și să le lași pe mana specialiștilor. Recuperarea fișierelor de pe un hard disk defect, de pe un card de memorie sau un HDD trebuie realizată în condiții specifice și în niciun caz acasă.

Așadar, atunci când ai probleme cu laptopul tău, lasă-i pe cunoscători să-și rezolve problemele și relaxează-te, pentru că nu trebuie să faci cheltuieli inutile.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

21 Comments

 1. viatainculori Valeria Chertes spune:

  Multumesc pentru sfaturi.

 2. viatainculori Mihaela Curea spune:

  Am și eu un prieten bun la care apelez când am probleme de acest gen.

 3. viatainculori Mihaela Curea spune:

  Am și eu un prieten bun la care apelez când am probleme de acest gen.

 4. Eu sunt patita. am stat fara antivirus o perioada ca am zis ca nu intru eu pe site-uri dubioase si m-am infectat dintr-o aplicatie de facebook care parea serioasa. Bine ca nu mi-a patit nimic laptopul pentru ca nu mi-as fi dorit sa ma plimb cu el pe la service.

 5. viatainculori Oana spune:

  Multumim pentru sfaturi, apelez la prieteni cand am nevoie.

 6. viatainculori Mihaela spune:

  Eu am antivirus instalat si recunosc ca am mai apelat la prieteni pentru instalarea windows-ului, cat despre date nu stiam ca se pot recupera.

 7. Util articol mai ales pentru cei începători!

 8. Eu nu ma pricep asa ca pentru lucrurile astea apelez intotdeauna la profesionisti.

 9. Mi se pare foarte utila aceasta postare si chiar am sa tin cont de sfaturile furnizate.

 10. viatainculori Urban Story spune:

  Am si eu cateva minusuri la acest capitol. Sunt experta la captarea virusilor in laptopul meu

 11. viatainculori ghelbere elena spune:

  Am avut de doua ori probleme cu laptopul si l-am dus la un service de incredere.

 12. viatainculori Claudia spune:

  Hm.. la partea cu antivirusul nu pot zice ca stau prea bine. Merg la risc de ceva timp pentru ca mi-a expirat licenta pe care o aveam 🙁

 13. Datorita lui Cristi Manafu de vreo patru ani de zile am Bitdefender gratis (multam) si nici nu pot sa spun cat de fericita sunt ca de atunci nu s-a mai lipit niciun virus de device-urile mele.

 14. viatainculori Vyo Vyoleta spune:

  Multumim de articol, punctul 3 il stiam..ca m-ai m-am dat cu capul de ele.

 15. Eu am un prieten informatician! Nu pot sa instalez nimic daca vreau de una singura pentru ca am un antivirus pus de el de nu-mi permite mie sa „mi-o fac cu mana mea” 🙂

 16. Eu am un prieten informatician! Nu pot sa instalez nimic daca vreau de una singura pentru ca am un antivirus pus de el de nu-mi permite mie sa „mi-o fac cu mana mea” 🙂

 17. viatainculori Rokolla spune:

  Am stricat recent un laptop pentru ca nu aveam antivirus. Se pare ca un expert ma poate scoate din impas

 18. viatainculori paula sosoi spune:

  Viruseii sunt o mare problema, eu mi-am pus bitdefender si pe mobil.

 19. viatainculori Catalina Coman spune:

  Si eu sunt patita cu virusii. Acum incerc sa fiu mult mai atenta.

 20. viatainculori Denisa spune:

  Un articol foarte util. Eu mi-am instalat de curand bitdefender si pare ca problemele mele cu virusii s-au rezolvat. Incetinirea am incercat sa o rezolv reinstaland windowsul. dar asta se pare ca nu a functionat.

 21. viatainculori Max Force Gel spune:

  Eu am avut mereu grija cu virusurile si cu ce descarc. Cu toate astea, tot am patit-o :)). De atunci, investesc intr-un antivirus de calitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares
%d blogeri au apreciat: