Ce implica procesul de debitare tabla din inox?

Exista mai multe metode prin care poate fi realizat procesul de debitare tabla inox pe care este recomandat ca fiecare persoana care are nevoie de astfel de servicii sa le stie, sau macar sa se familiarizeze cu termenii. In acest articol va prezentam cateva dintre aceste metode cat mai succint. Analko Aluminium Industry este o companie care realizeaza astfel de servicii la cele mai inalte standarde fiind liderii pe piata in domeniul confectiilor metalice.

Taiere laser – inalta precizie si productivitate

Fasciculul cu laser cu intensitate mare, cu infrarosu, de taiere cu laser, asigura o latime de taiere mai mica de un milimetru, minimizand pierderea de material. Este apreciata taierea cu laser pentru precizie si calitate superioara a suprafetei taiate. Natura termica a tehnologiei laser limiteaza capacitatea sa la grosimi de tabla de otel inoxidabil de pana la 25 milimetri (in unele cazuri pana la 30 sau 35 de milimetri). In plus, taierea cu laser genereaza o zona afectata de caldura (HAZ) la limita taierii. Stresul termic poate aparea cu profile foarte complexe, la viteze mai mici de taiere, in special pentru piese subtiri. Tehnologiile utilizate ajuta la mentinerea unei calitati perfecte a suprafetei. In timp ce lungimea taierii este limitata, sunt disponibile dimensiuni substantiale ale zonei de taiere. Ca o abordare foarte eficienta, producatorii prefera ca laserul sa taie foi de otel inoxidabil mai subtiri.debitare tabla inox

Taierea cu apa – precizie la grosimi mai mari

Jetul de apa propulseaza apa care taie materialul cu nisip taios sub presiune extrem de ridicata (intre 4000 si 6000 bari). De obicei, taietura are o latime de aproximativ un milimetru. In mod obisnuit, pentru a taia foi mai groase de 40 milimetri si mai mult, taierea dinamica elimina orice element conic sau denivelare, care apare de obicei atunci cand laserul sau plasma taie in mai multe grosimi. In timp ce metoda Waterjet este o metoda mai scumpa, aceasta ofera plus valoare atunci cand standardele de calitate sunt critice, insa grosimea foii este in afara limitelor plasmei sau laserului.

Productivitatea taierii cu laser si cu apa

Aparatele cu jet de apa si laser sunt  metode de productivitate ridicata, dar laserul este de aproximativ patru ori mai productiv. Cu toate acestea, spre deosebire de laser, vitezele jetului de apa pot fi modulate in functie de calitatea marginilor, pentru a satisface cerintele ratei de productie. Tubul de apa este un proces non-termic, eliminand  necesitatea de prelucrare secundara pentru profiluri complexe. Totusi, acesta este un aspect important in unele industrii, cum ar fi industria aerospatiala. In mod similar cu taierea cu laser, jetul de apa are putine pierderi materiale, iar dimensiunile patului de taiere (peste 12 metri) sunt foarte rar disponibile.debitare tabla inox

Analko Aluminium Industry este cea mai buna companie din Romania in domeniul confectii metalice industrial sau pentru uz rezidential si pentru alte domenii. Este recomandat ca atunci cand aveti nevoie de astfel de servicii, va recomandam sa lucrati doar cu profesionistii din domeniu deoarece pretul materiei prime este destul de ridicat si nu va doriti sa faceti risipa si sa aveti nevoie sa cumparati alta materie prima.

viatainculori
viatainculori
Am trecut prin toate culorile pe care mi le-a oferit viața, pe unele le-am iubit, pe altele le-am urât. Prea târziu am înțeles că puteam să-mi aleg culorile pe care le doream, că puteam să-mi construiesc propriul meu curcubeu. Printr-un început timid, încerc să adun gânduri, trăiri, stări, informații pe care să le împărtășesc cu voi, cei care ajungeți să poposiți în casa mea. Nu mă lovi, sunt scorpion și voi scoate acul atunci când nu te aștepți și când crezi că te-am uitat.

2 Comments

  1. viatainculori ghelbere elena spune:

    Ar articol foarte bun pentru profesionisti.

  2. viatainculori Valeria Chertes spune:

    Foarte util pentru cine lucreaza in domeniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Shares